Felul în care îmbătrânești e o alegere (am văzut și eu FRIENDS Reunion)

Ați văzut-o pe Monica ce s-a operat? Și pe Rachel? Doamne, dar câte discuții despre Chandler, ce-ați făcut cu el? Lumea a fost realmente îngrijorată de privirea lui pierdută și discursul greoi. Omul a trecut prin multe, a avut o viață de luptă cu dependența de droguri și nu pare genul pe care să-l invidiezi.

Acum că am terminat cu elefanții din cameră, pe mine, nu mă interesează cât s-a operat Jennifer Aniston sau cât s-a drogat Matthew Perry.

Chiar e treaba ei, o privește direct, e un om care din imagine face bani, ăsta e trend-ul, whatever din partea mea.

Cât despre Matthew Perry îmi pare rău, se vede că viața l-a chinuit un pic. Mi-aș fi dorit altceva pentru el.

Dar reuniunea lor? Wooow!

Sigur că sunt subiectivă. Ultima dată am văzut Friends în Anglia, când Horațiu învăța pentru examenul de admitere ca fellow la Royal College of Surgeons. Iar eu trebuia să mă fac invizibilă, să nu cer atenție, să ofer timp și spațiu pentru asta. Cine au fost prietenii mei atunci? Ei.

Exact cum ziceau producătorii. E o perioadă din viață, când prietenii îți sunt familie. Cei departe de casă pot înțelege asta în cu totul alte feluri. Oamenii ăștia necunoscuți au locuit o vreme în mintea ta și te făceau să râzi. Cum să nu-i iubești?

A fost o experiență să vedem în spatele camerelor de filmat, deși nu am putut să nu mă întreb cât din ce am văzut a fost regizat și cât a fost lăsat la liber. Orișicât, am avut piele de găină în câteva momente și am râs la unele faze tare, de s-a auzit până în bucătărie.

Pivot! Pivot! Pivot!

Unele scene le vedeam parcă pentru prima oară, altele sunt ca un fel de parte și din a mea tinerețe.

Momentul meu preferat: Lisa Cudrow și Lady Gaga

Phoebe nu a fost niciodată personajul meu de suflet. (Eram cel mai mare fan Chandler; cu umorul lui, era bestial) Dar mi-a plăcut acum Lady Gaga care îi spune Lisei Cudrow, după ce cântă împreună Smelly Cat: că îi mulțumește că a fost cea diferită și ea însăși.

Iar Lisa îi răspunde că îi mulțumește că a dus asta mai departe.

Ceva în mine a rezonat foarte puternic. Fiindcă am fost o Rachel la un moment dat, (partea de prințesica-răsfățica, o frumoasă n-am avut onoarea să experimentez), fiindcă am fost și o Monica la viața mea (mă refer la ambițioasă, nu la talentată la bucătărit), dar Phoebe n-am crezut că voi ajunge vreodată.

Doi copii mai târziu, smelly cat, smelly cat :)))

Am prins curajul de a fi o Phoebe pur și simplu sau am deprins abilitatea de a nu-mi mai păsa de părerea celor din jur. Fiindcă viața m-a obligat să prioritizez. Să ai doi copii e next level de la orice făceai înainte. Toate standardele se schimbă, TOT.

Și culmea, din acești pantofi, o văd pe Phoebe ca fiind cea mai puternică.

I-am simțit lipsa lui Chandler din film. Parcă Matthew Perry a fost retras, tăcut. Mi-ar fi plăcut să fi zis și el mai multe. Am apreciat când a povestit despre cât era de înspăimântat că lumea nu va râde la glumele lui. Cine ar fi crezut asta despre un actor cu atâta succes și lipici la public?

Ross și Joey sunt parcă neschimbați. Mi-a plăcut mult Matt LeBlanc. Sigur pe el, self-aware și pontos.

Nu am dat aici niciun mare spoiler, tot o să vă placă să vă uitați la film. Eu văzusem deja multe faze pe youtube și am avut răbdare la un bis.

Sentimentul de final e că felul în care îmbătrânim e o alegere și că acești prieteni ne-a arată câteva tipologii. Tu ca cine ți-ai dori să fii?

Însă adevărata binecuvântare e să ajungem acolo și să vedeam ce-am înțeles din TOT.

Cred că drumul are foarte puțin a face cu ce apare pe exterior și multe a face cu ce alegi să trăiești în sufletul tău.

See ya in 50 years.

 

Articolul anterior

Și-n a cincea zi le-a dat apă caldă: cum m-am spălat pe cap la coafor, cu un ibric

Articolul următor

Să-ți reprimi furia nu e soluția să nu mai țipi. 7 feluri în care să-i dai drumul în siguranță

5 Comentarii

 1. Elena

  Oare daca-mi scriu dorinta aici…mi se indeplineste?
  As vrea sa imbatranesc precum Pheobe (Lisa).

 2. Andreea

  A fost minunat. Am plâns de când i-am dat play și pana la final. Adevărul e ca eu de câte ori am avut momente grele, ei ma scoteau din stare. După ce am și născut și am avut iar probleme cu bebe și o mica depresie, tot ei m au scos din stare. Si sunt buni ca o terapie. Da, se vede clar ca tu alegi cum îmbătrânești și cum faci fata provocărilor din viata. Eu vreau sa cred ca sunt un pic din toți, ma regăsesc în toate personajele cu anumite lucruri. Si da și eu empatizez cu Matthew Perry,mi-ar fi plăcut sa fie mai vocal, părea destul de străin și de restul, insa m-am bucurat enorm ca au fost toți 6. 😍

 3. Irena

  Filmul este savuros. Eu am descoperit serialul în timpul masterului acum 10 ani și mereu am regretat ca nu l-am vazut mai devreme😇. In legatura cu imaginea lor, cu botox&.., nu trebuie sa uitam ca ei au varsta părinților noștri(de ex Lisa e mai mare cu 1 an ca tatăl meu🤓), chiar dacă în mintea noastră ei sunt tot tinerii prieteni de 25-35 de ani 🥰.

 4. Ecarulan

  N-am reusit niciodata sa vad un episod pana la sfarsit – si am tot incercat.
  Dar m-am uitat, ca o baba critica ce sunt, la un video pe youtube ca sa vad cum au imbatranit 😀 Mi-a parut rau sa vad ca unul dintre baieti arata asa de rau. Ma mir ca a acceptat sa participe – pare ca a avut o viata grea.

 5. Jual

  Eu am descoperit “Friends” (doar) acum 2 ani si asta datorita fiicei mele care a inceput sa se uite pe Netflix. Inca nici nu l-am terminat, mai am vreo 10 episoade din ultimul sezon. Si ma gindesc cit de fraiera eram acu’ 25 ani pt ca tot insista prietena mea sa ma uit, ca e tare fain si eu, dupa ce aruncam un ochi decretam ca-l consider debil. Ehhh, noroc ca mi-a venit mintea la cap odata cu batrinetea :-)).
  E interesant ca poti vorbi cu o multime de persoane si nu exista un consens relativ la personajul preferat: al meu e Joey, al fii-mi e Chandler, o colega de-a ei o prefera pe Phoebe, o prietena pe Monica.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 140 queries in 0.139 s