Nu, nu o să divorțezi dacă doarme copilul cu tine în pat

Nu, nu o să divorțezi dacă culci copilul cu voi în pat miruna ioani

Am citit astă-vară o postare pe un grup de mămici normale la cap, despre sexul în vacanță. Când ești cu copilul după tine și n-ai luat o cameră în plus. Uuuh, ce subiect! Am căscat ochii cât cepele, mi se părea foarte interesant. 

Postarea avea sute de comentarii și, culmea, deși nu le-am citit pe toate, nu erau de la femei divorțate. Aham, mă gândeam. Ce să vezi, deci se poate. Și nu, nu se făcea sex pe sub plapumă cu copilul adormit alături, nu cred că am citit comentarii de acest fel. Una dintre mame spunea, de exemplu, că ei fac o treabă cinstită în baie, ceea ce, Doamnelor și Domnilor, mi s-a părut foarte cool. Păi, când altă dată mai ai ocazia tu, gospodină cinstită, cu toate tocănițele la zi, să te furișezi în baie împreună cu iubitul tău! Nu, că-i ca-n studenție? Pentru o clipă, mi-am propus să nu mai cer data viitoare când ne cazăm la un hotel neapărat un pat dublu, ci o baie cât mai spațioasă 😉

Revenind la lucruri mai serioase, oamenii se descurcă. Serios. Oamenii improvizează când nevoia, iubirea și alte lucruri, cum ar fi un colț de dantelă, îi îndeamnă.

Cunosc multe cupluri cu care copilul a dormit în pat alături de părinți și care au făcut al doilea copil. Chiar și pe al treilea, de te uiți la ei și vezi luminița de la capătul tunelului! Ești aproape sigur că deseară ajungi acasă și amenajezi baia un pic 😉

Eu am dormit cu ai mei în pat până aproape când mi-am făcut buletin, iar ei sunt încă împreună, fericiți, căsătoriți. Eu nu sufăr de nicio boală mintală, vreo obsesie sexuală sau alte chestii ciudate la cap. Îmi amintesc serile în care ne băgam ”la scufund”, că așa ziceam, mă ghemuiam pe-o parte și mama mă lua în brațe, mică și cu picioarele reci cum eram. Îmi dădea centimetri de piele încălzită de pe ea. Țin minte cum se răcea într-un loc și îmi mutam picioarele altundeva. Simt și acum căldura care venea de pe burta ei și care mă învelea peste toată plapuma. Îmi băgam nasul sub plapumă și-mi plăcea enorm să fim noi două așa, seri întregi în care știam sigur că nimic rău nu se poate întâmpla.

Cred că sexul când copilul doarme cu tine în pat ține de niște chestii foarte personale, pe care fiecare le știe pentru el. Eu vă zic ce cred eu, dar e perfect în regulă să credeți altceva. Eu am dreptate oricum, că doar e blogul meu :p

