O Cravată cum nu mai e alta în țară

Primul lucru pe care l-am făcut după ce am intrat în casă a fost să bag fierul în priză. Apoi m-am spălat pe mâini, ca să îi las timp să se încingă. O cămașă albă și destul de mototolită a aterizat în fața mea direct de pe umeraș. Fir-ar să fie, degeaba am ajutor la curățenie dacă există cămăși la noi în casă care arată așa! Și luate din dulap!

Am ajuns de la Sibiu cu jumătate de oră înainte să plece Horațiu spre emisiune. Era invitat de Anca Rancea, la Canal 33 să vorbească despre cum a găsit sistemul medical românesc după cei aproape 8 ani în care a studiat și a profesat în Anglia și despre cum vede el freelancing-ul în România. Avea un pic de emoții, mi-am dat seama după cât de puțin vorbea. În 10 minute a mâncat rapid, a făcut duș și și-a pus cămașa. Vreau să-mi iau Cravata, ce zici, m-a întrebat.

Ca să înțelegeți, el este din cale-afară de modest. Ori sunt eu din cale-afară de vorbăreață și analizez situația prin contrast. Cravata despre care-i vorba este cea primită de la Royal College of Surgeons după ce-a devenit Fellow cu acte-n regulă. Este cravata la care a visat ani de zile, un însemn pe care doar cei care au promovat acest examen și au fost acceptați în Colegiu îl au. Este cravata pe care nu o ține niciodată înnodată, ca nu cumva să pățească vreo cută, să nu i se strice vreo cusătură. E cea mai valoroasă bijuterie a lui, mai scumpă decât orice ceas și-ar putea cumpăra vreodată.

Normal că să-ți iei Cravata, i-am zis.

Și pe celelalte 20 de minute le-a petrecut făcându-i un nod perfect și mângâind mătasea în oglindă.

A ajuns la timp, a vorbit cu modestie și a plecat fără măcar să spună că nu mai este altul în toată țara asta românească să aibă o Cravată ca a lui.

Doamnelor și domnilor, el este dr. Horațiu Ioani, medic specialist neurochirurg, Fellow of the Royal College of Surgeons, lecturer of the University of Sheffield, iubirea vieții mele și tatăl bebelușului adorabil.

foto via Shutterstock, unul dintr-o mie

 

Articolul anterior

Ce au străinii și noi nu?

Articolul următor

Au dat drumul la căldură cât să nu zică că n-au dat

50 Comentarii

  1. Irina

    De cind iti citeam pe blog relatarile despre pasiunea, seriozitatea si devotamentul cu care Horatiu se pregatea in Anglia pentru examenele de fellowship, am ramas impresionata. Ce bine si ce dar al vietii, faptul ca exista medici cu vocatie ca el! In tot cenusiul si spaimele vietii de zi cu zi ale celor mai multi dintre noi, oameni ca el aduc speranta si curaj.

    • Și neveste înțelegătoare ca mine, vezi că ai uitat să zici 😛

      • Irina

        Pai daca nu ar fi fost nevasta sa ii citesc blogul asa de autentic si de convingator scris, de unde sa fi aflat?
        Iar faptul ca este intelegatoare este numai una din numeroasele calitati pe care i le-am intuit, dar asta ‘goes without saying’

    • panea regina

      Felicitari!ma bucur sa-l cunosc(virtual)pe omul sufletului tau!Am speranta ca se renaste omenia,cinstea,corectitudinea si profesionalismul in sistemul medical romanesc cu astfel de oameni!Fiti binecuvantati ca ati ales sa reveniti in tara!

  2. Larisa

    Și eu urăsc sa calc.. mai ales cămăși. Deși o fac des. Felicitări pentru soț!! Avem nevoie de astfel de oameni in România.

    • da, mai ales că eu calc foarte rar, e criteriu după care cumpărăm haine. Dar la cămăși n-ai cum să scapi.

      • Octavian

        Văd ca de ceva timp se plimbă prin piață niște variante de cămăși iron-free, dar încă nu sunt acolo unde se setează așteptările

  3. Irina

    Să-ți trăiască!

  4. Diana

    Sa-ti traiasca si sa stiti voi, pana la adanci batraneti 🙂

  5. Mo

    M-ai emoționat până la lacrimi. Seara trecută am urmărit emisiunea pentru că pur şi simplu am rămas uimită de modestia şi bunul simț al acestui OM.
    Impresia pe care mi-a lăsat-o mie: faptele vorbesc în locul lui, el vrea şi îsi face treaba la fel de bine indiferent de locul în care trăieşte, că nu are jumătăți de măsură.

