5 feluri în care o mamă poate avea grijă de ea pe bune și pe buget, nu pe povești (p)

Dacă ne mai spune cineva pe aia cu dormi, când doarme copilul, o să-și ia ceva în cap. Frumoasă blândețea de la începutul acestui articol, ce să spun. Intru direct în subiect, că n-avem timp de pierdut. Că trece viața pe lângă noi și adunăm regrete în loc să adunăm bucurii. 

1. Doamnă la curățenie. Oricâte aspiratoare robot, uscătoare de rufe și stații de călcat, o doamnă la curățenie de două ori pe lună nu e un lux într-o familie unde lucrează amândoi. Pentru că nimeni nu abia așteaptă sâmbăta ca să frece niște toaletă.

2. Spălat pe cap la coafor. Știu femei care nici nu mai au la ele în casă șampon. Nu este o aroganță, este un răsfăț cu minim cost. Îți poți face abonament, sigur că eu nu mi-am făcut, dar asta numai din motiv că fac jumătate de ceas până la Florian și încă jumătate caut loc de parcare în jur. Dar dacă aveți ceva decent la parter de bloc, orice începător vă poate face un masaj la scalp. De când am copii, înțeleg altfel mersul la coafor și orice altă fugă de acasă, jur.

3. Manichiură și pedichiură, poate mai găsești niște ”chiuri” de inventat. Nu trebuie să îți taie pielițele cu forfecuța nesterilizată, poate doar să ți le împingă și tu să fugi de acasă. Dacă în revistele moderne, dușul unei mame și manichiura ei sunt trecute la capitolul ”timp pentru tine”, să știți de la mine că ele sunt necesități. Nu mai faceți duș o lună și se va convinge și soțul că am dreptate.

4. Prietenele. Știți că sunt fan al unui sistem de suport femei pentru femei. Cum te înțeleg ele, nimeni nu poate. Cum pot ele avea grijă de tine, mai ales în momentele când tu ești plecată cu sorcova pe fundul lacului, e aur curat. Aici aș băga și terapia, dacă funcționează pentru tine. Sigur că nu poate funcționa dacă n-ai încercat.

5. KARMA BUNĂ de la Eurolife FHH. Poate nu v-ați așteptat să ocupe un loc pe listă, dar asigurarea de viață este o idee bună. KARMA BUNĂ e proaspăt lansat și nu e numai asigurare de viață, ci și de accidente. Chiar e un mod de a avea grijă de tine, pentru că nu e numai în caz de totul sau nimic. Mă refer că include un pachet de wellness și telemedicină. Sunt incluse 21 de specialități medicale. Orice problemă ar apărea, îi poți suna. Că na. Trăiești, pățești, știți cum e. Numai cine nu umblă cu ele n-a spart niciodată niciun vas.

Ce oferă pentru 35 -60 lei/lună:

 • Pachetul Lifestyle Start
 • Pachetul Lifestyle Plus
 • Pachetul Lifestyle Complex (cu cel mai extins pachet de wellness) include  bonus o brățară de fitness Fitbit

Aș fi pus controale periodice anuale la ginecolog, dermatolog și la ce alți specialiști e de mers regulat, dar există deja componenta asta de prevenție la punctul 5, in pachetul de telemedicina. Iar la 1, să nu vă aud că doamna Geta nu face la fel de bine ca tine. Că așa-i. Nimeni nu va face ca tine. Și fix ăsta-i farmecul, că face altcineva. Acum ia-ți o ciocolată și citește o carte. Sau dansează desculță pe iarbă. Sau orice îți face plăcere cum îți plăcea să încalți pantofii mamei când erai mică. Sau intra aici si descopera Karma Buna. Have fun. E mult mai sănătos decât să te plângi de doamna de la curățenie. 😉

Articolul anterior

Sămânța nu-și poate da soare să crească, dar femeia își poate da grijă ca să înflorească

Articolul următor

Secretul pe care mi l-a spus un psiholog după ce-am născut al doilea copil

7 Comentarii

 1. Sandra

  Ok ok, dar cum ar fi daca face domnul curatenia aia, sau daca e sa ne exindem, poate mama, soacra, sora, reciproc si prin rotatie desigur, ca nu e nimeni obligat (inafara de domnul colocatar)? Si iesim si mai ieftin la buget.
  Manichiura, pedichiura, alte chiuri, da sigur, imi suna bine, dar spalat pe cap? Doar spalat pe cap, serios? Inteleg un tuns, un coafat dar asta cu spalatul pe cap, suna a altceva la mine im cap, scuzati.

  Prietenele sunt esentiale!

 2. Alexa

  Știu că spălatul la coafor poate suna a lux, dar câteodată chiar e ce trebuie. Am pus și eu in practică vara trecută când fiind in deplasare și neavând cele necesare( eu am un întreg arsenal după mine când imi spăl părul) , am intrat într-un salon și am cerut un spălat pe cap.
  Nu am povestit nimănui, fiindcă nimeni nu m-ar fii înțeles.

  • Fara coafat? Apropo de ce zice mai sus.
   Eu am patit sa nu inteleg de ce avem saloane la hotel. Ce, te duci in vacanta sa te spele altcineva pe cap? Pana am mers la o nunta, m-a prins o ploaie si mi s-a incretit parul foarte urat. Nu aveam la mine placa sau nimic, mi-ar fi fost superutil un astfel de serviciu. Doar ca era inchis 🥲

 3. Alexandra

  Ce zici tu acolo e parfum 🥹 Aici proaspata mamica 😃 la inceput parea imposibil sa mai fac ceva pentru mine, daaaar cu mici eforturi, se gaseste timp si pentru -chiuri, si pentru sala, orice ma ajuta sa nu fug la sanatoasa 😅

 4. Silvia R.

  Da la toate. As adauga si masaj… daca ai timp. Apropo, daca stii vreo doamna care mai are un loc liber pentru curatenie, mi-ar prinde bine.
  La mani si pedi, ma duc tocmai pana in Popesti Leordeni, acolo e cea care imi place.
  Iar cu spalatul parului, de ani de zile, cand ma duc sa ma tund (a se intelege taiat varfuri), intotdeauna solicit si spalat pe cap. E asa de bine!
  Cat despre prietene, e tot mai scurt timpul, mai ales de cand cam toate avem copii si nu prea mai ne nimerim cu programul, de raceli, in special. 😅

 5. Ioana S

  Doamne, Da,Da,Daaa.
  Zilele trecute, mi-a zis chiar sotul “auzi, nu gasesti si tu un salon unde sa te speli?”
  Pur si simplu seara care este de-a dreptul noapte, nu mai am energie sa stau jumatate de ora sa ma usuc (am par lung si des)- mama tot de 2 baieti.
  Da, la tot si toate😍

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 144 queries in 0.175 s