 • După ce avem un copil, prioritatea devine el. Există numeroase studii care arată beneficiile co-sleeping-ului. Copiii sunt mai siguri pe ei, au mai multă încredere în sine, se simt în siguranță, în general.
 • Nu, nu există riscul să strivim copilul. Nu, nici când e nou-născut. Excepția e una singură: când ești moartă de beată, ceea ce, să fim serioși, chiar vi se poate întâmpla? Mai mult, există studii care arată că bebelușii care dorm în pat cu părinții lor mor mai rar, ca să zic așa, decât cei care dorm singuri. Na, c-am desființat și scuza asta de 2 bani.
 • Cheia succesului e adaptarea la nou. Noi suntem adulți, noi înțelegem și ne putem organiza. Mi se face poftă de ciocolată în mijlocul zilei? Aștept să adoarmă copilul până fac prăpăd.
 • Dacă ai a doua cameră sau alt pat, there you go. Nu e ca și când faci sex toată noaptea. (Deși sunt sigură că vor apărea, chiar printre primele comentarii deja, femei care fac asta cu bărbați care pot, pentru că sunt perfecți.) Și nu e ca și când ai face sex oricum în pat cu copilul tău. Deci, doar eu îmi dau seama că nu prea e mare diferență? Copilul să doarmă într-un pat, într-o cameră, și tu să faci sex în altă cameră, pe un alt pat? Doar că nu și dormi acolo, asta presupunând că, la un moment dat, te-ai oprit din făcut sex. Evident, sunt conștientă că unii nu pățesc așa, sunt sigură că există sex de calitate, prestat toată noaptea, în fiecare noapte a săptămânii, de mame neobosite cu tați nestresați la birou, vă aștept mărturiile în comentarii, pentru că pe toți obosiții și stresații o să ne ajute asta ceva de speriat. :p
 • E cel mai comod lucru legat de copil. Mai ales când alăptezi. Doamne ferește, femeile care alăptează la cerere un bebeluș care NU DOARME cu ele în pat merită cel puțin o statuie în fiecare zi. E teribil de greu și numai să te trezești noaptea, să deschizi ochii și să-i închizi la loc, vreau sa zic, dar să te mai și ridici din pat, să-ți amintești că ești o mamă responsabilă, să te deplasezi până la un pătuț, să iei o ființă mică în brațe, să te așezi într-un loc, să te dezbraci, să o pui la sân, să o adormi la loc, să o PUI la loc și apoi să readormi.
 • Cât despre fricile astea legate de relația sexuală, de, vai, bărbatul meu, ce o să zică stăptânul vaginului meu dacă-și amână erecția 30 minute, oare de asta se tot uită la ceas? Păi, să mă scuze patronii de vagin și să-mi arate bonul, când și-au cumpărat ei unul, de sunt așa mari și tari? Și știți ce mi se pare, de fapt. Că poate bărbații nici n-ar fi așa de stricți cu erecțiile lor, dacă noi nu le-am da atâtea drepturi asupra vaginelor noastre. Ia să punem noi copilul deasupra tuturor. Nu zic să ne abandonăm bărbatul, ferească Dumnezeu, zic doar să-i băgăm un pic mințile-n cap. Știți, bărbatul miroase întotdeauna când are lângă el o mamă puternică, o mamă-leoaică, sau una slabă, o mamă-pisicuță, care miaună după cum se miorlăie el. Și cui îi trebuie un miorlăit de bărbat. Parte din succesul unei relații nu e să fii mereu disponibilă și la cheremul celuilalt. Indiferent cine ce celălalt. Pentru că, newsflash, nu numai bărbații vor să facă sex. Ohooo, ba și femeilor-mame le place. Și dacă nu le place, bărbații ar trebui să se întrebe de ce. 😉
 • Și mai e un adevăr pentru care vă puteți și supăra pe mine. Faptul că doarme copilul în altă cameră n-o să vă țină bărbatul lângă voi. Dacă el e un nenorocit sau, mă rog, cel mai mare ghinionist din lume, care să se fi îndrăgostit fix de colega de la birou, o să vă înșele și cu voi sub plapumă. Doar cu voi sub plapumă, căci copilul e exilat, asta am stabilit.

Aș face un studiu: câte cupluri divorțate au ținut copilul în pat între ei? Câtă vină poartă copilul că lor, la un moment dat, le-a fost lene să mai facă sex, pentru că lui îi trecea lenea doar prin preajma altcuiva? Sau ei, că nici noi nu suntem chiar maici tereza îmbrăcate modern. Și divorțul e cauzat exclusiv de dormitul ăsta cu copilul în pat? Adică, totul era excelent în rest. Ea era cu zâmbetul pe buze mereu, nu-l cicălea deloc, doar nu făcea sex. El se implica în problemele ei, o întreba cum se simte și dacă o poate ajuta cu ceva, stăteau noaptea până târziu la povești și foarte puțin pe net. Doar că nu făceau sex. Mă lași…

Eram la un priveghi în familie și ne-am dus la o mătușă să dormim măcar un pic. Tata și cu mine, în același pat. Era foarte iarnă și foarte frig, iar eu eram foarte măritată acum, într-o cameră în care se făcuse focul de puțin timp, pentru că oamenii nu te anunță când se prăpădesc să ai timp să pui lemnele pe foc. Ne-a dat mătușa plapumele extra pe care le avea, dar totul era rece în jur, mai puțin tatăl meu. M-am lipit de el instinctiv, pentru că tații sunt mereu calzi pentru copiii lor, chiar și atunci când nu mai sunt mici. Te deranjează dacă stau așa, l-am întrebat. ”Cred că te-ai săturat de cât te-am înghesuit la viața mea”, am zis gândindu-mă la cât de lungi or fi fost pentru el toți anii ăia de dinainte să-mi fac buletin. Dar tata mi-a zis că niciodată nu l-am deranjat. Ba că au fost cei mai buni ani ai lui și că foarte des i se face dor de tălpile mele reci, chiar dacă acum sunt mai mari un pic.

foto Pixabay

Articolul anterior

Creștini care stați la bloc, voi deschideți ușa la colindători?

