Mama e ultimul soldat care stă în picioare

Mama e ultimul soldat care stă în picioare miruna ioani

Când grădinițele se-nchid, ajutor nu ai și tatăl lucrează non-stop, mama e ultimul soldat care rămâne pe front.

Când bunicile pleacă sau nici măcar n-au venit, mama e primul salvator care se descurcă numai ea știe cum.

Când luminile se sting și toți au adormit, mama e ultimul trup care încă ceva pune la loc.

Când nimeni nu poate și nici apă caldă nu vine, mama e omul care face să fie bine.

Când haina se rupe și mâncarea lipsește, mama face nimicul din frigider să umple un stomac.

Când toți găsesc scuze, ea găsește variante. Când toți au o treabă, ea le lasă pe toate. Când altele-s mai importante, ea își știe prioritățile și-atât.

Când nimeni nu poate, când tatăl lucrează, bunicii-s departe și boala o doboară, mama e ultimul soldat care stă în picioare.

C-așa-s mamele pe lume, ce să le faci.

Să ne țină Dumnezeu sănătoase. Nu știu dacă sunteți credincioși ori credincioase, dar uneori cred că doar Dumnezeu le poate salva pe Mame.

Articolul anterior

Înapoi acasă: Uneori ai nevoie de-o pauză și de-o horă ca să te poți bucura

Articolul următor

Când cei care conduc lumea o pot distruge dintr-un buton, tot ce putem face e să ne strângem copiii în brațe și să ne rugăm

19 Comentarii

 1. Elena

  Multa sanatate si imbratisari!Putere si insanatosire de la Tatal Ceresc!

  • Iti multumesc din suflet, acolo cu boala e o exagerare, nu am ceva care sa nu treaca usor, desi, daca stau sa mamgandesc nu cred ca imi va trece vreodata, doar ca nu am putut sa dorm.

 2. Mădălina

  Eu sunt cu covid, evident sunt cel mai rau, pentru ca sunt cea mai obosita, alaptez de 2 ani si tot de atatia nu dorm 3h legate. Nu am apucat inca sa ma plang de febra aproape de 40, de frisoane si dureri in tot corpul sau de sinuzita pentru ca copilul vrea joaca, sotul vrea mancare si eu vreau doar sa dorm 😅

 3. Andreea

  Si imagineaza-ti scenariu din prima propozitie adaugand si “ si mama trebuie si ea sa lucreze, nu chiar non stop dar sigur 8-9 ore pe zi”. Ei bine, atunci sa vezi cum e cand se inchid scolile si gradinitele…

  • Dap. M-am gandit si la asta. Traiesc zilele astea fix asa ceva,
   Cu exceptia ca nu-i inchisa gradinita. Asta mai lipsea. Dsr sunt pe cont propriu cu copiii, sotul meu nici sa-l duca la gradi pe tudor nu poate, ca tb sa fie devreme la spital.

   Eu sunt un om care lucreaza de acasa si pe care nimeni nu il ia in serios cu asta. Fiindca lucrez de acasa. Toata lumea isi imagineaza ca fluier textele astea. Ca, daca-mi place, precis nu le muncesc. Well…

   • Silvia R.

    Eu credeam ca se scriu singure textele :)) Glumesc! E f greu ceea ce faci tu, cu atat mai mult cu cat esti urmarita de o intreaga comunitate si responsabilitatea este enorma.
    Iti doresc sa te tina Dumnezeu sanatoasa, in primul rand pt tine. Daca tu esti bine, sunt sigura ca si cei din jurul tau vor fi bine. Ca asa esti tu, o minunata!
    Ca sa mai fac o gluma: abia ai fost in vacanta, ce te plangi? :))
    Iti trimit o imbratisare!

    • Mulțumesc! Să scriu e bucuria mea, dar asta nu înseamnă că nu îmi ia timp. Și da, tocmai m-am întors din vacanță și aș putea pleca la loc la câte s-au întâmplat.

 4. O mamă soldat

  Ce te faci când mama este soldat la propriu…? 😓

 5. Roxana

  Fantastic articol! Nu m-am putut abtine de a da share😍

 6. Mihaela

  Vai Miruna!
  Imi esti tare draga. Simti ca toate mamele si ne transmiti si noua aceasta realitate, care nu e precum in carti sau filme.
  Dumnezeu ne salveaza mereu, oricat de greu pare totul…cand rasare soarele o luam de la capat!

 7. Cora

  Titlul e adevarat la propriu: mama soldat, dupa covid, isi face analize, ca s-a recuperat f greu. Din ele rezulta ca, doar cu putin timp in urma, a avut pneumonie. Nu raceala, cum se gandea, ci pneumonie dusa pe picioare. Nici macar un somn de dupa amiaza nu a prins😊. Mamele soldat duc si pneumoniile pe picioare.

 8. Martutza

  Mama mea a trăit și a murit ca un soldat…pe front! Născută în 1940, a lucrat timp de 40 de ani in 2 servicii de urgență și a murit anul trecut de Covid, in valul care a luat 25.000 de vieți. Nu am reușit să o salvez pentru că sistemul sanitar pe care ea l-a slujit cu atâta devotament, sacrificandu-si timpul destinat familiei, era copleșit. Iar deciziile noastre au fost influențate, prost, de asistentele de pe Ambulanță, de neimplicarea medicului de familie, de foarte multi factori care au dus la moartea ei, in mod inexplicabil. Era o persoana puternica, dar nu a putut rezista…iar eu sunt devastată. Acest titlu descrie exact sentimentul pe care îl am când mă gândesc la mama mea dispărută. Îți mulțumesc!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 162 queries in 0.438 s