Unde li se duce duioșia și ce putem face noi, mamele lor, să o păstrăm?

Se dă acest Pinochio, parte importantă din rutina noastră. Îl folosim la spălatul pe dinți.

I-om fi povestit mai demult fiului nostru că Pinochio are nasul mare pentru că a mințit, i-o fi spus cineva și povestea, poate bunica lui, că eu sigur nu și taică-său îi pune Șatra Benz, deci nu-l putem bănui de zâne bune.

Într-o zi a început să pună niște întrebări legate de nas, legate de minciună, așa că i-am spus povestea lui Pinochio (cam greșită) cum mi-o aminteam. Am păstrat minciunile și esențialul, dacă vă întrebați.

În următoarea zi, mi-a zis asta:
-Moco (Pinochio) mama nu. Mama pa.
Că Pinochio nu are mamă, că e plecată mama lui. Deși nimeni n-o menționase pe mă-sa lui Pinochio, nici măcar mă-sa lui Tudor, nici măcar Șatra Benz. S-a gândit el, micuțul meu cu suflet mare.

A vrut să citim povestea lui Pinochio, era singura carte care ne lipsea din colecția Disney de la Litera. O știți. Îmi tot arăta cartea, o cerea, așa că ne-am dus și am luat-o din librărie. Am citit-o într-o seară când era super obosit și semiadormit, dar a rezistat până la final ca protestatarii în Piața Victoriei. Era și atent la detalii, că-l mai întrebam.
Am discutat și de mama lui Pinochio, care nu era plecată, ci pur și simplu nu era. Nu apare în poveste. Lipsește. I-am spus mai multe explicații, nu cred că vă interesează așa ceva. Să-l simt pe el lămurit. Într-un final, a adormit, habar nu am ce a-nțeles.

În următoarea dimineață, la spălat pe dinți. Tudor:
-Moco mama nu.

Și l-a luat pe Pinochio în brațe, l-a lipit de obrazul lui, de s-a scurs și nisipul din clepsidră și pasta de pe periuța de dinți.

Articolul anterior

Anul ăsta, Moș Nicolae aduce jucării! (concurs cu premiu această mașinuță)

Articolul următor

De ce ne mănâncă depresia de vii și cum ne putem feri din calea ei, la cafea cu un medic psihiatru

15 Comentarii

 1. Si maică-sa de pe picioarele ei ❤️

 2. Iulia D.

  Awwww… Atât pot spune!

 3. Gabriela

  Nu știu ce putem face, dar îmi doresc foarte mult sa fie un copil bun și mai târziu un om bun. Dacă ar face cuiva rău intenționat aș simți că am ratat în rolul de mamă.

  • Alina I.

   Draga mea, sunt mama unei fete care este un copil bun si un om extraordinar de empatic. Pot sa-ti spun doar atat: ai grija ce-ti doresti…

 4. Vaaai, dacă eu m-am topit așa doar citind si nefiind mamă, nu știu cum ai reușit tu sa nu leșini. Ah, stai, mereu uit că voi, mamele, aveți puteri speciale <3 ce frumos trebuie ca e!

 5. Cristina

  🥰

 6. Anca

  Cand o plimbam pe fiica mea cu caruciorul ne-am intalnit cu o fetita de vreao 5 ani, iar discutia a fost asa: “Uite Ana, e bebe Aurora in carucior”. “Unde e mama Aurorei? Eu nu vreau sa moara!”, a zis fetita. Eu eram putin verde la fata. Mama fetei a venit repede cu explicatia ca toate povestile au mamici moarte sau inexistente(dupa cum ne-a lamurit Tudor), si asta era trauma fetei. Nu or fi chiar toate povestile, dar sigur in mare parte… Fetitei insa ii era frica ca isi pierde mama.

 7. Roxana

  O minune de copil!! In mare masura ti se datoreaza!! ❤️
  Nu poate concepe ca un copil sa nu fie cu mama lui..imi vine sa-l pup de drag!

 8. Eu cred ca Tudor o iubeste atat de mult pe mamica lui incat pur si simplu nu poate concepe ca cineva sa nu se poata bucura de o mamica asa ca el. ❤️

 9. Ei, Miruna, inca esti Axis Mundi in lumea lui. Pune-ti coroana si enjoy 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 162 queries in 0.303 s