Articolul următor

A venit iar Crăciunul, iertați-i pe cei care nu-l înțeleg

58 Comentarii

 1. Cristina Balaceanu

  Subscriu la tot!
  Atat doar ca nu am eram moarta de beata, ci de oboseala, si aveam o frica uriasa sa nu strivesc copilul.
  P.s.: oboseala nu era fiindca nu dormea copilul, ci pt ca eu eram paranoica si nu dormeam decat f putin, de frica sa nu moara copilul in somn.
  Nici n am divortat, nici strivita nu i?

 2. Despre al meu soț știu că atunci când face ordine în bucătărie seara, imediat după ce o culcă pe Isa, mă vrea bine dispusă 😀 😀 😀

  • Tot ce am inteles eu e “o culca pe Isa” ??????

   • Schmitz Ela

    Păi de când lactația m-a părăsit a preluat mai mult el culcatul Isei ;). Doi ani io, doi ani el 😀 😀 :D. Dar de dormit toți trei dormim, deși eu mă culc muuuuult mai târziu ca ei. Merge treaba însă, că ei sunt matinali și eu am somnul greu dimineața.

  • Rualma

   Exista o carte care se numeste “Sex begins in the kitchen”. Cu alte cuvinte preludiul pt o femeie nu incepe in pat, ci cu mult inainte cand sotul ii transmite prin ceea ce face: te vad, te aud, esti importanta, esti iubita. Se pare ca sotul tau stie de face;)

 3. Alina

  Io sunt una din alea care a pus copilul in camera lui de cand l-a adus acasa.
  Dar asta pentru ca asa priveam amandoi lucrurile la momentul respectiv, ca ar fi bine pentru el, nu ca vezi dom’le am fi facut sex din prima zi. ?
  Si alaptam la cerere, si ma trezeam constant ca auzeam copilul trezindu-se, ma duceam asa adormita la el in camera si faceam fix tot ce ai zis tu mai sus…
  Apoi a venit perioada in care dormeam cu el in camera, el in patut, eu pe o canapea extensibila. Si-apoi s-a prins de smecherie si a vazut ca poate sa vina la noi in pat :)) acum, la aproape 4 ani, inca e al naibii de greu sa dormim cu el in pat. Pentru ca nu sta locului nici in somn, de multe ori. :)) si ne impinge cu tot ce poate si, cand se satura de asta, se duce si doarme la picioarele noastre. Eh, ce daca el cade din pat… se urca inapoi, in acelasi loc. :)) dar e ataaaat de placut cand ma trezesc si-l simt lipit de mine sau de ta’su… iar el e fericit nevoie mare ca doarme cu noi. Iar timp de sex s-a gasit tot timpul. La somnul de amiaza, la somnul de noapte… exista baie, bucatarie, living, balcon… ? numa’ sa vrei! ?

 4. Cristina C.

  La noi amândoi copii au dormit cu noi in pat de mici. Prima a fost fata mai mare, apoi băiatul (care inca doarme cu noi, are aproape 2 ani). Principalul motiv :era ușor pentru mine cu alăptatul noaptea. S-au obișnuit apoi sa doarmă cu noi. Fata a crescut, a venit băiețelul. Am luat un pătuț destul de mare și puternic. Fata are camera ei, însă prefera să doarmă în pătuțul fratelui(care e in camera noastră) și băiețelul cu noi in pat. E plăcut atât pentru el cât și pentru noi, deși ne mai luam cate un picior peste fata (are obiceiul să se învârtă în somn). Și vorba buna ta:sex se poate, doar chef să fie??

