Scurtături spre bogăție: Ți-ar plăcea job în care îți permiți să bei bere dimineața?

El era un tată full time, care o ia pe calea băuturii. Ea îi reproșează că nu face ceva cu sens și că bea bere în loc de cafea dimineața. El îi răspunde că nu e minunat să aibă un job care să îi permită să înceapă ziua cu o bere?

Personajul principal din filmul lunii în Sisterhood Society (Blue Valentine se numește), că despre asta e vorba.

E fix ca-n Alchimistul. Ca-n pilda cu pescarul și bogatul. E filmul vieții noastre.

(Pilda cu bogatul și pescarul e ceva de genul că pescarul e un tip care în fiecare dimineață iese în larg cu barca, adună 3 pești agale, vine acasă, îi frige pentru familie și bea un pahar de bere, zice glume și face jocuri cu nevasta și copiii. Vine la el bogatul și îl întreabă de ce nu adună 6 pești, iar pe 3 să îi vândă, apoi că ar putea să adune 9 pești, apoi să își ia o plasă mai mare, după care un om să îi ajute. După care să își facă o firmă de pescărie, să exporte, să aibă mai mulți angajați și, ați înțeles, să tot crească. Iar pescarul îl tot întreabă pentru ce.

Nu știu dacă e fix așa pilda, cu 3-6-9 pești, dar ăsta e mesajul. Obiectivul e ca să își permită să iasă dimineața agale cu barca la pescuit și să aibă timp pentru jocuri cu familia.

Dar el deja făcea asta!

Deci te întrebi care e adevăratul scop în viață.)

Cred că răspunsul e, ca de obicei, depinde. Fiecare știe pentru el ce e mai bine. Intuiția mea zice că ăla care bea bere vrea să fie ocupat, să depindă de el oameni, să dea altor familii de mâncare. Și ăla care face asta, ia decizii, plătește salarii visează la un pescuit cu barca agale.

E corect sau bat câmpii?

Zilele trecute Tudor a întrebat dacă noi suntem bogați sau săraci. E într-un mega film cu finanțele, cu banii. Soțul meu i-a explicat că sunt oameni săraci cu banii și oameni săraci cu timpul. Unii au bani, dar n-au timp să-i cheltuie. Alții au timp, dar n-au bani să facă lucruri, să viziteze locuri, să investească în experiențe. Că șmecheria e să faci cumva să le ai pe toate.

Nu i-a zis copilului că e greu sau simplu, l-a lăsat pe el să răspundă la această întrebare. Dacă apare. Cred că există însă o scurtătură. Să te bucuri de ce ai în fiecare clipă. Sau visez prea departe?

Articolul anterior

Secretul pe care mi l-a spus un psiholog după ce-am născut al doilea copil

Articolul următor

E bine să îi fac copilului meu card, de la ce vârstă și cum îl pregătesc să fie responsabil pentru asta? (p)

1 Comentariu

  1. Șmecheria este să fii îndrăgostit de orice acțiune a ta, în orice moment al zilei, sau mă rog, de majoritatea 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 126 queries in 0.204 s