Barbie lansează prima păpușă transgender: Barbie Tribute Laverne Cox


Această serie, Tribute, celebrează femei care au schimbat lumea. Pot fi femei de afaceri precum Vera Wang (prezentă deja în colecție). Acum e Laverne Cox. Dar pot fi femei politicieni, artiste, personalități care au influențat istoria într-un fel.

Înainte să ne isterizăm, vreau să știți că e o păpușă Black Label. Adică Barbie pentru colecționarii adulți. 🙂 Nu că ar fi o problemă să fie pentru copii. Sau?

Pe ambalajul păpușilor apare o scurtă biografie.

Conform Wikipedia: Laverne Rita Cox (n. 29 mai 1972) este o actriță, starletă TV, producătoare de televiziune și activistă pentru drepturile LGBT din Statele Unite. Este cunoscută în special pentru rolul Sophia Burset din serialul TV Orange Is the New Black, rol pentru care a primit și o nominalizare la Premiile Emmy pentru Cea mai bună actriță invitată într-un serial de comedie, devenind astfel prima actriță transgen nominalizată la această categorie. În 2015 devine prima persoană transgen care deține o statuie din ceară la Madame Tussauds.

Cox este cunoscută, de asemenea, pentru apariția în primul sezon al I Want to Work for Diddy, difuzat de VH1, dar și pentru emisiunea TRANSform Me, pe care a produs-o și găzduit-o. În aprilie 2014, Cox a fost onorată de către GLAAD cu premiul Stephen F. Kolzak pentru munca ei ca avocat al comunității transgen. Pe 9 iunie 2014, Cox devine prima persoană transgen care apare pe coperta revistei Time. Iar în februarie 2018 devine prima persoană transgen care apare pe coperta revistei Cosmopolitan (ediția din Africa de Sud).

Internetul zice că avem deja prima păpușă trans pentru copii. Și apar două modele care se bat pentru titlul de ”prima”. Una dintre ele e apărută în Rusia, are chip de fetiță și p3nis în chiloți. În rest, chiar Barbie are o serie de păpuși neutrale.

Anatomia lui Grey, serialul meu preferat, abordează temă și m-a ajutat să văd o nouă perspectivă, recunosc.

Mai multe poze, aici:

Articolul anterior

Orice fată, către tatăl ei, într-un moment important: ”Vreau doar să mă aplauzi, nu-mi spune nimic.”

Articolul următor

Vine o criză financiară? 5 idei ca să nu te ia prin surprindere ca zăpada, pe autoritățile române, iarna

1 Comentariu

  1. Am urmărit ceva din Orange Is The New Black și m-am gândit atunci că joacă doar un rol, n-am idee de ce, pentru că chiar i se potrivea rolul. Acum am aflat și eu mai multe despre actrița asta. 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 133 queries in 0.429 s