  • Cheful e secretul, normal, nu sa exilezi copiii.
   Desi somnul cu un copil in pat poate fi greu cateodata. Chiar si pt copil. Al nostru a cerut singur alt pat decat al nostru pe la doi ani si jumatate. Am luat un patut pe care l-am lipit, poate veni oricand langa noi, dar il prefera pe al lui. Uneori se urca in patul mare langa mine, alteori il inghesui in patul lui, de se urca singur in patul mare langa tatal lui.

  • Monica Popa

   Ce dor îmi era de tine! Nu știu de ce te pierdusem! Îmbrățișări! Mă bucur să te revăd!

 5. Gabriela

  Cel mai greu mi se pare să nu adormi până adoarme copilul. Și când am reproșuri că adorm in fiecare seara îl trimit pe soț seara să-l adoarmă. Ghici pe cine găsesc dormind…

 6. Oana

  Nu știu cum stă treaba cu beneficiile co-sleepingului, copilul meu a dormit în patul lui, în camera lui din prima zi de viață. Asta n-a împiedicat în niciun fel divorțul?. Și n-a fost colega de birou, cred că datorită faptului că dormea copilul în altă cameră era suficient de odihnit să se uite în afara biroului???

  • Da, si eu cred ca domnii tati nu ar trebui scutiti decat in mod exceptional de noptile din familie. Nu merita ei sa fie odihniti :))

   • Ana

    Imaginatie sa ai, in rest copilul este o scuza penibila pentru nereusita unei relatii.Si eu am dormit cu mama pana tarziu, nu, nu am ramas cu sechele, tin minte doar siguranta pe care o aveam atunci.Copilul doarme cu mine sau cu sotul. Isi alege cu cine vrea sa doarma. In rest, locuri in casa sunt destule.In vacanta la fel. Fun fact:in vacanta am incercat si in dulap(era unul spatios).

 7. Ina

  Vaaaai! Și eu îmi lipeam tălpile de pielea mamei sau de a sora-mii, sau sora-mea de-a mea, după nevoi 🙂 și când se racea, cautam alt loc călduț.

 8. Cristina

  Eu mă bag la aia cu statuia și cu baia. Am 2 copii care au dormit la ei in pat pentru că nu au suportat dormitul in patul comun, așa că am făcut naveta in camera de alături. Iar cu baia….vai…. Cu doi tătari in casa nu poți să miști nimic, așa încât baia a devenit tărâmul nostru de evadare. Cred că nici nu mai știu să fac amor altfel decât cu sunet de duș.

 9. Alexandra

  Subscriu. Dar noi nici macar nu ne mutam. Cand avem chef il adorm pe cel mic si il plasez in patutul lui. Asta e si semnalul. Apoi in rest doarme cu noi si chiar daca uneori ma imbratiseaza si adormim asa, sotul meu nu a avut erectie niciodata cand bebe s-a aflat in bratele mele. Cand nu e cu noi, are imediat. Deci la unii, tine de ceea ce ar trebui sa aiba toti care sunt oameni si nu doar animale.

 10. CristinaM

  Noi am plecat cu ideea fixa: copilul la el in pat, la el in camera… Fiindca alaptarea nu a mers, de 2 ori pe noapte faceam ture la bucatarie pentru biberon apoi la copil…
  Doar ca deciziile noastre nu prea au fost pe placul copilului iar de la 9 luni s-a mutat cu noi in pat si nu am regretat fiindca deja eram obositi de drumuri si leganat la 3 noaptea ca sa adoarma dupa un vis sau o “nemultumire”… Culmea ca dupa ce l-am luat cu noi, s-a trezit mult, mult mai rar…
  Sexul nu a suferit, cand dorim, ne dam intalnire intr-una din camere in timp ce copilul doarme, linistit si multumit, in alta

  • Exact. Sa stii ca si noi am zis initial ca il punem in patut, ce prosti! Dupa prima jumatate de noapte, l-am adus la noi si acolo a ramas.
   1. Pt ca ne era drag de el (dar aveam frica aia sa nu-l strivim. Mai putin eu, mai mult sotul)
   2. Pentru ca eu eram operata si efectiv nu ma puneam in pat decat pt somn si ma dadeam jos exclusiv dimineata. Aveam dureri f mari, de ridicat copilul nu se punea problema, deci nu aveam sens sa ne chinuim toti trei.
   3. Dupa ce n-am mai avut dureri, deja eram obisnuiti si ne placea la nebunie 🙂

