Cum am scăpat de pielea uscată după sarcină și alăptat

Dintotdeauna am avut pielea uscată, am suferit de dermatită atopică de mică, însă sarcina și anul ăsta de alăptat continuu, plus cremuitul din an în Paști m-au secat și mai tare de orice strop de hidratare mai zăcea pe vreundeva. Îmi era atât de uscată fața, încât simțeam că mă strânge de gât. O dată m-am dat de 5 ori consecutiv cu ulei și fața mea tot mai înghițea! Iar aspectul ăla de văruită-tencuită combinat cu apariția primelor riduri de expresie nu mi-a plăcut niciodată la o femeie, aproape la fel de puțin ca sprâncenele conturate cu negru la blondul platinat.

Știți vorba aia, suntem prea săraci să ne permitem lucruri ieftine?

Așa eu cu fondul de ten. După ce am aruncat la gunoi câteva încercări de a economisi bani, de am ajuns să cheltui pe multe ieftinăciuni o sumă mai mare decât aș fi dat pe ceva de Doamne-ajută, am trecut la categoria serioasă. De mulți ani, fondul meu de ten este Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint, sunt mulțumită, deși avuseseră ei o variantă mai bună, pe care au scos-o de pe piață, știe sfântu’ de ce. Așa că, m-am descurcat cu ăsta. Însă, de la o vreme, nu mi se mai potrivea, arăta pe fața mea de ziceai că-s dată cu var.

Mi-am cumpărat un fond de ten nou, tot YSL, crezând că cel vechi e expirat (cum nu mă machiez decât destul de rar, ar fi putut fi). 230 de lei mai târziu, nici o schimbare. Bun, mă documentez un pic, citesc că, pentru pielea uscată, ar fi mai bun un BB cream, că multe fete care suferă de piele uscată și că cel de la Clarins face minuni. M-am dus într-un Sephora, am testat de-am înnebunit, a doua zi mi-am cumpărat minunea. Jumătate de oră și 160 de lei mai târziu arătam așa:

Habar n-am de ce zâmbesc în poza asta, că-mi venea să urlu, de fapt. Ăsta a fost momentul în care am decis că trebuie să fac ceva pentru fața mea -mai mult decât să-mi dau cu părerea.

O piele uscată ca hârtia de pergament

Oricât de greu ar fi fost, simțeam că problema mă depășește și că am nevoie de ajutorul unui specialist. Așa că, mi-am făcut programare la o clinică de înfrumusețare din București și, într-o după-masă de marți, m-am dus cu ce mai rămăsese din fața mea. A fost una dintre cele mai mari aroganțe pe care le comiteam, copilul rămâne acasă cu tatăl din dotare și mama merge la înfrumusețare! Însă eram într-un moment de panică aproape, când dai de fundul sacului și îți spui: așa nu se mai poate!

Și fiindcă sunt adepta teoriei pașilor mărunți și mi se pare că toate injectatele seamănă între ele, fug de orice tratament invaziv ca dracul de tămâie. Am început un tratament de hidratare, o mezoterapie fără ace, care mi-a plăcut atât de mult, încât am chemat un fotograf, am documentat fiecare pas, că poate mai salvează vreo față uscată de pe lângă mine.

Tratamentul se numește Wishpro și se pare că este preferatul lui Michelle Obama. Îmi place Michelle, dar, sincer, mai mult mi-ar plăcea să-mi facă pielea fină din nou, m-am gândit când am auzit asta.

În ce constă tratamentul

Se începe cu un peeling făcut de aparat (îi zice microdermabraziune -eu m-am speriat de termenul ăsta inițial, fiindcă am foarte multe alunițe pe față și ultimul lucru pe care vreau să-l fac pe lume e să le deranjez în vreun fel). Așa că, am cerut cea mai soft variantă și am primit cel mai mic capăt cu cele mai blânde diamante.

