Ce prostii au făcut mamele de la oboseală -mărturii de râsu-plânsu’

Ce prostii au făcut mamele de la oboseală -mărturii miruna ioani

Veți râde cu hohote, deși ar fi mai bine să puneți mâna pe telefon și să comandați o ciorbă pentru prietena voastră cu copil mic. 😉
Ia să vedem. Am provocat doamnele să povestească pe facebook ce prostii au făcut ele de la oboseală. A ieșit ceva atât de fain, încât musai să păstrăm comentariile și să ne mai distrăm cu ele. Cu noi, ce să mai. Aș fi putut fi oricare dintre voi, obositele mele.

Cristina: Eu am fost la supermarket si in timp ce cumparam m-am trezit leganand painea in brate :))

Ada: În loc sa pun pasta de dinți pe periuța am pus săpun lichid. Nu mai gândeam de oboseala 😂🙈

Angelica: Acum o luna lucram inca intr-un call center de acasa..imi tot schimbau managerele speach-ul pt a atrage mai multi viitori clienti si eram foarte focusata pe el(+ca il spuneam cam de cel putin 500 de ori pe zi) ma trezit sotul ca cerea cea mica apa si eu am inceput: buna ziua, numele meu este..etc etc🤦‍♀️sotul ma lasat, iar apoi mi-a zis..ok ok..dar apa la fata unde e?😅🤣🤦‍♀️oboseala isi spune cuvantul

Ana: Am pus zahar in loc de sare la mamaliga😂😂

Alina: I-am spus câinelui “ce faci,mami?”

Ana: Am facut ciorba doua zile la rand. Uitasem ca mai facusemm una ieri 😂🤣 Cand m-am trezit eram cu 2 oale de ciorba in frigider!!!!

Maria: Deoarece pe aragaz erau mai multe vase, am pus cafeaua în oala cu ciorba.

Mădălina; Am plecat in papucii de casa afara, pe zapada, si nu stiam de ce imi e frig la picioare 🙈

Oana: Eu am pus ulei in masina de spalt in loc de dero lichis..si nu, nu e funny pe moment dar dupa razi ;)))

Anca: Unii cauta telefonul in timp ce vorbesc la el, eu cautam copilul in timp ce eram cu el in brate! Si m-am si panicat ca nu il gaseam!

Omer: Am vrut sa imi fac un ceai si in loc de miere am pus mustar , nu am apucat sa gust pentru ca a vazut fetita ca arata ciudat .

Varvara: Am pus telecomanda în frigider și am căutat întreaga zi telecomanda

Roxana: Cand stau la un rand la cumpărături ma leagăn singura, odată am început sa și zic shhh 😅, se uitau oamenii la mine ca la o nebuna.

Ana Maria: Am luat de pe blatul de bucatarie cutitul si cutia de unt apoi le-am pus asa : untul la spalat si cutitul in frigider 🤣

Alina: Am pus ouăle la prăjitură cu tot cu coaja🤦‍♀️

Simona: Am rascolit toata casa dupa adidasii fetitei … cand colo erau la fetita in picioare

Olivia: m-am dat cu ruj pe sprancene

Luminița: Vorbeam cu o prietena la telefon si vroiam sa caut ceva in telefon si zic…unde mi-o fi telefonul..la care ea, la ureche, vorbesti cu mine, unde sa fie?!

Adriana: Am pus la sterilizat, pe aragaz, 2 borcane cu ardei capia copți și am uitat complet de ele. Bineînțeles că nu am verificat nici când au explodat ce s-a întâmplat. Pentru mine a fost doar un,, poc,, neidentificabil. Când am întrat în bucătărie, inițial nu am văzut pereții din cauza fumului, dar după ce a ieșit fumul, nu știam dacă sa plâng sau sa rad. Eu și bebe am ras copios, ceea ce nu pot spune și despre soț care a trebuit sa varuiasca bucătăria nu tocmai mica 😂😂😂.