 11. Ana

  Dormim cu copilul de când avea 10 luni, înainte dormea în pătuț ? apoi ne-am dat seama ce bine e să fie lângă noi. Am primit comentariu și eu : păi e ok, dar nu ar fi ok să vă distrugă căsnicia. (a spus-o o tipă a cărei copil dormea în altă cameră de la 3 luni, și totuși părinții au divorțat între timp)

 12. Mary

  Mda… al nostru e cu noi in pat de 2 ani si , insa mai avem 2 dormitoare, 2 bai, o bucatarie, un balcon si cred ca mai putem gasi locuri disponibile dar totusi nu facem nimic cate 2,3 luni… deci totul se rezuma la a vrea nu la copil .

  • Perfect de acord!!! Îți fac pariu că sunt multe cupluri FĂRĂ copii, care nu fac nimic cu lunile. Pur și simplu sunt obosiți, fără chef, strsați, tot ce vrei.

 13. mihaela

  Si noi vom comanda un pat mai mare acum ca va veni si numarul doi. Sigur ca se poate.

 14. Aurelia

  Patul e pentru sex?

 15. tzuk

  noi am “exilat” tatăl in altă cameră (din alte motive,nu copilul).iar după ce adoarme copilul mă”exilez” și eu pentru câteva momente plăcute:))) bebe 2 e pe drum??

 16. Diana

  :))) patul e pt dormit, cam tristute argumentele oamenilor care cred ca numai acolo se desfasoara actiunea
  Ce treaba are unde doarme copilul cu divortul? Sunt si alte probleme acolo, unde-i dragoste putina, lesne-i a gasi pricina
  Cu camera de hotel, dupa prima oara cand ne-am inghesuit toti 3 intr-o camera, am zis pas, daca stam mai mult de o noapte intr-un loc, noi luam apartment. Ca mie nu-mi place sa stau la un pahar de vin de vorba in baie :))

 17. Damiana

  Deci, atentie mare caci urmeaza un comentariu care, probabil, va orilipa pe cativa (sper sa nu, dar v-am avertizat! 🙂 )
  Horia are aproape 10 ani si doarme cu tati, cateodata si cu mami si cateodata doarme si singur. Sofia are 5 ani si doarme exclusiv cu mami. Mami si tati sunt impreuna de vreo 17 ani, casatoriti de 10 (wow, cand or fi trecut!) si sunt mai apropiati si mai uniti ca niciodata. Si da, au timp si de sex, si de stat la un film, si la o poveste, cu o cana de vin fiert in mana.
  Cel mai amuzant moment pentru noi este cand mergem la somn si, in holul care desparte dormitoarele, ne pupam, ne spunem ”te iubesc” si apoi fiecare merge in camera lui. :))))) Si nu, nu ne apropiem de divort! :))))))

 18. Andreea

  Eu zic ca nu poti generaliza. Iti dau exemplul nostru: cand s-a nascut baietelul l-am culcat din prima zi la el in patut, dar la noi in camera. Am mai incercat sa il luam la noi, mai ales cand se vedea ca nu se simte ok, ca nu vrea sa doarma etc. Efectiv nu adoarme la noi pat. Se joaca, face tumbe, face orice, dar nu adoarme. Asa ca tot la el in patut ajunge. Pe la 9 luni l-am mutat la el in camera si a inceput sa doarma mai linistit( presupun ca il trezea sotul cu sforaitul lui, la fel cum ma trezeste si pe mine). Daca ii e rau nu adoarme cu noi, ci doar pe mine, ca atunci cand era mic mic. Deci nu stiu daca co-sleepingul functioneaza chiar la toata lumea. La noi pana acum asa au decurs lucrurile. Si si eu am dormit cu a mea mama pana dupa buletin:))) Acum nu stiu daca a fost bine sau rau, imi amintesc doar ca ma obisnuisem sa dorm cu ea si m-am dezobisnuit cam greu…au mai fost si motive logistice de am dormit asa.

