romania civilizata miruna ioani

„Cu ani în urmă, antropologul Margaret Mead a fost întrebată de un student ce consideră ea că ar fi primul semn al civilizației într-o cultură.

Studentul se aștepta ca Mead să vorbească despre cârlige de pește sau vase de lut sau pietre de măcinat.

Dar nu.

Mead a spus că primul semn al civilizației într-o cultură antică a fost un femur (picior) care fusese rupt și apoi vindecat. Mead a explicat că în regnul animalelor, dacă îți rupi piciorul, mori. Nu poți fugi de pericol, nu poți merge la râu pentru a bea apă sau să cauți mâncare. Ești carne pentru fiarele rătăcitoare. Niciun animal nu supraviețuiește cu un picior rupt suficient de mult pentru ca osul să se vindece.

”Un femur rupt care s-a vindecat este o dovadă că cineva și-a luat timp să rămână cu cel care a căzut, i-a legat rana, l-a dus ​​la un loc sigur și i-a rămas alături până și-a revenit. Să ajuți pe altcineva aflat în dificultate, de aici începe civilizația ”, a spus Mead.

Suntem cei mai buni când îi slujim pe ceilalți.

Fii civilizat. ”

~Din cartea: Ira Byock, Cea mai bună îngrijire posibilă: Căutarea unui medic de a transforma îngrijirile până la sfârșitul vieții

În războiul rușilor, dacă fugi din Ucraina să te salvezi, poți îngheța pe drum, muri de sete și de foame. N-ai nicio șansă să supraviețuiești numai cu hainele de pe tine și copiii în cârcă. Ești carne pentru fiarele rusești. Niciun refugiat nu rezistă suficient de mult până războiul se termină și se poate întoarce acasă.

Un refugiat ucrainean care a primit adăpost este o dovadă că cineva și-a luat timp să rămână cu cel care e fugit, i-a legat rana, l-a dus ​​la un loc sigur și a rămas cu el până și-a revenit. Să ajuți pe altcineva aflat în dificultate, de aici începe civilizația.


Vecinul nostru ucrainean mi-a cerut un singur lucru: o recomandare de dentist. Nu mocăngeală, ci recomandare. Am scris pe blog. O colegă dentist s-a oferit să-l vadă. Nici 24 de ore mai târziu, vecinul are plombă nouă în gură. Iar eu cred că România merită un premiu pentru cea mai rapid civilizată țară.

Cabinetul acestei colege se numește Exquisite Dent, aici e pagina de facebook. Țineți minte: dr. Bogdana Mihai. Să îi dăm un mare like.