Femei, povești și creioane coloarate, împreună într-o marți oarecare -The Sisterhood Society, Cluj-Napoca

Sunt încă sub influența Clujului. Știți cum te simți a doua zi după nuntă? Fix așa sunt acum, doar că n-am băut nimic în afară de apă și cafea aseară. Am condus înapoi la Sibiu, cu muzica tare și un zâmbet lăbărțat ca o clătită în tigaie.

The Sisterhood Society e o comunitate privată de femei, care au încetat să se adune ca să bârfească și au început să se adune ca să vindece, să accepte și să înflorească. Asta e noua putere feminină. Ne vedem pe zoom de două ori pe lună, dezbatem cartea plus filmul lunii și ținem legătura pe Discord în scris. E prima oară când merg la Cluj să le văd, deși ele s-au văzut și fără mine.

Ce zic ”s-au văzut”? S-au împrietenit cu copii și soți, cu ieșiri, cafele și vizite. Vin perioade în viața omului, când te decalezi de prieteni. Poate tu ai copii și ei nu sau invers. Și intri în potriveli fenomenale cu alte persoane. Care sunt după chipul și asemănarea ta. Chiar vă rog să vă uitați la toate pozele de la întâlnirile the Sisterhood Society. Noi semănăm unele cu altele. Nu e o întâmplare. E ceva al nostru, care se vede cu ochiul liber și care se simte când ne auzi vorbele.

Suntem biblioteci cu povești fiecare, cum zicea așa frumos Speranța într-una dintre întâlniri. Poveștile apropie și ridică, au o putere extraordinară indiferent de vremuri. Indiferent de generații. Unele lucruri nu se vor schimba niciodată, printre ele felul în care femeile se pot sprijini unele pe altele.

În ultima săptămână au fost deja două întâlniri the Sisterhood Society și mai urmează a treia în Sibiu vineri. Au fost ca reuniuni de clasă. Mame fugite de acasă. Femei care își țin bebelușii una alteia, să poată mânca în liniște. Să își odihnează din brațe. Genul ăla de trib, de sat, de familie.

Am avut 7 ani pentru o clipă. Sentimentul ăla de prietenie fără miză. Mai țineți minte? Când copiii nu se ceartă sau când imediat le trece. Înainte să crească și să devină titluri sau funcții. Genți sau branduri pe etichete. Statuturi sociale. Mă spălam pe mâini înainte de mâncare și o fetiță m-a întrebat dacă ne jucăm după. Și, înainte să plecăm, băiețelul uneia dintre Sistere mi-a zis că abia așteaptă să ne mai vedem, să se joace cu frații mei.

Am întinerit, prieteni.

Mai facem.

The Sisterhood Society, înscrierile sunt momentan închise. Avem listă de așteptare deschisă. Lăsați-mi mailul și vă dau de veste când redeschidem.

Articolul anterior

Putem considera geanta Guess ceva de lux? (p)

Articolul următor

5 motive pentru care îmi pare rău că nu mai pot merge la mare în septembrie

2 Comentarii

  1. Diana BB.

    Ce bucurie pentru o zi de marți obișnuită să cunosc atatea doamne minunate. Am simțit-o ca pe o aniversare!
    Conectarea de marți a fost mai vie ca niciodata.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 133 queries in 0.148 s