Faimoasa păpușă Barbie (care are 63 de ani. Salutări, tinereilor!) lansează în iunie varianta cu aparat auditiv. Modelul acesta de păpușă face parte din divizia de incluziune și diversitate a companiei. Va fi disponibil în Walmart, Target și pe Amazon.

În ultima vreme, Barbie a modificat corpul imposibil al păpușii clasice, pentru că nu era un model realist și au apărut multe critici. Se spune că acel corp minuscul nu ar putea susține niciodată capul, pur și simplu nu se poate așa ceva.

Așa că au scos Barbie de dimensiuni și forme diverse.

Talie mai lată, bust mai mic, coapse mi generoase. Pe Ken l-au făcut mai puțin musculos și au scos inclusiv un Ken cu vitiligo.

în 2019:

  • o Barbie blondă, cu ochi albaștri, într-un scaun cu rotile
  •  o păpușă brunetă cu proteză de picior

în 2020:

  • o Barbie de culoare cu vitiligo, unul dintre cele mai bine vândute modele din linia Fashionista în SUA în acel an

în 2021:

  • o păpușă de culoare cu o coafură afro a intrat în top 5 cele mai populare Barbie la nivel mondial

S-a ajuns aici, din nevoia de a prezenta copiilor variante realiste de corpuri umane. Ca să nu se mai holbeze când văd un om în scaun cu rotile sau cu aparat auditiv. Să nu pună întrebări din curiozitate, inocente, dar care îl pot răni pe celălalt. Noi am pățit cu copiii situații în care ei au pus întrebări nepotrivite. Mi-a fost foarte rușine, doar că nu te poți pregăti pentru orice vine către tine. Dar e bine să discutăm cât mai mult și să avem o diversitate de jucării, pe care ei să le studieze liber, fără ca cineva să se supere.

Detalii pe CNN.