Cine-a ținut cheful până târziu? Bunica!

Știți clipurile acelea virale pe facebook, în care vezi câte o bunică dansând pe ritm ca și când? Ei, bine, bunicile astea există! Am văzut cu ochii mei una, sâmbăta asta, la o nuntă mult-așteptată din Sibiu.

Și mai știți cum, la toate petrecerile, vine un moment în care distracția-i în toi, dar majoritatea-i prea beată ca să mai stea în picioare? Na, eu de obicei la momentul ăsta abia m-am încălzit. Am certitudinea că nimeni n-o să-și mai amintească multe a doua zi de dimineață, așa că, dacă muzica-i pe gustul meu – și în cazul ăsta a fost- bag din top. Dansul ”Amestecă-n Oală”, dansul ”Mâinile Sus”, ”Ardă-ți tălpile” și ”Bată-te să te bată” (norocul, deși mișcarea asta o fac cu pumnii strânși), v-ați prins de schemă. Iar privirile pline de uimire ale celor din jur nu le iau personal, fiindcă niciodată nu poți fi sigur dacă au legătură cu tine sau cu cocktail-ul ăla pe care nu l-au terminat.

Și cum eram în plin moment din ăsta, îmi dau seama că eram doar 3 oameni pe ringul de dans pe la doișpe noaptea sau cât o fi fost, oricum mult după ce-am mâncat tort. Dansam de mama focului io și încă 2 tipe. Dintre care una, bunica de … țineți-vă bine… 89 de ani. Nu este bunica mea, ci bunica fericită a miresei de sâmbătă.

De asta zic, aceste femei există! Nu sunt actrițe plătite să apară în clip. Nu sunt coregrafii repetate, nici scene regizate. Iubirea e autentică, bucuria nu stă cu fundul pe scaun.

Noi, celelalte două zbenguite, n-aveam împreună vârstă ei și ne plângeam deja de dureri de picioare.

Ca să nu mai zic pe câte alte tinerele le-a băgat această bunică în buzunar cu rezistența ei. Cu bucuria aia. Cu neputința de a sta în loc. Atunci când muzica sună,  cântă iubirea. Pe asta ori o ai în sânge, ori n-o ai, mi-a spus la ureche pe la două dimineața.

Și niciuna dintre noi nu băuse nimic. Deși eu m-am mai scăpat la câte-un pahar de apă plată.


Înainte să plece, sunt sigură că mulți și-au zis: Ce femeie! Așa vreau și eu să ajung când mă fac mare. La doișpe noaptea, pe ringul de dans.

foto unsplash

Articolul anterior

În România, 1 din 5 femei însărcinate nu merge niciodată la control. Am fost acasă la ele (P)

Articolul următor

De ce râsul are voie în public, iar plânsul e interzis?

12 Comentarii

 1. Rox

  Frumos, Miruna! Chiar ca trebuie sa o ai in sange. Altfel nimic nu te motiveaza sa fii pe ringul de dans cand ai o varsta ca a ei. 😅

 2. Mihaela M

  Acum o să caut pe you tube dansurile, eu nu am mai auzit de ele și sună interesant.
  Ar trebuie să repetăm de pe acum ca să ajungem performanța bunicuței. Hai cu dansul până-n zori la fiecare petrecere!

 3. ady

  nuntă de zi? că altfel, prin regat, la 12 noaptea nici nu s-a servit aperitivul cald (peștele sau ce-o fi). 🙂
  dacă bunica era și pe tocuri eu mă duc la dulap, îmi pun pe cap toate căciulile, șepcile și pălăria de cawboy d-acolo și după-aia dau cu ele de pâmânt (bine, parchet 🙂 )

  • Da, normal. In Ardeal asa-s nuntile. E mai bine, sa stii.

   • Thank you! Nimeni dintre prietenii mei (din Bucuresti, de la Satu Mare, de la Arad, etc.) nu stiu ce naiba sunt alea nunti de zi. Cum adica sa incepi sa bei la 2-3-4 PM?! Dupa mine nuntile de zi sunt perfecte, eu am fost mai demult la una de noapte si nu mi-a placut deloc. Pe la 12 toata lumea era obosita si casca, na.

    PS: “Iubirea e autentică, bucuria nu stă cu fundul pe scaun.” – Ce frumos ai spus! <3

 4. Dana

  Am ras de numa numa. Te pricepi sa descrii. Am reusit sa mi te imaginez cum ai dansat cot la cot cu D-na Bunicuta. Ma gandesc ca e frumos sa ai atata energie la asa o varsta.

 5. Monica

  haha Miruna ce fain! asa ma imaginez si eu cand voi fi bunica ..deocamdata la 35 chiar nu am stare cand ajung la o nunta si suna muzica..pesemne o am in sange 🙂

 6. Fosta vecina la 83 ani venea cu bicicleta. Pe bicicleta, zic :). Si vede impecabil la 20m, imi face cu mana de la balcon de la etajul 2. I-a murit sotul de ceva timp, ne-a rugat sa nu fumam ca bolile sunt accelerate. I-am promis sa nu :D.
  Astea sunt model de oameni, haideti sa le aducem mai des in viata noastra, chiar si pe blog 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 156 queries in 0.156 s