Niciodată lumea nu se va mai schimba atât de lent ca astăzi

Niciodată secolul vitezei nu a mai fost atât de rapid ca astăzi. Sincer, voi nu simțiți? Parcă lucrurile scapă de sub control.

Copiii noștri se joacă de-a zburatul pe Marte, cam cum spuneam noi Avion cu motor. Și nu mai pare ceva atât de SF. Avem telefoane fără fir și internet pe mobil,  avem pe cineva care ne face curățenie, mâncare, ne plimbă câinele și ne crește copiii. Mai lipsește cineva care să ne reguleze bărbatul.

Ne trăim viața dintr-o cutie într-alta. Din apartament în mașină, din mașină în birou, din birou pe calculator. Și din calculator în frigider. Toate astea, în timp ce facem capturi de momente cu telefonul în mână. Și le postăm pe net. Trăim cu impresia că suntem conectați, însă de când nu ne-am mai întâlnit cu trei sferturi din prietenii de pe lista de facebook. Ce mai, pe 80% nici nu-i  cunoaștem de fapt.

Mai trimite-mi poze cu copilul, că vreau să-l mai văd și eu, mi se spune.

Hai să-l vezi dacă tot vrei! le răspund.

Când ne-am întors din Anglia, în primele câteva weekend-uri au venit pe rând la noi neamuri și prieteni să-l vadă. Nu toți erau din Sibiu. Credeți că lor nu le-am fi putut trimite poze? Credeți că nu puteam băga un live pe facebook cumva? Un videocall, o conferință pe skype?

Printre noi, încă mai sunt generații crescute în aer liber. Haideți să nu îi lăsăm pe ai noștri copii să-și pună întrebarea: Oare voi cum puteați trăi fără internet.

Știți cum putem face asta? Ținând minte.

Lucrurile mici.

Esența naturii.

Mirosul de lemn.

Iarba sub tălpi.

Răcoarea la umbră.

Libertatea e atunci când nu ai conexiune. Un weekend fără gânduri vă doresc.

 

imagine via Shutterstock, femeie libertate

 

Articolul anterior

De ce ne schimbăm medicul dentist?

Articolul următor

Când sunt obosită, sunt așa…

11 Comentarii

 1. cam asa ziceau si unii bunici 🙂
  Schimbarea intotdeauna a fost. Sa o primim cu bratele deschise si sa ne bucuram de minunile primaverii.

 2. Anda

  Eu am două telefoane din alea vechi, mă scapă de toate problemele legate de internet, pentru că nu există! Desigur că prietenii și familia fac presiuni să le schimb, dar eu de câțiva ani rezist eroic. Am acasă un laptop, dar nu e chiar așa la îndemână ca un telefon, sigur nu îți vine să stai toată ziua cu ochii în laptop la fel de ușor ca la un telefon. Mi-am amintit și de “There is no wi-fi in the forrest, but I promise you will find a better connection”.
  Iar când oamenii spun că timpul trece mult mai repede acum decât înainte/pe vremuri, asta e și pentru că nimeni nu mai stă o zi întreagă fără să facă ceva, să cumpere ceva, să meargă în excursii/city break-uri…Lor le sugerez să aștepte undeva o anumită perioadă de timp fără telefon sau alte gadget-uri. Să vedem cât de repede mai trece timpul atunci 🙂

  • mie mi-au facut cadou acum 1 an primul smartphone 😀 . Si tot ei se jucau cu el. Am dezinstalat toate jocurile, am dezinstalat facebook, si ramas cu applicatii de orientat 😀 .

 3. Andreea L.

  Perfect de acord. Eu mai cred ca inaintea telefoanelor eram mult mai atenti. De exemplu, daca stabileam o intalnire la ora x, locul y data z, tineam minte ora, locul si data. Acum nu mai tinem minte nimic. Daca nu mai stim ora intalnirii, dam un telefon si gata.

  • sau adrese și numere de telefon. Câte numere țineam minte mai demult! Acum, abia mai țin minte tabla-nmulțirii :))

 4. Bunica cu bundita

  Nici mașina nu mai țin minte unde am parcat-o. Am telecomanda!!!!Și mașinuța îmi clipește din parcare!

 5. Cricket

  Ca bine zici! Week-end fain!

 6. Adevar graiesti! Nu stiu daca ai contorizat, insa pierdem si enorm de mult timp cu netul in general. Eu am observat cand am ramas fara televizor acum vreo 3 luni cand se stricase si a durat vreo luna pana mi-am luat altul. Nu ma uit la televizor, de obicei il las sa bazaie in camera ca fond sonor. Am fost surprins cand mi-am dat seama cat timp imi manca, desi eu credeam ca e inofensiv si ca nu se intampla nimic. Abia atunci mi-am dat seama ca de fapt imi manca concentrarea si pierdeam timp cu el deschis.

  • Exact din cauza asta, eu nu mai am tv de foarte mulți ani. 🙂 Compensez însă la suma viciilor cu netul pe telefon.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 144 queries in 0.189 s