Teodora: I-am pus mâncare pisicii în adidașii copilului, în loc de vasul ei care tot verde era și tot două “receptacule” avea. Și nu erau crănțănele…

Ăsta zici că-i banc:

Ana Maria: Intr-o seară, după ce am adormit copii, dar si eu ms trezesc buimaca de cap sa caut copilul nr. 3. Soțul era treaz si se uita la mine, iar eu ii explicam ca cei doi sunt in pat, dar unde e al 3-lea. Sotul radea, ma lasa sa caut toata casa si la un moment dat imi spune: stii ca avem doar 2 copii, nu? Eu…poker face 😂😂😂

Anca: Cand suna cineva la usa, am deschis si am spus “alo”

Io i-aș fi zis suav ”treci acasă și stai cu talimanii”:

Otilia: Nu am mai deschis ochii când telefonul suna crezând ca e soțul și am răspuns cu o voce foarte sexy și suava aloooo… Era curierul care îmi livra cumpărăturile… Mi a răspuns la fel de sexy ca în 5 min e la mine dacă sunt pregătită :))) mi am pus masca pe fata nu ca să ma protejez de covid ci sa ma ascund de rușine :))

Încă una cu legănat:

Fiind obisnuita sa il legan pe cel mic ca sa adoarmă, cand am reusit si eeu sa evadez putin din casă m-am trezit leganandu-ma in statia de autobuz 🤷‍♀️😂

Și bărbații:

Gheorghe: Eram atat de obosit cand ma intorceam acasa de la schimbul trei caci de pe somn fiind luat de plansul copilului i-am incalzit odata laptele si am uitat sa-i pun biberonul,va dati seama ca am varsat tot laptele pe copil,sotia fiind la lucru caci faceam ture inverse,nu a vazut de ce sunt in stare

Viorel: am plecat la job sambata cand nu se lucra.

Irina: Iti dau exemplul sotului. Dupa ce m-am rugat de el un an sa puna un zavor la poarta pentru a nu o mai putea deschide copiii, ieri a decisa sa o faca. SI a facut-o mult prea bine. A prins efectiv partea fixa atat de poarta cat si de stalpul portii. Si el se mandrea ca nu mai pot deschide copiii poarta. Dar nici noi. Si dai cu bormasina sa desfaca si sa faca alte gauri in teava de fier de la poarta si sa puna corect zavorul.

Monica: Pai ultima mai haioasa a fost cand am calcat un teanc de tricouri si am pornit, vesela ca am terminat, sa le pun… In frigider!

Și un clasic:

Ionela: ii dadeam fetitei sa suga si in acelasi timp leganam si scoica!

Narcisa: am adormit in troleul 8 si m-a trezit soferul

 

Mai puteți????? :)))

Io, într-o vreme, așa scriam și literele în cuvinte:

Adela: am zis surorii sa ude pisica si sa hraneasca florile

Oana: Am lasat cheia in usa pe afara. Usa deschisa si m-am culcat.

Valentin: am intrat in usa de la baie nu am vazut ca e inchisa

Și bărbații caută:

Cătălin: Eu am cautat telefonul in timp ce vorbeam cu sotia.. la telefon😂😂😂😂 care ma cicaleste mereu

Gata. Acuma, să mai și dormim, dar nu mult, ca să mai avem și mâine de ce râde.

foto Pixabay

Articolul anterior

Dr. Radu Botezatu: Nu există femei care nu pot naște vaginal pentru că sunt prea mici, prea bătrâne, copilul e prea mare, decât extrem de rar

Articolul următor

Izolarea a ajutat oamenii să vadă câtă vacanță e în concediul de maternitate

35 Comentarii

  1. Eu spun o întâmplare haioasa.
    O sora avea 2 sticle de plastic de 0,5 litri in gentuta. Una cu țuică si una cu apa. A cumpărat o cafea si in loc de apa peste cafea a pus țuică. A băut toata cafeaua de rusine. Se uitau toti la ea.

  2. Gabriela F

    M.am spălat cu gel intim pe păr și am legănat leagănul fara copil….🤐

  3. Aurelia

    Hei, am ras singura..deci mai am speranta!
    Eu am vrut sa ma imbrac cu pulovorasul fetitei de 3 luni, am dat sa trag pe mana si nu intelegeam de ce nu merge..Sotul m a intrebat f calm (ardelean de ardelean) ” dar tu ce vrei sa faci?” Abia atunci mi am dat seama si am izbucnit in ras, mai nasol ca pe langa sot si cei 2 prunci erau si 2 fotografi si o soacra ( nu a mea)..Asta era inainte de pandemie, acum e jale ca nici nu stiu ce mai fac zilnic..:)

    • Mihaela

      Punctul 2 imi suna cunoscut…
      Adormea la sân in patul nostru, apoi o mutam in patutul de langa pat, când nu adormeam sincron. Mai târziu, când a venit tati în pat, am sărit ca arsă “copilul, copilul te așezi pe el” :))

    • Evelyna

      Am vrut sa ii fac un biberon cu lapte copilului, dupa ce a început sa plângă tare prin somn. Am pus oala pe ochi, desfacut sticla de apa, am dat drumul la gaz si incercam sa aprind aragazul cu sticla de apa desfacuta.