Atenție, dacă vă faceți asta vreodată, oriunde! Aceste capete diamantate trebuie obligatoriu sterilizate, cereți să vi le arate, să le vedeți că sunt curate, fără resturi de piele de la doamna de dinainte. Ar trebui să arate așa:

Capătul ăsta are și un efect ușor de vacuum, care -dincolo de faptul că se simte senzațional- scoate punctele negre ca prin minune! Să vedeți mizerie ce a scos de pe nasul meu, mi-a fost o mega rușine!

După asta, urmează magia adevărată. Se aplică o capsulă în aparatul special, eu am avut de rejuvenare a pielii, care folosește lumina roșie și acționează la 3 nivele: stimulează fibroblaștii dermici, metabolismul celular și imunitatea pielii prin mecanisme specifice, puteți citi mai multe aici.

Mi-a fost teamă că o să mă înroșesc, că nu mai ies 3 zile din casă, dar… surpriză. La finalul ședinței, arătam așa:

După prima ședință, hidratarea s-a menținut câteva ore, nu prea știam ce să zic… După a doua ședință, deja mi s-a părut că se vede o diferență mai mult timp. Iar după a treia ședință, parcă și ridurile de expresie s-au mai estompat.

Ca să nu vă spun, înainte de Digital Divas, m-am dus la rejuvenare facială, a fost micul meu secret pentru a străluci 🙂 Am avut încredere în Monica, nu mi-a lăsat urme pe față, am plecat cu un ten impecabil de la ea.

Iar ultima dată când am fost la tratament, s-a nimerit și mama în București, așa că am luat-o cu mine. A fost puțină muncă de convingere, dar ea e o bunică modernă și are încredere în mine. A ieșit de acolo alt om. A zis că ea așa ceva bun nu și-a mai făcut niciodată la față. Și mama are piele uscată, doar că mai are și niște ani în plus față de mine. Și la ea s-a văzut o schimbare mai evidentă decât la mine. De acum, de fiecare dată când vine la noi, merge și la un Wishpro la Monica.

Am făcut 3 ședințe până acum, mi-am propus să mai fac 3.

La finalul celei de-a treia, tenul meu arăta așa, no make-up, no sleep:

Când am ajuns acasă, după vreo jumătate de oră, arătam așa:

 

wish pro

poză făcută de mine

Diferență mare, așa-i? Vă reamintesc poze de început.

Tratamentul Whishpro l-am făcut la clinica Slimart, de pe Calea Floreasca 91-111, lângă Gran Gelato și vis-a-vis de Vacamuu. Găsiți loc de parcare chiar în față și înghețată senzațională fix lângă.

Vă recomand să întrebați de Monica, mi-a plăcut mult de tot de ea, să vă spun de ce: eram deja întinsă, Monica avea mănușile de unică folosință pe mâni și cineva i-a adus capsula minune pentru mine și i-a întins-o. Dar Monica a refuzat să o apuce cu mâna, tocmai fiindcă își pusese deja mânușile cu care urma să umble pe fața mea! E un detaliu extrem de important, eu sunt foarte atentă la chestii de spălat pe mâini și atins lucruri dimprejur. E cross infection, nu e nimic de jucat. Cred că mi se trage din cabinet, toate asistentele știau frică de mine, fiindcă nu le lăsam să tasteze la calculator cu aceleași mânuși cu care îmi dădeau instrumentele pentru pacient (dooh!). Și că eram cea mai mare consumatoare de săpun și mânuși din clinica noastră 🙂

Ce-am schimbat în rutina de îngrijire a tenului

Și cum eram eu disperată după un fond de ten ca lumea, am întrebat o bloggeriță de beauty pe care o știu virtual de mult timp și în care am mare încredere. După ce și-a făcut cruce când a auzit că folosesc doar serum ca hidratare și apoi mă plâng, mi-a recomandat următoarea secvență:

serum-ulei-cremă

Serumurile nu au prea mare valoare dacă nu pui o cremă hidratantă deasupra. Ele singure nu pot face toată treaba și nici nu sunt gândite să o facă. Majoritatea sunt concepute să fie aplicate pe sub o cremă. -Smaranda Andronovici

