Fashion Police la 93 de ani, discuție cu bunica despre niște blugi rupți și găluște cu prune (p)

blugi damăAzi am nevoie să fiu un pic superficială, așa că vă propun să vorbim despre blugi. Nu de copii, nu de bărbați, ci despre blugi de damă.

Intru la bunică-mea. Deja știți. 93 de ani, observatoare a ultimelor tendințe în modă. Mare iubitoare de parfumuri și deloc genul care să-ți povestească despre reumatisme. Sare peste introducere ca de obicei și-mi zice:

-Să nu te mai văd în acești blugi.

Opaaaaa, la asta nu mă așteptam.
-Tu nu vezi cum arată?!

Fac doi pași spre oglindă, mă asigur că port tot ce am îmbrăcat azi-dimineață, da, văd niște blugi de damă pe o copilă destul de palidă. Ar fi fost moment bun să-mi critice culoarea din obraji și să mă întrebe de ce nu mănânc mai bine, observația asta de blugi e nouă.

-Dar ăștia ce au?
-Îs rupți în genunchi, Doamne ferește.

Adevărul e că are dreptate. Chiar sunt niște blugi rupți în genunchi și eu n-am purtat blugi rupți pe nicăieri niciodată.

-Și ce dacă se poartă, o să-mi spui, insistă bunica. Nu e ca și cum asta o să-i repare. Ai pe tine o pereche de nădragi rupți și nu mă poți contrazice.

Na, ce să zic, o descriere obiectivă.

Când îmi zice să nu ies din casă fără ruj pe buze, îi explic că n-am eu timp de din astea. Sau când mă bate la cap să mă mai urc și pe niște tocuri câteodată, îi explic că în parc nu prea se cade. Când mă întreabă ce-i mai fac bărbatului de mâncare, îi explic că întrebarea asta chiar mă enervează. N-am auzit pe nimeni niciodată să-l întrebe pe el cu ce tocănițe mă așteaptă. Dar de niște blugi rupți nu prea am ce zice, ăștia-s rupți în genunchi și gata.

-Niște blugi normali nu vei găsi și tu oare? Să arăți de parcă ai avea unde dormi la noapte…

-No, tulai, Doamne, zici că am venit la Fashion Police acasă, nu la bunica mea, cea făcătoare de găluște cu prune. Și îi fac cu ochiul, semn că putem termina cu vorba și putem trece la fapte.
-Ce zice, vrei găluște cu prune? (Bunica nu aude prea bine, dar vede excelent, după cum ne putem da seama) N-am de data asta. Dar îți pot face.
-Numai dacă nu mă mai critici ce blugi am pe mine.
-Bine, dar n-ai ce căuta cu ei rupți la masă.

Ei, dragii blondei, ce nu face omul pentru niște găluște cu prune ca la bunica acasă…

Am schimbat eu rapid subiectul, dar și puterea ei de convingere e bună. Acum trebuie să caut alți blugi de damă, că sper să nu mă taie de la porție.

p.s. În mod normal nu aș purta blugi rupți, dar pe ăștia scrie ”Don t worry” pe un crac și ”be happy” pe altul. Voi ce ați zis că n-ați purta niciodată și apoi ați ajuns să vă certe bunica? Sau ce Fashion Police mai aveți în lumea reală.

Photo by Imani Bahati on Unsplash

Articolul anterior

Schimb de soacre, episodul 1, trei povești

Articolul următor

Schimb de soacre, episodul 2: Soacra defecta-rog sa fie votata in top 3:)

13 Comentarii

 1. Iulia D.

  Draga de ea, ma bucur ca este mai bine! Iar daca a revenit in bucătărie e clar in elementul ei! Noroc de blugi, te-ai scos de galuste! 😉

  • Da, e foarte bine bunica, asa ma bucur. E a doua tura de galuste cu prune anul asta. Stie ce ne place si face ce stie.

   • Diana

    Pe noi ne-a invitat sora bunicului, tot de 93 de ani, la galuste cu prune. „La cat veniti mama, sa va astept cu ele calde, ca astea asa-s bune!“ 😍😍😍

 2. Aura

  As purta orice numa sa ma,, certe,,( nu m a certat niciodată) dar din pacate nu mai e lângă noi de f multi ani.
  Iubiti bunicii cat ii mai aveti❤️

 3. Catalina

  Tot blugii rupti sunt singurul motiv sa se ia de mine- “da’ bani de unii noi nu ai avut? Sunt sigura ca sunt mai scumpi astia” . Numai ca e vorba de strabunica si are 103 ani. Sa ne traiasca bunicutele Fashion Police!

 4. Iuli

  Cam misogina bunica. Pacat ca dupa atatia ani nu a invat ceva din ei. Si a mai crescut si o fata. Pacat.

 5. Iuli

  Cam misogina bunica. Pacat ca dupa atatia ani nu a invatat nimic din ei. Si a mai crescut si o fata.

  • Cam rautacios comentariul. Te grabesti sa judeci si tragi concluzii gresite. Bunica mea are baiat, nu fata.

  • Roxana

   Ce urat sa jignesti o doamna! Si mai ales cand e o bunica de 93 de ani!! Nu e misogina deloc… Nici fiicei mele de 14 ani nu ii plac blugii rupti. Ii considera “haina saracului”… Si dau citat” mami, o doamna frumoasa ca tine, imbracata asa?? “..

 6. Denisa

  Acum multi ani, cand eram o pustoaica si se purtau blugii cu talie exagerat de joasa, bunica ma batea la cap sa-mi cumpar pantaloni normali. Cand i-am spus ca asa e moda, m-a intrebat ” Cine-i Moda asta? Da-mi mie numarul ei sa o sun sa-i spun ca mijlocul asta gol e boala curata!”

 7. Diana

  Cred ca scrie in fisa de post de bunica sa nu te accepte cu blugi rupti in casa. Eu nu port, dar am primit indicatie precisa de la bunica sa transmit mai departe unei persoane din familie (care nu va fi numita) sa nu mai vina la ea in vizita vreodata cu blugii rupti 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 157 queries in 0.215 s