 19. Sara

  Eu prefer sa ma bazez pe stiinta cand decid pentru bebelusul meu, nu pe sentimente. Oricat de mic ar fi riscul, prefer sa ma chinui sa il pun la el in patut, lipit de noi. Si ba da, nou nascutul se poate sufoca langa tine in pat https://scienceofmom.com/2016/10/28/the-science-behind-the-aaps-safe-sleep-recommendations/

 20. Am pus copilul in patut si am dormit eu in aceeasi camera cu ea, in patul de adult. Pana la 3 luni, cand a realizat ca e mai misto cu ma’sa, asa ca refuza sa mai adoarma undeva la 5-6 dimineata si lua mai mult de o ora sa adoarma. Apoi pe la 8 era in picioare, gata de actiune. Intr-o asemenea dimineata, vazand ca iar am in fata macar o ora de chin, am luat-o efectiv in pat cu mine si am dormit ca duse pana dupa 10 dimineata, de credea barbata-miu ca ne-am imbolnavit sau am … decedat 😀

  Am dormit eu cu ea inca niste luni, apoi ne-am dus cu totii in patul conjugal si acolo suntem si acum. Sex se poate face, ca nu avem doar dormitorul, iar fie-mea doarme de rupe noaptea. Si noi la fel langa ea.

  Cu divortu’ inca nu stiu cum stam, nu am decis daca divortam sau nu, ca momentan ne intelegem foarte bine. Vedem noi mai peste cativa ani, daca ne apuca. Oricum sigur nu fie-mea si somnul ei intre noi ar fi problema.

  • Elena

   Parca am citit o parte din viata mea ????‍♀️ eu sunt divortata de al meu sot, copilul a dormit mereu cu noi in pat. Si tot am divortat. Fix din motivul acesta. Sex. Eu vroiam aproape zilnic si el saracul mai avea si altele pe cap. Anyway… Tot impreuna suntem dar divortati… Daca nu imi dai…. Voi divorta???.

   • Cristi

    Doamne cind ma gândesc ca sunt femei care vor sex …of de ce eu am dat peste o femeie care fugea de sex . Apoi si ma parasit pentru un alt mai burdanos eu fiin 65kg si ea 65kg sa îndrăgostit de unul de 90kg .burdanos si urit . Ce viata frumoasa unii o duc , va invidiez (in gluma) .. va pup.

 21. Zina7

  Noi am plecat dim start cu ideea copilul la el im patut numai ca de cand s-o nascut copilu noastru nu vrea sa dosrma decat la mama.in brate implicit in pat la noi( 2,9 ani). Is fericita ca macar de la 2,2 ani doarme ai ea pana la 6 dimineata si si cate 5 ore legate . La noi e mai grav ca ” tati” nu ade voie sa doarma cu noi in pat, dar ne descurcam si asa ?

 22. Roxana

  Subscriu la tot. A dormit pana pe la 7 – 8luni în pătuț, deși alăptat… În prezent, la aproape 7 ani, încă cu mine în pat. ?

 23. Raluca

  Si eu confirm tot. Am dormit intre ai mei tot pana pe la vreo 14 ani, apoi singura pana la 17 cand din pacate tata a murit si dupa aceea cu mama pana m-am maritat.
  Am dormit pe la bunici cat am fost copil mic in general cu tataie, uneori cu bunica sau cu matusa mea, in orice caz niciodata singura si tare bine ma simteam.
  Maritata am dormit singura cu sotul pana la primul copil, in trei dupa aceea pana la al 2-lea, in patru inca vreo 3 luni, apoi iar in trei, eu si copiii si mai ajungem in formula de 4 dupa-amiezele de cand s-a nascut si al treilea.
  Recunosc totusi ca ma aflu putin intr-o dilema legata de asteptarile mele. Mi-e dor si de sot si as vrea sa raman si langa toti copiii daca s-ar putea si chiar circula pe un grup o poza cu un pat potrivit ?