Și am folosit ce aveam în casă. Serumul meu de la Forever Living, e minunat și miroase de mori, apoi un ulei marocan de trandafiri, din gama Andalou Naturals. După care aplicam o cremă din aceeași gamă, care pentru mine nu era ce trebuie, fiindcă avea și alcool, care deshidratează. Later edit: alcool cetilic, mi se suflă în cască. Care nu e un iritant, ci un emulsificator 🙂

Am fost acasă într-un weekend și m-am dat exact așa cum a zis Smaranda mea, de 4-5 ori/zi. Cam numai asta am făcut, de a înghițit pielea mea la serumuri și la uleiuri ca și când. Ceva tot nu era bine. Când a auzit Smaranda că aplic cremă cu alcool pe piele uscată, iar și-a pus mâinile-n cap și mi-a revoluționat cremele de îngrijire. A doua zi, mă trezesc cu astea la ușă:

Mi-a trimis aceste mostre acasă la mine, mi-a zis să le testez câteva zile și să văd ce mi se potrivește mai bine! Am rămas cu gura căscată și fața hidratată, ca să zic așa. Cel mai mult mi se potrivește combinația de serum Chanel cu crema Bioderma. Între timp, mi le-am și cumpărat. (Dacă aveți o problemă asemănătoare, sfatul Smarandei e că orice produs am cumpăra, să cerem întâi mostre de la magazin, fiindcă nu îți poți da seama dacă ceva ți se potrivește după o singură aplicare.) Iar la cum îmi arată acum fața de netedă, orice fond de ten sau cremă colorantă arată bine, fără aspect de proaspăt tencuit.

Îi mulțumesc Smarandei mult de tot pentru ajutor și consiliere. O găsiți pe blog aici și pe facebook aici. Vă rog să îi dați like, că eu i-aș da sute. Merită să știe lumea de ea.


După toată această aventură cutanată, ce credeți că-mi zice soțul într-o dimineață, șoptit:

– Ești atât de…hidratată!

Mmm, deja nu mai puteam de emoție. Asta, da, propunere indecentă! mă gândeam.

După care, el:

-Vreau și eu. Și la pielea mea i-e sete!

:)))


Concluzie:

Whishpro nu e un tratament minune, însă, pentru mine, este cea mai eficientă soluție împotriva pielii uscate, tocmai fiindcă nu mă încântă ideea de injectare sau botoxare sau mai știu eu ce invadare. Am scris acest articol cu gândul că poate vă ajută cumva. Poate vă dă un imbold să faceți ceva pentru voi, chiar dacă nu neapărat tratamentul fix ăsta. Poate altceva, poate o cremă de calitate, poate un masaj facial.

O ședință de Whishpro costă 46 de euro, în jur de 200 și ceva de lei. Cam cât lași la supermarket într-o seară flămândă. Nu vă zgârciți când vine vorba de piele, veți ajunge să pierdeți nu numai bani, ci mai ales timp.

Se recomandă o serie de 4 sedințe pe lună, apoi doar de întreținere. Eu o să mai merg cu mama, că altfel îmi e mai greu să fug de acasă.

Nu e pentru cine vrea o schimbare evidentă și rapidă, acela să se înscrie la filler-e și bisturie și alte cele din familia lor. Eu nu sunt acolo încă și fac tot ce pot să amân momentul cu pricina cât mai mult posibil. Și, cine știe, dacă ajung să nu mă mai strângă fața de la cât de uscată e, poate chiar o să fac pace și casă bună cu ridurile ca să trăim fericite împreună cu strănepoții până la adânci bătrâneți.

foto Alina Diaconescu

Articolul anterior

Noi nu ne ocupăm de asta, pe noi nici în cur nu ne doare.

