Scot la licitație un trench Desigual pentru un caz umanitar

gabriel

[Scroll down pentru trench.]

Citesc la Prințesa Urbană că Gabriel are nevoie de ajutor. Pe scurt, Gabriel este un tânăr tată de 33 de ani, recent diagnosticat cu cancer rectal și de colon, cu metastaze hepatice. A fost operat deja în România o dată, însă medicii i-au oferit alternative mai bune de tratament în Turcia. Are nevoie de 12 ședințe de chimioterapie, costul uneia fiind de 3400€. A făcut 2 până acum și luptă în continuare.

Cancerele de colon apar, în general, după 50 de ani. Depistate din timp, rata de supraviețuite la 5 ani e de 95%. Deci foarte bună. Dezavantajul acestor forme la tineri este că sunt mai agresive. Vestea bună în cazul lui Gabriel e că nu există alte metastaze în afara celor hepatice. Și că există o șansă.

Screening-ul uzual pentru cancerul de colon este colonoscopia. Adică, se introduce în colon un tub cu o cameră video, care vede cam tot. E o investigație foarte fidelă, dar și foarte neplăcută. Înainte, pregătirea colonului presupune administrarea unei substanțe pentru a-l goli. Golirea asta curăță și din flora intestinală (creierul imunității noastre), deci nu e ceva de făcut așa, din plictiseală. Dar nici ceva de evitat. Screening-ul se începe, de obicei, după 50 ani, este recomandată o colonoscopie la 10 ani (sursa), pentru persoanele considerate cu risc moderat. Pentru cele cu risc crescut (care au avut în familie), se recomandă screening-ul înainte de 50 de ani și/sau mai des (detalii).

Soția lui Gabriel descrie în detaliu întreaga poveste. Citiți. Vă veți emoționa. E traseul banal al unor tineri care s-au văzut, iubit, căsătorit. Acum au un băiețel de 1 an și, în loc să plănuiască unde fac tăierea moțului și ce aromă să aibă tortul de la petrecere, unul dintre ei face chimioterapie, iar celalat nu mai știe pe ce să pună mâna:

Sfarșitul lui august ne-a prins planificând prima vacanță pe anul acesta impreuna cu bebe. Găsisem bilete ieftine de avion pentru Atena și trebuia sa fie primul lui zbor cu avionul. Abia mă intorsesem la muncă dupa concediul de maternitate și tânjeam după mai mult timp petrecut cu familia. Gabi, soțul meu, avea programare joi la o Colonoscopie. Avea emoții și in acelasi timp voia un raspuns pentru analizele care ii ieseau mereu bune, in ciuda disconfortului pe care il simțea. A primit rezultatul pe loc.

Tumoare malignă.

Titlul articolului Ioanei este “Gabriel și lupta lui pentru un final fericit”. Eu aș zice “Gabriel și luptă lui pentru o continuare fericită“.

Pe mine povestea asta mă găsește într-un moment vulnerabil. Poate și din cauză că sunt mamă, altfel percep încercările vieții. Patruzei de mii de euro nu sunt bani puțini. Dar nu sunt nici extrem de mulți. Nu sunt patru sute de mii de euro, nu sunt nici un milion. Iar noi suntem mulți. Putem face o minune.

Banii ăștia nu garantează nimic. Că așa e în medicină. Însă fără ei, lucrurile sunt destul de clare. Povestea se termină brusc. De curând, am simțit într-un mod incredibil felul în care oamenii se ajută unii pe alții. Uneori, chiar își dau viață. Unii oameni donează sânge pentru alții, necunoscuți! Împreună suntem mai puternici! Va rog eu tare, haideți să facem ceva.
Eu am trimis un sms la 8827, prin care am donat 2€ pentru Gabriel. O să-mi conving toată familia să facă la fel. Cred că, pentru noi, e vremea să dăm un pic de bine înapoi.

Și mai fac ceva.

Scot la licitație acest trench Desigual

desigual E vesel și colorat, merge grozav primăvara și toamna, cred că se potrivește unui spirit deschis și îndrăzneț. Preț de start: 39 lei. Cine oferă mai mult îl primește de la mine. Banii îi achita direct în contul lui Gabriel, eu vreau să văd doar o dovadă. Licitația se termină vineri seara, ora 20. Livrare personală în București și Sibiu sau curier achitat de mine.

Trench-ul e aproape nou-nouț. L-am luat din Barcelona, a costat €100 fix. Nu l-am purtat decât o singură dată din motiv că îmi este foarte larg. E mărimea 40, habar nu am de ce l-am luat atât de mare, nu a fost nici prima nici ultima dată când am cumpărat mărimea greșită doar fiindcă mi-a plăcut foarte mult ceva. Are o mică pată pe guler, pe porțiunea posterioară, din față nu se vede deloc. Am observat-o doar când am făcut pozele, nu am idee ce pată este, cum s-a întâmplat, nu am încercat să o curăț. Însă trench-ul e minunat, super chic și deosebit. Sper să vă placă și să fim de ajutor în acest fel!

Soției lui Gabriel îi transmit pe această cale că nu e singură, suntem alături de ea.

Rugați-vă și prietenii să doneze oricât, să liciteze orice, scrieți pe blogurile voastre, iar cei care nu îl puteți ajuta acum pe Gabriel, măcar distribuiți articolul să ajungă la cât mai mulți oameni. Fiindcă puțin înmulțit cu mult poate strânge banii necesari.


Eventul caritabil de FB, unde puteți scoate obiecte la licitație sau cumpăra obiecte licitate este aici.

Asociația M.A.M.E a ajutat cu alocarea unui nr de SMS pentru cazul lui Gabi, valabil până pe 15 decembrie. Numărul este 8827 și mai multe detalii sunt aici.

De asemenea, Gabi are si conturi deschise la BCR, titular Farcas Frumusanu Gabriel:
RO87RNCB0064124970950001 RON
RO06RNCB0064124970950004 USD
RO76RNCB0064124970950005 EUR

Puteți dona și pe “Help Gabriel fight cancer!”, această platformă pe care au reușit să adune primii bani. Aici se poate dona și din străinătate.

Articolul anterior

Kind reminder: mergeți la dentist acum, dacă vreți dinții gata până la Crăciun!

Articolul următor

Când părinții mănâncă prostii pe sub ascuns

22 Comentarii

 1. Mihaela

  Am trimis si eu un sms.

 2. Mihaela M

  Fără cuvinte. SMS trimis.

 3. Desigual este una din mărcile mele favorite, dar sigur nu imi vine marimea. Asa ca…SMS trimis. Sa ii ajute Dumnezeu!

 4. bunica cu bundita

  trimis sms…..cu speranta si rugaciune

 5. Cineva a oferit deja 150 lei pe eventul caritabil de fb.

 6. Licitația se va încheia vineri, indiferent de cea mai mare sumă oferită până acum?

 7. Am trimis prin internet banking chiar acum 20 de lei. Mi se pare putin si ar fi nevoie de 9000 de oameni ca sa se adune 40000 de euro. Sper din suflet sa se stranga cat mai repede.

 8. Adriana

  Am trimis si eu SMS, ii doresc sanatate si ma rog pentru el si familia lui!

 9. Dana Elena

  Donat, am facut acum un transfer bancar. Multa sanatate si putere!

 10. Alexandra

  E prea tarziu sa particip si eu? Donez 150 euro.

 11. S-a terminat licitatia cu cineva care a oferit 700lei.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 176 queries in 0.195 s