Iubesc România, dar iată 5 motive pentru care am ales Bulgaria pentru vacanța la mare (p)

Că să ne fie clar de la început, inclusiv pentru cei care au deschis mai târziu televizorul. Iubesc România. M-aș duce zilnic în concediu în România. De fapt, am fost deja câțiva ani la mare cu copiii în România.

Am locuit 5 ani în Marea Britanie. Ca dentist. Și m-am întors de acolo să locuiesc în România! În continuare e una dintre cele mai bune decizii ale vieții mele. Dar asta tot nu înseamnă că mergem aici la mare.

De ce alegem Bulgaria pentru vacanța cu copiii

1. Pentru că e aproape

N-am nevoie să iau avionul și, cu mașina, fac 5 ore. Practic, din București până în Sunny Beach e un pic mai mult decât din București în Sibiu. Încă nu sunt pregătită să iau avionul până în Turcia și nici 10 ore până în Grecia nu conduc. Toată stima și respectul pentru cei care reușesc.

Noi, cu doi copii mici și multe drumuri la activ, nu ne înhămăm. Iar mersul pe noapte cât ei dorm e exclus. Suntem în acea etapă a vieții noastre în care vrem să ne bucurăm de concediu, nu să fim în primele două zile chiori de somn.

2. Pentru că e curat

bulgaria miruna ioani 1

Plaja e boboc. Nisipul e fin. Anul trecut mi-a căzut fața să văd tractorașele cum trudeau în fiecare sfântă seară pe plajă în sus și-n jos ca niște furnicuțe în povești. N-ai să vezi așa ceva la noi! În schimb, ai să vezi mucuri de țigări, tampoane vechi și smotocioace de păr.

Știu, e dezgustător. Și mi-e ciudă, nu vă ascund. Dar în Bulgaria, poți lăsa copilul să se joace în nisip, iar tu să bei o cafea relaxat lângă el, fără să stai de șase să nu ajungă vreun hahat la el în castel.

Știu că există plaje civilizate și la noi, la care te costă șezlongul de leșini. Ceea ce mă duce la următorul motiv:

3. Pentru că e ieftin

Ca să luăm prânzul la un restaurant lângă plaja privată de care vorbeam mai sus, știți cât am plătit? Zbang, trei sute de lei! Și am plecat flămânzi, să nu vă supărați. De necaz, am halit într-o seară o șaorma până și eu, că era ieftină și multă.

Dacă facem o socoteală, 50 lei șezlongul x2, plus 300lei un prânz, plus cazare care nu-i ieftină oricum și ai nevoie cel puțin încă o dată să mănânci, mă doare capul de cât iese un concediu la noi pe litoral.

Nu mă deranjează să plătesc, dar să nu simt că sunt bătaia cuiva de joc. Nu sunt o snoabă, n-am pretenții de stele Michelin, dar să mă satur cred că e un minim. În Bulgaria, mergem la all inclusive, unde nici măcar nu trebuie să îți iei cu tine alți bani. Sigur că îți iei bani, dar nu ai unde să îi cheltui. Și scapi de grija aia, stai să-mi cumpăr o cafea, stai să luăm o înghețată, unde-am pus banii, dă-mi-i tu, vezi să nu-i pierd. Puteți vedea aici oferte bune pe litoralul Bulgariei.

4. Pentru că sezonul e puțin mai lung

bulgaria miruna ioani

Anul trecut am prins o vreme de vis în septembrie, pe la început. Sezonul acolo ține mai mult cu vreo două săptămâni. Iar vremea de septembrie e blândă, soarele e cât să îți placă fără să fugi ca știți-voi-cine de știți-voi-ce. Prețurile încep să aibă reduceri considerabile.

Ne gândim serios să revenim și anul ăsta în septembrie pentru un bis.

5. Pentru că arată drăguț

Hai să fim puțin superficiali și să ne bucurăm de faptul că-i chiar foarte frumos. Se vede că sunt investiții germane la bulgari. Românii au privatizat tot și a făcut fiecare ce i-a tunat.

Pentru nevoile noastre de fix acum, adică familie cu doi copii mici, un resort din ăsta all inclusive se potrivește la fix. Ai plaja aproape, ai aqua park și piscine pentru copii, ai mâncare sănătoasă și curată, mochetă pe jos, lifturi, palmieri. Dacă nu cauți seri culturale și nopți în pantofi cu toc, ci un concediu lejer, cu părul prins în coc și copii jucându-se liber, ăsta e locul potrivit.

Puteți citi ce-am scris anul trecut despre experiența noastră la hotel Evrika Beach cu agenția Travel Planner.

Ne-a plăcut așa mult, că ne mai ducem încă o dată tot aici. Motivul pentru care am ales același hotel e că-l știm, e foarte aproape de plajă (practic, corpul D unde ne luăm camera e hotel pe plajă), iar asta ne ajută mult când uităm diverse chestii pentru copii.

Partenerul meu în acest concediu e agenția Travel planner. Ei sponsorizează concursul. De câte ori o să postez despre Bulgaria, o să-i menționez și pe ei, vă anunț de acum, ca să nu pățim ca anul trecut, când știți ce s-a întâmplat. 🤦‍♀️

Nu știți?

Andreea a venit cu familia ei la Evrika prin booking, după ce a văzut o poză aici. Dacă ar fi luat prin Travelplanner, i-ar fi costat cu 50 euro mai puțin pe noapte. Și-au dat seama când au vrut să-și prelungească șederea cu câteva nopți (așa de mult le-a plăcut).

Deci Travelplanner în sus, Travelplanner în jos.

Puteți vedea ofertele . Atenție, reducerile pentru iunie rămân 20%, pentru iulie devin 10%, iar august e full preț. Urmăriți și septembrie, posibil să urmeze ceva de interes.

A, și da, anul ăsta luăm și bunicii cu noi, ca să tragem măcar o speranță să ne odihnim.

Articolul anterior

Avem nevoie de femei nefiltrate

Articolul următor

Învață-ți copilul devreme ce tu ai aflat târziu

8 Comentarii

 1. Gabriela

  Super! O să mă uit si eu in oferta celor de Travelplanner.

 2. Teogirl

  Se pot duce si părinții pe toboganele acelea? 🙆‍♀️
  Poate suna ciudat, dar…:)))

  • hahah, da. Părinții s-au și dus 🙂

   p.s. Sunt unele unde nu se pot duce copiii foarte mici, dacă nu îndeplinesc un criteriu de înălțime. Nu mai știu exact cât era.

 3. Ionescu

  Tocmai ce am rezervat și noi pt iulie la Sol Nessebar. Dar prin Direct Booking, aici am găsit cea mai buna oferta. Pe Travel planner era cu 200 de euro mai scump 🤭 concediu plăcut!

  • Bine ca ai comparat si ai ales cea mai buna oferta. Concediu placut!

   • Ioana

    Si noi iubim litoralul bulgaresc, tocmai ce ne-am intors de acolo. Mai jos de Nisipurile de Aur n-am ajuns, insa pe masura ce cresc copiii ne propunem sa coboram tot mai spre sud 🙂

 4. Geo

  Nu mai e nimic disponibil pt august:(

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 147 queries in 0.141 s