Articolul următor

Cleștele de pâine, un semn de civilizație

35 Comentarii

 1. Dupa sarcina am tenul gras. Nici un fond de ten si nici o BB nu ma ajuta. Cred ca va trebui sa ma ocup si eu de acest aspect.
  La tine se vad rezultatele. Chiar se vad.

 2. eu sunt opusul tau: ten gras (dar sensibil si dermatite). si cu tendinte de deshidratare, care ma faceau sa dau cu creme grase care evident nu se pupau cu tenul gras.
  Microdermabraziunea a facut minuni tocmai ca a dat jos stratul de piele cheratinizata, a curatat porii in profunzime, si asta a permis tratamentului sa ajunga in piele, unde nu ajung cele din comert.

  Fata de tine eu ma inrosesc si raman cu pete urate dupa microdermabraziune, datorita sensibilitatii, dar in 3 zile trec. Si am si scapat de petele de pigmentare aparute in timpul sarcinii.

  Tii, acum 8 ani aveam mult mai multa grija de mine!.

  • Sincer, eu cand auzeam microdermabraziune imi imaginam ceva mult mai agresiv! Asta a fost super ok, pielea mea e f sensibila si ma inrosesc si daca ma pupa cineva. Da, ar trebui sa avem mai mare grija de noi, asta sa fie o regula ca spalatul pe dinti!

 3. oana harabagiu

  Eu sunt fan declarat Estee Lauder și cred că am încercat toate produsele lor. Cremele sunt in continuare in arsenalul meu dar dupo anumita vârstă, aia care începe cu 4 :), am renunțat la fondurile de ten de la ei pentu că au pudră în ele. A naibii pudră taman în riduri se așeza și ziceai că-s un clown scăpat de la petrecere :). Dacă vrei hidratare wowww și fond de ten hidratant cere mostre de la Sensai sau mergi la o ședință de testare produse îngrijire și machiaj la Douglas. O să le iubești. Eu am avut fața arsă de flacără, arsă rău, și n-ai vrea să știi cum este să îngrijești o astfel de față care mai este și albă ca la japoneze (d-aia mi se potrivește Sensai cred) și cu piele subțire și fără urmă de pigment 🙂

  • Zici de produsele Douglas Douglas, ale lor? Am niste mostre pe undeva, nu m-am gandit sa le dau o sansa.

   • oana harabagiu

    Nuuu, gama Sensai dar o găsești doar în magazinele Douglas și fac periodic sesiuni de demo pentru că prețurile sunt sus, sus, sus. Un fond de ten este 300 și de RON și cremele de la 460 up 🙂

    • Andreea

     Da, da! Sensai sunt mega tari, am avut mult timp fond de ten de la ei, imi facea o piele de catifea. Am primit si monstre de la cremele de ochi/fata/gat/… extrem de fluide, intrau bine in piele si ma simteam refreshed. Hmm..ia sa mai dau o tura prin Douglas 🙂

 4. Amy

  Si eu tot cu ten gras ma confrunt, dar reusesc sa tin situatia sub control de cand am descoperit Effaclar Mat de la La Roche Posay. Fondul de ten tot de la ei il am si sunt super multumita, am scris recenzii pe blog despre ambele produse.

  Desi inainte nu eram dispusa sa investesc foarte multi bani in produsele de make-up si ingrijire a tenului, acum mi-am schimbat parerea si-am ajuns la concluzia ca este important sa le acord atentie si un buget mai mare, ca doar nu le cumpar in fiecare zi. 😀

  • Uite, mai, cati specialisti am in jur si nu stiam :))
   Ai incercat crema asta de la Secom? E o gama relativ noua, cred ca s-ar potrivi de minune la tenul gras.

 5. Ioana

  Am avut ocazia sa testez si eu o crema din gama andalou si imi place. Nu stiu pe care o ai tu, dar mie mi se potriveste foarte bine. Am ten gras.
  Nu e ieftina, dar merita.

  • O am pe cea roz, vezi link mai sus. Stiu ca nu sunt produse ieftine. Sincera sa fiu, nici nu prea as mai pune ceva ieftin pe mine, sunt destul de pretentioasa.

