back to school auchan miruna ioani

Pentru română mi-aș fi luat cu gogoși. Pentru mate, ceva mai boem, o plajă cu un palmier. Iar pentru biologie, ar fi mers o pisică sau un cățel. Pentru chimie, un cocktail. Vorbesc de caiete, bineînțeles. Și de ale lor coperți.

Pe vremea noastră, oricum ar suna și aceste cuvinte din gura mea, caietele arătau toate la fel. Primele mele coperți imprimate aveau pe ele niște copaci aproape siniștri, cu mult verde și maro închis. Le țin minte, fiindcă le-am îmbrăcat oricum. Nu erau niște culori care să mă înveselească în vreun fel. Oricum, îmi plăceau caietele mele de-mi venea să le citesc cu ochii închiși.

Mă plimb printre rafturile cu rechizite de acum și îmi imaginez cum ar fi fost să fiu copil. Nu-mi ziceți că nu faceți la fel. Cum ar fi fost să avem și noi ghiozdan cu Elsa ori cu Spiderman? Penar cu personajul preferat? Pix, gumă de șters și tot ce-ți trece prin cap?


Dacă și copiii voștri sunt mari fani Spiderman, Elsa, Eroi în Pijama, Patrula Cățelușilor,

iar voi sunteți mari fani mediu înconjurător, am o veste bună. Dacă nici voi nu vă puteți abține să nu le luați fix ce-și doresc mai mult, citiți mai departe 🙂 Șanse mari să vă nimeresc.

Nu se vede, dar în poza din deschiderea articolului sunt în Auchan, care a adus cu 50% mai multe produse din plastic reciclat, decât anul trecut. Sunt rechizite marcă proprie, făcute din cel puțin 70% plastic reciclat. 

Nouă ne plac, fiindcă știm că refolosirea plasticului e una dintre principalele tehnici de a reduce poluarea la nivel global. 

Lor le plac, fiindcă Elsa și Spiderman 🙂

Produsele făcute din plastic reciclat au semnul verde pe cutie. Le puteți identifica ușor. Atât Spiderman-ii cu Else, cât și cele din plastic reciclat sunt până pe 21 septembrie în hipermarket-urile din toată țara sau pe

De exemplu, aceste carioci din 70% plastic reciclat:


Vedeți semnul? back to school auchan miruna ioaniCaiet care-ți face poftă de-nvățat.

Ghiozdan pe care abia aștepți să-l duci undeva.

Creioane colorate, marcă proprie Auchan

(Prețurile sunt bune. Soțul meu și-a luat post it-uri de 4 ori mai ieftine. Și-a luat 2 pachete cu câte 400 fiecare. Era cel mai fericit, că a făcut mega afacere.)

Și dacă încă mai stați pe gânduri, poate le spuneți copiilor că, atunci când fac cumpărături în Auchan, o parte din bani merge mai departe spre niște elevi care n-au măsuțe și scaune pe care să învețe la școala lor.

Mai exact, 10% din vânzările produselor marcă proprie eco-friendly sunt donați pentru mobilarea sălilor de clasă ale Liceului Tehnologic „Jaques M. Elias” din localitatea Sascut, județul Bacău. Aici învață 400 de elevi.

Și da, e foarte important să vorbim despre aceste acțiuni

ale marilor companii. Pentru că, în felul ăsta, donăm și ajutăm. Câțiva lei de la fiecare om nu sunt puțini, când pot face să miroasă a proaspăt și nou în liceul din Sascut. Fiecare ajutor contează. Arătați-le copiilor cum poți face bine fără să vrei.