  4. Gianina

    1. Am adormit pe toaleta si m-am trezit cd mi-a căzut capul intr-o parte si nu înțelegeam ce-i cu mine!

    2. Am numărat degetele copilului de la picioare si imi ieșeau 6 si o spunem cu convingere! Soțul numără si el si deja începea sa se îndoiască ca are 5! Si i le- a luat la numărat pipăind-le pe fiecare! Eram amandoi zombi, abia venisem de la maternitate!

    3. Am plecat la serviciu in papucii de casa, noroc ca era frig si asa am realizat ca sunt in papuci.

    4. Mi s-a facut rau pe holul blocului, la cativa pași dupa ce plecasem, totul se învârtea si nu reușeam sa ma întorc cativa pași acasa si sa bag cheia in usa, am bătut ( era bona cu copilul si s-a speriat de mine si de cum arătam! ).

    5. Si multa, multa vreme ( inca am momente deși copilul va face 6 ani ) uitam intr-o secunda ce tb sa fac, ce vroiam sa spun, ce citisem, ce tb sa fac la job, de fapt tot!

    Si cate mai sunt si nu imi aduc aminte ……

    • Andreea P.

      Eram in primele săptămâni după naștere și la fiecare scăpat de suzeta mergeam, spălam, dezinfectam. După o excursie de genul nu întelegeam de ce fetița care asa bine a primit suzeta o refuza acum. Fetița de fapt era în brațele mamei mele, eu îndesam suzeta in gura mamei mele și ea ținea buzele strânse sa nu fiu nevoita sa merg sa o dezinfectez din nou și nu putea să îmi spună sa mă opresc. Si de atunci cel puțin o pățanie pe săptămână de genul celor enumerate mai sus.

  5. Bianca

    Am vrut insistent sa deschid usa de la casa cu telecomanda automobilului….

  6. Cristina

    Am făcut omletă la cuptor cu vin roșu (în loc de ulei de măsline, erau sticlele una lângă alta) și doar când să o servesc mi-am dat seama că… e cam roșie

  7. Roxana

    Mie mi s-a intamplat cea mai grava sa ma trezesc brusc din somn ca plangea bebe (acum are 7 ani:)) si cand m-am trezit ma uitam la copil si nu stiam cine, e al cui e. Infiorator sentiment…. acum rad dar atunci…:)

    • Mada

      Eu abia trezita din somn venită de la maternitate cu fata o rugasem pe mama sa ma ajute primele zile ca la spital somn ioc intr o saptamana, e și o mângâiam pe mama pe fata Și ziceam ca e fata ca aduce mult a ea. Se trezeste mama și mă intreaba ce faci? Mi-a stat inima. Ziceam ca deja vorbește! :))))

    • Cristina T

      Am coborât sa ii pregatesc biberonul copilului si am observat ca nu era sterilizat,am pus sterilizatorul (15 min dura) si am pus capul pe masa din bucatarie. M-a trezit copilul urland de foame o ora mai târziu😂

  8. Simona

    1. Intr-o noapte i-am pus copilului pampersul cu partea exterioara lipita de corp si ma tot chinuiam sa il lipesc neintelegand de ce nu merge.

    2. Noaptea, in pat cu sotul, l-am simtit ca voia sa se intoarca de pe o parte pe spate, inspre mine, asa ca i-am tras un pumn in spate strigand “aoleu copilul!”. Am crezut ca doarme copilul intre noi, uitasem ca il pusesem in patutul lui.

    3. Adormeam in timp ce ii spuneam copilului poveste, incepeam sa vorbesc aiurea si ma trezeam cand ma intreba copilul ce inseamna unele cuvinte care, desigur, nu aveau nici o legatura cu povestea.