  6. Ce cravată! Chiar mă gândeam cum de a ajuns să o poarte. Acum mi se pare cea mai frumoasă cravată :)!

  7. Cea mai frumoasă dovadă de iubire – să te mândrești cu soțul tău!

    • Incerc sa il incurajez, Ioana, tocmai fiindca el e mai retinut in orice inseamna sa deschida gura sa vorbeasca despre el. Despre orice altceva, nu are retineri :)) ma bucur ca a facut pasul asta, e un pas mare, prima data cand apare intr-un astfel de cadru organizat.

  8. Mihaela

    Felicitari pentru the sot si the cravata!

  9. Gabriela F

    Și eu care la citirea titlului mă gândeam că e ceva legat de pionierii lui Ceaușescu 🙂
    Felicitări! Mă bucur când vad soții mandre de soții lor:-)

    • Admiratia e importanta in orice relatie, nu? 🙂

      • Gabriela F

        Absolut:-)Imi place era asta in care traim. Mereu am zis ca nu m-am nascut cand trebuie pentru ca imi plac casele vechi si rochiile de pe vremea lui Ludovic al XIV-lea…dar si momentul asta are momentele lui! Putem sa ne mandrim cu ei si ii tare bine 🙂 Felicitari inca o data!
        PS Acuma tine si de ce alegeri aci in viata … :-)/ 🙁

  10. Curajosilor !
    Cinstesteti barbatul, blondo !
    iubeste-l for better and worse until …. you know .
    si fa-i si o blonduta mica….;)
    Much love,may God bless you and loved one.

  11. Curajosilor !
    Cinsteste-ti si iubeste-ti Omul,blondo for better and worst until…you know..
    Si fa-I si o blonduta mica 😉 do not delete it (stii tu ,chestia aia cu Oedipus syndrome…not only… two door ,am si eu unu-;) )

  12. Si barbatii stiu sa calce camasi,chiar mai bine ca femeile…stati fara grija…

    • să știi că unii le și calcă, doar că în acest caz eram contracronometru, iar eu nu puteam face duș pentru el, deci am decis să-i calc cămașa. Nu mi-a scăzut din importanță.

  13. Amy

    Felicitari! E placut sa stii ca exista in tara asta si oameni ca el (voi). Ai cu adevarat de ce sa fii mandra. 🙂

  14. Zina7

    Felicitări lui Horatiu dar si tie ca ai fost lângă el si l-ai susținut!

  15. Alta Miruna

    Felicitari voua pentru ceea ce sunteti!
    The cravata e wonderful!

  16. diana lupu

    Felicitări! Sper sa rămâneți și sa nu mai plecați spre meleaguri mai… normale. Chiar e o speranță puternică și e un gând bun ca și la noi se poate sa reținem oameni așa respectabili.

  17. bunica cu bundita

    Mandra de EL si de EA!!!Si mai nou (cam de un an si doua luni) a mai aparut o mandrie!!!De cand ii cunosc am ramas mandra ca ii am …pe toti trei, pe rand,asa cum au aparut in viata mea!

  18. Doina

    Sa va traiti unii altora!!!!!!!.

  19. Mi-a placut! Mai ales dragul cu care vorbesti de el <3

  20. Hai că l-am și văzut cu cravata. Nu numai la emisiune, ci și înainte, aranjând-o. De fapt, drăgălind-o. Și având emoții despre care poate nu va vorbi niciodată – și acum nu mă refer la faptul că trebuia să vorbească, ci că are revelații interioare pe care ceilalți nu le cunosc, după minunile exterioare pe care le face și le văd oamenii.
    Cred că așa se surprinde unicitatea umană…

  21. Cristiana

    Avand in vedere ca primul comentariu pe blogul tau l am scris mai devreme cu un iz oarecum conflictual si negativ, pentru ca de obicei evit sa comentez, nici eu nu stiu exact de ce, uite ma simt datoare sa iti las si aici un comentariu si putem sa il consideram pe asta primul 🙂 Doar asa ca sa zic felicitari pentru sotul tau (si eu sunt medic si inteleg mult prea bine ce inseamna cravata cu pricina, desi doar la figurat 🙂 ) si ca de cate ori te citesc ma gandesc ca exista si altfel, bine, frumos si speranta pe taramurile natale de care m-am rupt.

    Succes si keep going!

    • Cristiana, te asteptam inapoi acasa. Poate fi un altfel de inainte, sa stii 😉 si iti multumesc pentru (toate) vorbele tale.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 234 queries in 0.519 s