Timpul pe care îți face plăcere să-l pierzi nu este timp pierdut

E una dintre vorbele preferate ale soțului meu, pe care a spus-o de atât de multe ori, încât aproape mi se pare nedrept că oamenii citează pe altcineva în locul lui.

Am de predat două texte, pe care -culmea- aproape le-am terminat. Am de spălat pe dinți un bebeluș care-a crescut mare, dar pe care tot mama lui îl spală pe dinți și încă niște lucruri, pe care un fost bebeluș încă nu le poate face chiar singur-singurel. Am de împachetat o valiză, pentru că mâine dimineață ar trebui să plecăm la București în timp util, ceea ce înseamnă să nu ne prindă noaptea. Dar eu știu că ne va prinde, pentru că ne vom trezi când ne vom trezi, pentru că ni se va face foame și nu vom mânca din picioare în fața frigiderului ca-n București, ci vom lua loc la masa pusă de mama și vom sorbi încet din ceștile fierbinți, cu cafea. După care ni se va strecura în minte gândul celei de-a doua cafele și îi vom face cumva loc în program.

Și, uite-așa, până terminăm cu a doua cafea e aproape prânzul și noaptea nu mai e departe nici ea. Și dacă oricum decidem c-o să ne prindă, poate mai facem o plimbare pe centru, că tot nu e o oră la care să fie aglomerat și precis prindem loc de parcare la cazarmă și un ceai bun în librăria Humanitas.

Mai am de terminat o carte pe care am promis că i-o las lui Ștefi, ca să nu mai dea banii pe ea. Deși e un autor pe care merită să-l plătești doar pentru că există; dac-ar avea un cont de donații, zău că aș cotiza. Dar e o carte de vreo 5 kile, problema nu e neapărat de bani, cât de loc pe raft. Amândouă avem casă mică. Doar cărțile ni le permitem mari.

Astăzi aș fi avut altceva de publicat în planul meu editorial pe care mi-l fac în gând, nu ca să respect numele blogului, ci pentru că rar mă pot altfel organiza. Dar planurile editoriale sunt niște ipoteze pure, sunt doar niște soluții pentru momentele în care doamna Inspirație e în concediu medical. În rest, Prezentul nostru, stăpânul nostru.

Uneori e bine să faci ceea ce simți. Să publici 5 paragrafe despre nimic. Un nimic care te hrănește așa cum nici un ceva nu ar putea. Pentru că uneori avem dreptul să pierdem timp. Și să ne placă la nebunie.

foto Pixabay

Articolul anterior

De asta ne-am întors în România

Articolul următor

Poze de la petrecerea de 11 ani. Vă mulțumesc că existați.

10 Comentarii

 1. Mihaela Neacsu

  E bine si chiar sanatos sa ne relaxam uneori si sa lasam agitatia sa treaca pe langa noi. Pana la urma, acum sau mai tarziu, tot noi suntem cei care vom realiza tot ce ne-am propus…si sunt sigura ca uneori “mai tarziu putin” inseamana mai bine si mai eficient.
  So… relaxare placuta!!!
  PS: curiozitatea care a ucis pisica: despre ce carte este vorba?
  XOXO

  • Scandalul, F. Backman. I love him.

   • Anamaria L.

    Love him too. 🙂 Scandalul (Beartown) l-am citit la inceptutul verii, cu putin inainte de a aparea tradus si la noi. Si imediat am cumparat si devorat si “urmarea”: Us Against You. Foarte faina.
    P.S. Te citesc cu drag de ceva vreme, si imi placi grozav. Desi nu comentez de obicei, acum chiar nu m-am putut abtine.

    • Nu am știut de Us Against You! O caut acum. Britt-Marie was here am citit în engleză, pentru că nu am mai avut răbdare să fie tradusă și mi-a plăcut mult, dar plăcerea mea e să citesc în românește, nu mă întreba de ce.

 2. Gabriela

  Cred că întrebarea de pe buzele tuturor e: despre ce carte e vorba? 🤔

 3. Rox

  Și eu am în plan să citesc Scandalul, mai ales că am două citite de la Backman. In 2019 reușesc eventual 😅 cât despre scris un nimic care te hrănește… înțeleg perfect, doar că la mine rămân în ciorne de multe ori, nu mai ajung live. ☺️

 4. Ce bine e sa mănânci in liniște si sa-ți savurezi cafeaua sau ceaiul in tihna. De la atâta graba uit uneori sa mai mestec corect si suferă stomacul, dragul de el.
  Îmi este dor sa mai fiu alintata de mama. Sa astept liniștita mâncarea aburinda si sa ma simt bine pentru ca sunt cu ea si face cu dragoste ceva pentru mine.
  Mama sta in același oraș cu mine si nu ma mai răsfață de mult. Nici fiicele mele nu-s răsfățate de ea. Doar soacra mea ce le răsfață uneori, dar atât de rar.. încât nici nu mai știu cum e. O parte din bunicuțele de azi se iubesc mult pe ele si nu mai răsfață. Ele așteaptă răsfăț, altfel se supăra.
  In dimineața asta, deși am multe de făcut, atrasa de titlul pe care l-ai pus articolului, m-am oprit. Mi-am spus sa-mi fac plăcerea. Nici nu ma simt vinovata, cum m-am simțit de multe ori. Am si eu ceva timp pentru mine. Dolce far niente. Îmi place.
  Mulțumesc. 🤗✨🌹

 5. Ioana

  Mulțumesc pentru confirmare! Aveam nevoie de asta.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 154 queries in 0.472 s