Femei care dau clasă în război

In poza vedeti o captura de ecran de la buletinul de stiri al principalei televiziuni de propaganda rusa, One.

Una dintre angajatele televiziunii, Marina Ovsyannikova, a dat buzna pur si simplu peste prezentatoarea de stiri. Pe pancarta scrie “Opriti razboiul! Nu razboiului”

“Nu credeti propaganda. Sunteti mintiti.”

Femeia a fost arestata imediat.

Puteti vedea inregistrarea momentului aici.
Marina a integistrat un mesaj video inainte de acest protest, in care spune ca ii e rusine sa lucreze pentru acest post de televiziune si ca tatal ei este ucrainean:

„Tot ce se întîmplă acum în Ucraina e o crimă. Rusia e o țară agresoare, iar responsabilitatea pentru această agresiune stă pe umerii unui singur om: omul ăsta e Vladimir Putin. Tata e ucrainean, mama e rusoaică; ei nu au fost niciodată dușmani. Din păcate, în ultimii ani, am lucrat la Pervîi Kanal și am făcut propagandă pentru Kremlin. Și acum mi-e foarte rușine de asta. Mi-e rușine că mi-am îngăduit să spun minciuni la televizor. Mi-e rușine că i-am prostit pe ruși. Am tăcut toți în 2014 cînd toate astea tocmai începeau. N-am ieșit la mitinguri cînd Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi. Ne-am uitat de pe margine, tăcînd, la acest regim inuman. Și astăzi toată lumea ne-a întors spatele. Zeci de generații de urmași de-acum încolo nu se vor spăla de rușinea acestui război fratricid.”

Marina Ovsyannikova

Nu cred ca ne dam seama ce cwoaie are aceasta femeie. O blonda, nene!

Cum s-o fi pregatit ea cu pancarta, ce emotii o fi avut, la cate a renuntat in momentul acela si cate a castigat! Daca toti rusii ar avea macar jumatate din curajul ei, razboiul ar fi istorie deja.

Iata ca razboiul acesta ne arata inca o data ca barbatii sunt puternici si lupta, dar femeile sunt cele care pot sa traiasca si cu inima franta.

Articolul anterior

Bogați și sănătoși: 3 trucuri să gătim cu numai 3 sticle de ulei pe an

Articolul următor

Șase ani de când ne-am mutat în România. Gânduri, frici și perspective

9 Comentarii

  1. Silvia R.

    Din ce am mai citit, tipa are 2 copii. Copii care cel putin cativa ani vor creste fara mama. Va face cu siguranta inchisoare. Cati ani, nu stiu, ca in Rusia s-a dat o noua lege, de cand a pornit razboiul, cum ca poti face pana la 10 ani de inchisoare si daca protestezi in strada impotriva Rusiei. Nu stiu exact informatiile. Dar ar fi bine ca inchisoarea sa fie cea mai drastica pedeaspa in cazul ei. Dar imi e teama de rau. A pierdut mult ea, familia ei, copiii ei. Ce a castigat? Nu cred ca multe. Da, e virala filmarea, poza ei, dar la noi, in occident. In Rusia te asigur ca nu. Razboiul va continua. Putin va ramane…
    Da, f curajos gestul ei, dar nu stiu cat a meritat.

    • Nancy

      +1, Silvia. La asta ma gandeam si eu aseara, cand tot FB-ul era in osanale.
      Chiar si daca Putin pica si toti oamenii arestati in ultimele 3 saptamani vor fi eliberati, bataia lor (sa nu fim naivi, nu i-a tratat nimeni cu manusi dupa ce au disparut camerele de luat vederi) n-o ia niciunul dintre cei ce le lauda curajul. Nu vreau sa ma gandesc mai departe.
      Nu stiu, eu cred ca daca ai copii, prima datorie trebuie sa fie fata de ei.
      (Da, mi se poate spune: pai tocmai, a facut asta pentru ca ai ei copii sa creasca liberi). Pai, pana una-alta nu sunt liberi, in schimb sunt in mare pericol de-a creste fara mama.

    • Știu ce zici. Oricum o dai, viața ei e distrusă. E un erou, doar că asta nu le va ține de cald copiilor ei seara. Poate le ține de lecție, dar precis se vor întreba de ce mama l-a urât pe Putin mai mult decât i-a iubit pe ei. Și nu îi poți condamna.

    • Cristiana

      asa este, dar picatura cu picatura se face un ocean si indiferent de consecinte, a facut ceva, a actionat, ceea ce este foarte important. tocmai pentru ca a pierdut atat de mult e impresionant ca a fost asa de curajoasa si e clar ca tacerea nu este acceptabila. ca nu a meritat acum direct in oprirea razboiului, e clar. dar ca a ajutat moral multi ucrainieni, insusi presedintele i-a multumit, in opinia mea inseamna ca a meritat.
      am citit des asta si sunt de acord, sa nu actionezi impotriva acestei nenorociri e la fel cu a fi agresor in situatia unui razboi. am un respect imens pentru femeia aceasta, eu nu as avea curajul ei nici intr-o mie de ani.
      altfel, prezentatoarea, colega femeii curajoase, e fix la polul opus. dupa emisiune a pus un insta story (instagram fiind deja interzis in rusia, dar na) cu ea in pozitie lotus comentand cum a depasit ea momentul multumita meditatiei si asa mai departe, ceva absolut gretos.
      in opinia mea, ceva trebuie facut, de fiecare, cum poate, mai ales din interiorul Rusiei. este insa extrem de complicat.

      • Silvia R.

        Din pacate e foarte greu. Sunt parinti in Rusia care nu isi cred copiii, care locuiesc in Ucraina. Ci cred toata propaganda din Rusia. Nu stiu cat a reusit sa convinga aceasta doamna pe cei din Rusia. Iar daca i-a convins, nu stiu cat curaj le-a dat sa actioneze si ei.
        Ai dreptate ca “picatura cu picatura se face un ocean”, dar la fel de adevarat este si ca “cu o floare nu se face primavara”. E f dificil subiectul, dar facil de discutat din afara, din caldura casei, cu copiii in brate.
        Confirm, e admirabil ce a facut doamna respectiva. Dar nu stiu daca a meritat…

        • Cristiana

          Da, este foarte dificil dinauntru si mult mai usor pentru noi din afara, am citit ca inca este disparuta…De oriunde apucam toata situatia asta este absolut groaznica.

  2. Sarolta

    Tipa este binemersi, acasa, a scapat cu o amenda de cativa euro
    https://www.bbc.com/news/world-europe-60749279

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 154 queries in 0.479 s