Pedale in loc de pastile sau pedepse, o solutie pentru elevii cu ADHD

Cum ar fi ca in loc sa ii certam ca nu-s cuminti, ca nu stau locului sau nu sunt atenti, sa le dam ceva de facut, care sa le consume energia?

Cum ar fi sa nu le mai reprosam ca nu au stare, ci sa gasim strategii de a le usura statul in loc?

Am vazut poza de mai sus postata de psihologul Mihai Copaceanu pe pagina lui. Psihologul spune ca  o scoala din Canada a introdus birouri cu pedale. Astfel, copiii hiperactivi pedaleaza pana obosesc si se realizeaza un echilibru energetic.

Am mai gasit informatii despre o profesoara de mate din Carolina de Nord, care a montat in 2016 pedale sub bancile elevilor. I-a lasat sa le foloseasca dupa bunul plac, fara sa ii oblige sau incurajeze sa le foloseasca.

Metoda a fost de un real succes.

In numai o saptamana, elevii au devenit mai atenti, se fâțâiau mai putin la ora si retineau mai multe informatii din lectie. Pe termen lung, profesoara a observat ca notele tuturor s-au imbunatatit.

sursa

Ce ziceti, ar merge si in scolile din Romania? Sunt de acord ca e complicat sa sezi 50 de minute, mai ales cand ai 12 ani. Sunt de acord ca sunt si niste costuri extra, dar cred ca cel putin in anumite cazuri particulare ar putea fi de un real folos. Educatie cu blandete at its best.

Articolul anterior

Dacă produsele de îngrijire pentru bebeluși sunt cele mai curate, de ce să nu le folosim și noi, părinții lor? Review gamă MIXA (p)

Articolul următor

Înapoi acasă: Uneori ai nevoie de-o pauză și de-o horă ca să te poți bucura

5 Comentarii

 1. Alina

  Mi se pare o idee geniala!
  Si, daca s ar folosi acel fond al clasei pentru asa ceva si nu pentru cadouri( cu florile nu am nimic🙂) ar fi si mai genial!( si asa sunt mereu discutii pe grupurile de mamici cand vine vorba de bani, cadouri etc).
  Din partea ministerului, nu am sperante(cu greu s au organizat pentru testele de covid).

 2. Roxana

  E super ideea! Vazusem un articol asemănător cu niște scoli din tarile nordice. Doar ca în loc de pedale aveau niște mingi mari, ca la sălile de sport. Elevii cu ADHD stăteau pe acele mingi și se mișcau în voie. Cei cu probleme serioase aveau și căști, sa nu le fie distrasa atenția.

  • Ioi, ce tare! Să știi că și eu mi-am comandat minge din aia în loc de scaun de birou. Doar că n-am nimerit dimensiunea, am comandat una prea mare pt picioarele mele luuungi :))))

   dar fac altă comandă, e cel mai ieftin scaun de birou ever și cel mai sănătos. Tocmai fiindcă te miști întruna, se tonifiază mușchii.

 3. Silvia R.

  Super ideea. Daca se implementeaza in vreo scoala din Romania, ii dau si eu pe copii acolo 😁

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 130 queries in 0.132 s