15 martie, sărbătoarea întoarcerii fiilor acasă. 2 ani.

Fix acum 2 ani, ne întorceam acasă, în România. Am ajuns pe la 5 și ceva în aeroportul din Sibiu, după un drum cu peripeții și un bebeluș de 1 lună și 1 zi. Eram storși, dar fericiți, cu o oboseală din aia bună în oase, când știi că ai luat-o pe drumul cel bun, chiar dacă nu știi exact cum o să fie.

Uneori mai visez că sunt în Anglia, cel mai des printre rafturile de la TK Maxx. Știți, când urcam dealul spre grădina botanică în fiecare weekend cu soare în care ne permitea vremea să ne bem cafeaua acolo, pe terasă, mereu îl întrebam pe soțul meu:

-Crezi că o să ne amintim vreodată de momentul ăsta cu nostalgie?

Era un strop gras de ironie în întrebarea mea, iar el înțelegea foarte bine. Senzația de viață fără rost. Impresia că mergem, dar nu contează unde. Important era să nu stai pe loc, să nu lipsești de la lucru, să-ți plătești taxele la zi și să nu arunci sticlă cu hârtie.

Da, ne amintim de acel moment cu nostalgie. Cred că în ceea ce o privește pe străinătate, acum suntem în faza aia ca atunci când te desparți de un iubit și o vreme ții minte doar ce a fost frumos. C-am avut și-n Anglia zile cu soare.

-Crezi că am făcut bine că am venit? s-a strecurat întrebarea printre buzele mele până-n urechile lui, pe o canapea rabatabilă, dintr-un apartament mic peste drum de un parc mare.

-Plecăm mâine la Sibiu? a fost răspunsul lui. Nici nu e nevoie să ne hotărâm acuma. Vedem mâine după-masă cum o fi. Doar faptul că putem face asta -să ne hotărâm mâine și să plecăm la orice oră dorim și că nici nu ne costă mia de lire e motiv destul, nu crezi? Că am făcut bine.

 

foto Unsplash

Articolul anterior

Am decis să nu mai distribui tot ce scriu pe blog pe facebook

Articolul următor

Ador faza Voi-Când-Mai-Faceți-Un-Copil

23 Comentarii

 1. Dana Elena

  Drum bun maine!

 2. Bunica cu bundita

  Cea mai cu suflet alegere!!!!Si câți părinți și bunici și străbunici ați făcut FERICIȚI!!!!!

 3. Rox

  Oh, nu te citesc de mult timp, n-am stiut ca ati fost plecati in Anglia. Abia asteptam si noi sa ne reintoarcem acasa. Intr-adevar, nu stii ce te asteapta dar e acasa si nu se compara cu nimic. Mi-am pus si eu intrebarea: oare ne va fi dor de Irlanda? Cred ca doar pentru o perioada. 🙂

  • Cred că ți se face dor, normal, că uiți cât de dor îți era de casă. Nu știam că sunteți în Irlanda. Vă așteptăm acasă.

 4. Eu mă bucur că ați venit! 😊

 5. Roxana

  Miruna, de o vreme am luat și noi decizia și pe 31 martie venim acasă! Scrierea ta de azi a picat foarte bine! pun remimder sa citesc și peste 2 ani fix! După ce te-am citit aproape zilnic poate reușesc sa te și cunosc într-o zi cu soare 🤗!

 6. Cricket

  Ce bine ca ati venit! Sper sa ramaneti, ceea ce ne doresc si noua :).

 7. mihaela

  Bine ca ati venit, bine ca nu plecati inapoi!

 8. Mery

  Eu locuiesc tot in Anglia si nu e zi in care sa nu ma gandesc cum va fi cand ma voi intoarce. Sincer eu am inceput sa apreciez Romania mai mult dupa ce am plecat sa locuiesc aici.. Acum tot ce imi doresc e sa ma intorc… Toate vacantele mele doar in Rom le fac si doar in Romania ma simt ACASA. Te inteleg de ce te-ai intors😘

  • și eu înțeleg exact ce zici. așa făceam și noi.

  • Am inceput să urăsc România cu adevărat abia după ce am ajuns în Canada și am realizat cu adevărat câți ani din viață am pierdut tranind acolo. O uram și înainte, dar parcă nu așa de tare.
   Nu am călcat pe acolo de 7 ani și nici nu am de gând prea repede. Toate vacantele le fac în alte țări, și consider că cine și le face acolo e idiot, când planeta e atât de mare…
   Eh, sindromul Stockholm observ că e adânc înfipt în spiritul multor români. Cei care au murit la revoluție și înainte, încercând să scape din închisoarea aia, v-ar scuipa între ochi. Pentru voi sper din suflet să iasă tot PSD și la următoarele alegeri…

 9. Inimioare peste inimioare pentru articolul asta! <3 <3 <3

 10. Amy

  Daca aici va simtiti bine, impliniti, fericiti si asa mai departe, inseamna ca poti spune ca ati luat o decizie buna. Eu nu sunt pesimista, dar iti doresc sa nu regreti peste ani si ani faptul ca te-ai intors in Romania. 🙂

 11. Foarte interesant articolul. Multumesc

 12. Roxana

  Bine ati revenit! Si sa ramaneti atat cat va simtiti impliniti si fericiti!!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 166 queries in 0.172 s