Supa crema de conopida, reteta fara supa de pui, din care am halit doua castroane odata

Da, stiu ca nu e cea mai aspectuoasa supa crema de conopida, dar sper ca nu sunteti niste superficiali.

Daca ma enerveaza ceva la retete, acel ceva e cand vrei sa te apuci de gatit, dar ai de gatit altceva mai intai.

Sa fie clar, supa clara de pui nu e ingredient. E un fel de mancare.

Supa de legume nu e un ingredient. Ii pui o felie de paine si poate fi tot pranzul meu in zilele norocoase.

Deci asa.

Supa de conopida o face bunica-mea intr-un fel care imi place, iese clara si cu bucati de conopida lasate. O poti drege sau nu, depinde cum stai cu preferinta.

Problema e ca, la noi in familie, nimeni nu statea bine cu conopida. Adica, faceam aceasta supa si mancam din ea o saptamana, ca nu mancam decat eu. Asa ca n-am mai facut-o.

Am mai incercat supa crema (acest gen de consistenta le place), dar nu a iesit niciodata demna de pus pe blog pe doamna supa.

Pana ieri!

Poftiti, reteta:

Eu am facut-o la multicooker, dar merge in orice oala sub presiune.

O conopida (a mea a fost una mare)
O ceapa
Trei catei de usturoi
Smantana de gatit

Nu am dat cantitati exacte, ca merge ochiometric.

Am spalat si taiat buchetele de conopida, nu prea mici, ca oricum le blenduiam. Munca-n zadar nu e printre hobby-urile mele.
Ceapa am taiat-o in doua, cateii doar i-am curatat.

Am pus apa cat sa acopere jumatate de conopida. Nu pe toata.

Am pus sare vreo lingurita si ceva.

15 minute la fiert.

E drept ca am lasat totul asa de pe la pranz pana seara, sa fi fost vreo 5 ore, ca nu am apucat sa blenduiesc nimic inainte sa vina sotul acasa.

Dar cred ca a fost bine si ca am lasat atata, s-a luat un gust bun de conopida, dulceata aia a ei… yum!

Am adaugat smantana lichida, cata aveam, vreo 200 ml, poate mai mult.

Crutoane facute ad hoc si niste muguri de pin, ca sa fim eleganti.

Doua castroane am halit, copiii au lins bolul si au mai cerut!

In supa ce conopida nu are ce sa caute telina sau morcovul sau cartoful. Taie gustul de conopida.

Iar smantana o puteti pune cata va place in functie de gust.

Gata, sa va fie de bine!

Articolul anterior

Ce ati facut in seara fara facebook?

Articolul următor

Viața cu doi copii e ca aleea asta: faci 3 metri în 15 minute

8 Comentarii

  1. Anca

    Eu fac supa concentrata de pui. In zilele fara prea mult timp, dar sunt acasa… sau in zilele cand am mult timp si sunt acasa 😉
    Reteta: spinari de pui, legume deshidratate si foc mic. Din 5 l la inceput, o las sa scada pana la 500 ml… Pun in pungi de cuburi de gheata si gata.
    La fel si de vita. Cu oase de vita.
    Poti gasi retete sofisticare de concentrat, dar merge si reteta simpla.

  2. Cristina

    O întrebare. Când am gătit conopida în multicooker (la abur sau în ciorba /tocanita de legume) și-a schimbat culoarea. Nu a mai fost alba, ci un soi de bej, cenușiu. Oricum, o culoare neplăcuta. Eu am un Heinner cu gătire sub presiune și de mult ma întreb dacă se întâmplă și la alte aparate de genul asta. Și cartofii își schimba culoarea, și-o intensifica parcă…

    • Mar

      Nu se întâmplă, eu am făcut aseară la crockpot express niște conopida la abur (fără sa atingă apa) , Steam 2 min.

      • și eu am crockpot express și s-a întâmplat, conopida mea a ieșit maronie, dar am pus pe seama orelor multe care le-a petrecut în apă. Însă nu ne-a deranjat, am albit supa cu smântână. A ieșit culoarea din poză.

        Gustul însă e fix ce trebuie.

  3. Ecarulan

    Asa e, supa clara de pui e un fel de mancare in sine!! 🙂
    Azi fac reteta! Chiar nu mai stiam ce sa gatesc. Mancare din 4 ingrediente sa to faci. 🙂

Leave a Reply

© 2007-2021 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 160 queries in 0.560 s