 24. D

  Eu n-am copii, dar nu dorm in fiecare seara cu sotul. Avem trei paturi in casa, cateodata am chef sa dorm intr-o camera, cateodata in alta, depinde de ce ambianta imi doresc, iar de multe ori vrem sa dormim singuri. Sau dormim la ore diferite bla bla. Nu sintem siamezi.
  Amandoi ne zvarcolim in somn, ne inghesuim, eu fur si patura lui; sa te trezesti dimineata cu dureri de spate si obosit, lasa…
  Nu zic ca mai vin si animalele de casa in pat. Asa, daca fiecare doarme in alta camera, se impart si animalele :-))
  Nu stiu ce-as face cu copil, fiind paranoica cred ca as dormi in camera cu el.
  Ce voiam sa spun e ca din punctul meu de vedere, asta cu nedormitul impreuna si dusul la divort e vrajeala.
  Eu cand dorm nu stiu de mine (asta e si scopul), pe timpul zilei vreau sa stau cu sotul! Altfel, e ca la parintii aia care le zic copiiilor ca ii iubesc numai cand cei mici dorm…
  Cat despre discutiile despre sex la oameni maturi, ma plictisesc grozav, dar stiu ca nu ma obliga nimeni sa citesc 😛 Cred sincer ca unii oameni n-au prea avut viata sexuala inainte de casatorie (nu neaparat de condamnat), iar apoi sunt stresati ca niste adolescenti care abia au descoperit orgasmul. Unde sa facem, de cate ori, in ce pozitii, cat sa dureze, sex oral inainte sau dupa, lenjerie sexy, vai, are erectie, sa nu o lasam sa treaca etc etc. Cum ar fi sa ma stresez atata pentru facut pipi, ca tot nevoie e si aia.
  Plus ca vad in continuare o teama a femeilor ca poate le lasa barbatii daca nu-si dau destul ochii peste cap. Si aud discutii despre cat chef are el si ea tre sa faca obligat fortat, doar n-o sa plece cu alta.
  Fereasca Dumnezeu de-o boala, astia divorteaza dupa sase luni de nenimic. Cam asa iti dai seama de nivelul legaturii lor… vorba aia, pwla evolutie spirituala.
  Divortul e f intalnit, din cei care comentam aici cam jumate o sa fim divortati in 10 ani, indiferent de marimea patului :-)) aia e.
  Sarbatori fericite!

 25. dia

  Știi bine ca și noi l-am luat pe băiețel in pat cu noi de când s-a născut. Și eu ca medic, am cercetat chestia asta intensiv înainte sa o facem. Dar nu as spune ca nu exista riscuri. Chiar dacă o faci cum trebuie. Am o prietena aici care e pe forensic medicine și din păcate vede f multe cazuri de bebeluși striviți in pat cu părinți fără alcoolemie..la care se pune diagnosticul umbrela post-mortem de SIDS. Cred ca ieri am citit de un caz din Anglia de bebelus de o luna dintr-o familie f ok, strivit noaptea între părinți..

  • Kinga

   Buna, eu am avut foarte mare frica de SIDS. Am citit tot ce se putea, si am ajuns la concluzia ca va doarmi langa noi. Cand a fost mai mare, deja cu noi. Nr. doi doarme cu mine de pe la vreo 2-3 luni. SIDS as spune ca nu exista. In majoritatea cazurilor are o cauza, de cele mai multe ori probleme cardiace ale copilului. Si nu doar alcoolul e periculos ci si drogurile si chiar unele medicamente. Doamne fereste, dar cred totusi ca dormitul cu copilul nu este niciodata cauza doar o corelatie. Evident, dupa ce excludem alcoolul and Co.

   • dia

    Kinga, SIDS e un termen umbrela-cauza inexplicabila de deces la un copil sub un an. Deși exista factori de risc, nu exista o cauza propriu-zisa a morții. Problemele cardiace nu intra aici. Eu nu descurajez co-sleeping-ul, adică noi îl practicam de aproape 3 ani?dar știința nu prea susține asta.

 26. Luminita

  Mie una mi-ar fi teama sa nu ii fac ceva rau bebelusului in timp ce dormim cu el in pat. Cum scria si altcineva mai sus, sunt foarte multe cazuri, din pacate. Nu e vorba de sex sau de divort, ci de siguranta bebelusului pana la urma.

 27. Da, o da, de acord. Cate mofturi mai are lumea, cate probleme isi mai face. Aceia care au o garsoniera sau un singur pat si acasa ce sa faca? sa plece la parinti noaptea?
  sau sa inchiriereze casa vecinului cu el inauntru?

 28. Rox

  Mana sus si eu! Am dormit cu primul bebe de la inceput, acum sunt trei la numar, se poate, va zic!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 249 queries in 0.418 s