    • Loredana

      Rad ca proasta la postere si comentarii, sotul dormea lângă mine dar s-a trezit speriat ca este cutremur cand de fapt eu rad pe înfundate 😂😂😂☺

    • Doina

      Zici ca am scris eu asta. Cate nebunii ziceam…

  9. Cristina

    Multumesc. Nu am mai ras de mult așa 🙈🤣

  10. Lorraine

    Am avut de numărat niște coli de hârtie. Și le-am numărat, da. A, B, C, D, E…. M-am trezit pe la H ca nu știu câte coli am in mâna dar am fost mândra de mine ca cel puțin le-am numărat in ordine alfabetică.
    Am trimis unui furnizor de la lucru un mesaj destinat soțului. L-am alintat nițel și i-am spus ce as vrea sa-mi aducă de mâncare la prânz la lucru. Peste vreo ora, nelămurita de ce încă sufăr de foame, am intrat in mesaje și am descoperit grozăvia. Când a venit omul cu materialele mai târziu eram toate culorile curcubeului. El, pe de alta parte, a reacționat foarte cool și mi-a zis sa stau calma, ca nu mi-ar fi adus oricum mâncare.
    Când lucram la Gradinita, am salutat o mămica cu “La mulți ani” la intrare, in loc de “Buna dimineața!”.
    Și știți care e partea proasta? Toate astea mi s-au întâmplat înainte sa am copii, doar pe fond de stres la lucru sau examene. Acum nici măcar nu am memorie sa-mi amintesc ce gafe am făcut pe timp de somnambulism. Sau poate e din cauza ca încă rulez pe adrenalina, și mai durează pana îmi pierd mințile din nou 😀

    • Mada

      Eram in ultima seara in maternitate, era tarziu, 4-5 dimineata. Pusesem copilul la somn in landou. M-am trezit peste catva timp cu o asistenta care ma mangaia pe picior si imi zicea ca plange copilul. Evident ca nu l-am auzit, la fel cum nu auzisem colega de salon care imi zicea sa ma trezesc. In disperarea ei, ca totusi copilul nu plangea, ci urla :)), a sunat asistentele sa vina sa ma trezeasca.

  11. Rad, fetelor, inca rad :)))

  12. Adelina

    De multe ori am pățit la cumpărături sa leagăn coșul de cumpărături crezând că sunt cu caruciorul copilului si pe deasupra sa si cant,nu intelegeam de ce se uita lumea ciudat la mine🤣🤣
    Ar mai fi:telecomanda in frigider,sa ii spun hotei in timp ce gateam shh,shh(sa nu faca galagie),adormit in baie🙉🙈🙊

  13. Alina

    Mi-am uitat ziua de nastere cand am implinit 30 de ani si copilul avea o luna! Mama imi tot spunea ca ne vedem maine…iar eu ii repetam, nu, de ce? Ne vedem luni! Mai grav e ca era si ziua mamei mele (suntem amandoua nascute in aceeasi zi) asa ca am uitat de amandoua!

  14. Mihaela

    Si eu m-am pus pe ras ,asa razand mi-am adus aminte cum intr-o noapte l-am impins pe sotul meu in perete stiam ca bebe e in pat cu noi ,defapt era in patut la el .
    Sau alta intr-o noapte de la oboseala stiam ca am luat bebele sa ii dau papica si tineam de marginea pernei sa nu cada ,cand m-am trezit defapt bebe era in patut la el..

    Intr-o dimineață in loc sa iau protectisu din frigider am bagat pampersu in loc sa il duc la gunoi .😂😂 Si inca mai urmează ..

  15. Nicoleta

    Am legănat fata pe picioare 3 ani si cand stăteam pe scaun sau banca dădeam involuntar din picioare.
    Am lasat copii cu soacra si am plecat cu soțul in vacanta. In prima noapte m-am trezit sa fac laptele la băiat si îl întrebam unde a dispărut bucătăria.
    Am adormit înaintea lor si ei s-au dat jos din pat si au adormit pe parchet. M-am speriat maxim cand nu i-am gasit in pat si era gata sa calc pe ei cand m-am dat jos din pat ca sa ii caut. Etc

  16. ElenaP

    In prima noapte cand am hotarat sa punem copilul sa doarma cu noi in pat, m-am trezit urmatoarea dimineata pentru nevoi, era vreo 5,6 . Ma duc linistita in baie fix atunci ma cuprinde o stare ciudata ca de ce doarme bebelusul (are 4ani acum) asa bustean, panicata alerg inapoi in camera, aprind lumina, verific daca respira, il trezesc pe sot care s-a speriat de mine si ma intreba ce am patit. Adevarul este ca fusese prima noapte in care puiul meu dormise foarte bine:-)!