 6. Diana

  Eu am tot ten ff uscat, nu dupa nastere, ci dupa emigrat in Olanda. Frig si vant, prima iarna nici uleiul nu facea fata. Dupa aia am inceput sa folosesc ce folosesc localnicele, o vaselina la 2 eur, m-a rezolvat :)))
  Pt aspect netencuit, bb cream aplicat cu beauty blender. Eu folosesc de la bobbi brown, e fix ce-mi trebuie, uniformizeaza fara sa-mi stearga trasaturile

 7. Mihaela

  Of, repede si sotul. Egalitatea astea intre sexe unde a ajuns. 🙂

 8. De notat. Probabil urmeaza sa ma confrunt cu aceleasi probleme…

 9. flori

  Dupa sarcina, se produc multe transformari cu corpul nostru! Vergeturi, ten gras, schimbarea metabolismului…

 10. maddy

  eu folosesc CC cream`ul de la Farmec si alte creme (noaptea – una de la Farmec din gama cu mac si ziua dupa demachiere ceva ulei de la Avon).
  ce doream sa zic, cremele si tratamentele ajuta dar si tu trebuie sa te mentii hidratata consumand lichide. nu uita sa bei apa pe parcursul intregii zile, mai ales ca vine vara, transpiram mult si pierdem lichide.

  • beau apă, eu chiar beau apă multă. Problema a fost că, de când am născut, nu prea m-am mai dat cu cremă pe față, am slăbit etc… și acum, dacă nu mă hidratez de două ori, pac, iar îmi ia niște timp să își revină pielea.

 11. Anda

  Buna! Hai ca m-ai convins si pe mine sa incerc acest tratament, Whishpro. Oare pot sa fac direct programare ptr tratament, sau trebuie sa merg mai intai la o consultatie?

 12. Greta

  Prea mulțumesc pentru articol! Eu am tenul gras și, cu toate că asta are niște avantaje, e și incomod când s-apucă să lucească inestetic. Am ochit în comentarii niște recomandări, săru’mâna, fetele! 🙂

 13. Ohh nu vrei sa stii cum am fata acum, dau cu crema si in mai putin de 1 minut, ma strange 🙁
  Am folosit inclusiv ulei, nimic nimic nu merge acum la mine
  Imi vine sa le arunc pe toate pe geam si eu dupa ele. A inceput sa mi se cojeasca fata, desi n-am stat la soare, pur si simplu de la deshidratare.
  Am gasit intr-un magazin un serum, am dat pe mana si parca a tinut efectul mai mult decat la alte chestii testate, dar habar n-am ce era. O s amerg din nou la acelasi magazin, sper ca n-au schimbat aranjarea, ca stiu doar locul unde era serul, nimic altceva 🙂

 14. Andrada

  Miruna, nu stiu ce produse se gasesc acasa insa aici poti cumpara kit’ul de microdermabraziune si sa te faci singura acasa 🙂 are capete si pt piele sensibila sau depinde de fiecare, sunt pe culori. am atasat un link cu produsul de pe un site de unde imi cumpar eu tot felul de chestii pt fata.
  http://www.dermstore.com/product_Personal+MicroDerm+Microdermabrasion+System_29275.htm

 15. Irina

  Apreciez articolul, multumim pentru informatii. Si eu am tenul uscat si nu prea am folosit creme de hidratare zi de zi. Insa, pe la 40 de ani, piele a inceput sa se crape si am apelat la produse Clinique (demachiant, crema si fond de ten cu SPF 15), la recomandarea cosmeticienei din mag. Douglas, insa ori am folosit prea multa crema ori crema nu a priit tenului meu intrucat mi-au aparut cateva cosuri. M-ar interesa ce crema de la Bioderma (cea albastra din imaginea postata) folositi. Cred ca voi apela la produse cosmetice din farmacii (Bioderma, Avene, La Roche Posay, etc.). Multumesc.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 221 queries in 0.249 s