    • Magda

      Adevarul este ca am ras copios. Sa va povestesc si eu ceva. Tot oboseala si.a spus cuvantul cand intr.o seara cand eram la cumparaturi, ma panichez foarte tare ca nu imi gasesc telefonul ( desi il aveam in mana). Instinctiv il sun pe sot si ii spun sa ma sune putin ca mi.am pierdut telefonul, iar el spune: Iubita mea, dar de pe ce telefon ma suni?

  17. Liliana

    La cumpărături cu soțul și bebe în carut. In timp ce eu cântăream legume, soțul avea într-o mână căruțul cu cumpărături, iar în cealaltă căruțul cu bebe. In timp ce vorbea cu niste cunoscuți , aceștia i-au atras atenția că legăna cumpărăturile. 😂😂

  18. Liliana

    Pentru că bebe avea o perioada agitata noaptea, o adormeam legănată pe picioare. Într-o noapte, de la atata oboseala, când bebe s-a agitat puțin, m-am ridicat în șezut, am pus perna pe picioare și am așteptat puțin să văd dacă se trezește. După apx 2ore, m-am trezit, eram in fund in pat, cu perna pe picioare, iar bebe dormea langa mine. Uneori , instinctiv, când stau in pat încep să legan din picioare doar când bebe se foiește.😂😂😂

  19. Laura

    Epic. M-am distrat copios. Povestea mea sună așa… într’o dimineața in fața oglinzii… doream să îmi revigorez tenul cu apă termală pe când observ că îl revigorezzzz cu deodorantttt… ochii lăcrimându-mi!

    • Alina

      Intr-o noapte m-am trezit brusc din somn speriata ca fetita care avea vreo 7-8 luni nu misca,i-am luat mana,i-am ridicat.o si i-am dat drumul si cand am vazut ca i-a cazut (fetita dormea,deci logic) am crezut ca mor de spaima si ca nu mai respira….Deja ma vedeam fugind cu ea la urgenta in capul meu!Am ridicat-o si am zguduit-o putin si clar s.a trezit , cand am realizat dfpt ce facusem si ca dormea si era normal sa nu-si miste mana,nu stiam cum s-o adorm cat mai repede inapoi😅.Ma tot gandeam cat de paranoica sa fiu pt ca de multe ori ma trezeam si ii puneam mana la nas sa vad daca respira😅dar deja cu faza asta am exagerat.

    • BaLaura

      Eu mi-am dat cu dezinfectant pe mutră, crezând că e apa florală… 😀

  20. Cate n-oi fi facut!! Cea pe care o tin minte cel mai bine e cand am iesit cu copilul in parc, eu fiind imbracata cu tricoul pe dos. Si am mers pe jos, 15-20 minute asa. Cand mi-am dat seama, nu stiam cum sa ma ascund intr-o scara sa ma schimb.

  21. Lore

    Și noi am pățit câteva….

    1. După ce în sfârșit am reușit să îl adorm pe cel mic, a venit soțul și a început să îl zguduie pentru că i se părea că nu se mișcă (nu și-a dat seama că doarme). Evident, l-a trezit.
    2. Tot soțul, atât de panicat că se va pune pe copil (îl mai puneam uneori la san între noi sa adoarmă, dar mereu îl mutam in pătuț), a căzut de 2 ori din pat.
    3. De mai multe ori am salutat cu “Bună seara” in mijlocul zilei.
    4. M-am luat cu joaca cu cel mic și am uitat mâncarea în cuptor… Noroc că am simțit că vine un miros ciudat de la bucătărie.

  22. Selma

    Eu cu sotul in salon la maternitate. Am schimbat bebelina, am infasat-o si tare mandri de rezultat am pus-o in landou. Dupa cam 15min vine o asistenta sa ne ajute cu prima baita si cand o dezbraca observa ca nu avea pampers. Uitasem sa ii punem! 🙈🙈😅

  23. Luiza

    Copii raciti, eu faceam “inventarul” in dulapul cu medicamente sa stiu pe ce ma pot baza la nevoie: Nurofen, Panadol… de toate. Totusi, nu vazusem Batista Bebelusului si il intreb pe sot sigura pe mine: “Auzi, dar aspirina saracului nu avem?!” 😂 Si ca sa fie treaba treabă, parintii mei erau la noi, atenti, bineinteles, la discutie🙈🙈

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 200 queries in 0.185 s