Ce bine e să pleci știind că te vei întoarce

gratitudine

De fiecare dată când plecam de acasă înapoi în UK, deja știam care-i următoarea venire, iar în aeroport ne și uitam de bilete. A fost un fel de pact tacit, o promisiune pe care mi-a făcut-o H. înainte de acel zbor care ne ducea la Regină, când nu mă mai puteam opri din plâns. N-am să-l uit niciodată cum m-a strâns în brațe să-mi mai ia din suspine și mi-a spus că putem face regulă de venit lunar la Sibiu. Sau și mai des, când vrea inima mea și îi e dor de mama. 

Eram după un episod zguduitor din viața mea, cu niște încercări grele, nu vreau să-mi amintesc.

Mâine ne urcăm iar în avion. Am împachetat valiza cea mare și albastră, pe care am luat-o când s-a născut Tudor și am început șirul mutărilor peste mări și țări. A fost ca un simbol de început atunci și tare mă bucur s-o văd acum și-n continuări fericite. Parcă a trecut atât de mult timp.

Dăm o fugă până la Regină, nu stăm mult, fiți liniștiți, nu scăpați așa ușor de blonde 😛 Ne ducem să-i arătăm pruncului locurile lui natale, unde-a petrecut 9 luni în burtică și unde-a respirat primul aer în plămâni. Și mă-sa vrea să vadă niște prietene abandonate și-un magazin, printre cafele, recunosc.

Cu ocazia asta, mi-am dat seama că Anglia mi-a rămas cumva dragă, deși nostalgia nu musai presupune romantism. Mie nu mi-a plăcut în Anglia, dar acolo mi-am petrecut toată viața de adult. Acolo am avut prima locuință cu-n iubit de-al meu, acolo am împodobit primul brad împreună. Acolo mi-a spus primul teiubesc și vreisătecăsătoreșticumine.

Și-acolo mi-am făcut cei câțiva prieteni, pe care mi-e drag să îi revăd oricând.

Acolo s-a născut Broscuțul.

Și nu cred că i-am fost vreodată recunoscătoare cum s-ar fi cuvenit.

Mâine ne urcăm iar în avion. Am împachetat valiza cea mare și albastră, pe care am luat-o când s-a născut Tudor. Ne vom lua la revedere de la familie din nou, însă, de data asta, fără sentimentul că ne despărțim.

imagine via Shutterstock, gratitudine

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

 

Articolul anterior

Localuri child-friendly: OMV-ul de la Topolog

Articolul următor

Lucruri pe care nu le înțelegeam înainte de a avea copii (5)

15 Comentarii

 1. Simo

  Emotionanta povestioara!Zbor lin si sa va-ntoarceti cu bine!

 2. Butterfly

  Va așteptăm cu drag! 🙂

 3. Multumim! Am ajuns deja. Am fluturasi in burta :))

 4. Si stati mult, sa ne mai scrii si de acolo, da? Sa va fie plimbarea cu bucurie!

 5. bunica cu bundita

  Prima plecare la Regina,fara Dorul cel Mare ,doar bucuria unei revederi in curand!!!!Sa aveti parte de momente frumoase,si sa reveniti cu bine!

 6. Uf, Miruna, iti citesc blogul printre stropi, ca n-am avut net (aaaaah, cel mai mare minus si buba pe care o are Berlinul) si, desi inteleg motivele tale pentru a te intoarce acasa, eu nu (mai) rezonez deloc cu Romania. Ma supara, pe de o parte ca simt asa, dar fericirea pe care o simt de cand sunt in Berlin n-am simtit-o “acasa” in Romania. Cred ca e foarte important sa rezonezi cu orasul si tara in care te muti, in care pleci sa-ti faci o alta viata, iar daca chimia nu exista, mutarea e doar un izvor de frustrari cumplite. Din fericire, noi rezonam cu Berlinul intru totul, ne simtim acasa aici si nu avem nici un gand de intoarcere. Desigur, e devreme sa punem o sentinta finala, dar… for the time being… nu vrem sa plecam de aici.

 7. vacanta placuta in Anglia!

 8. Hehe, mi-as dori sa revad Scotia catorva premiere ale vietii mele, dar n-am avut curaj nici dupa 5 ani. Uau, sunt chiar 5. La fel ca tie, nu mi-a placut, dar am nostalgii. Iar acum vreau sa o vad din perspectiva de turist 🙂 Sper sa va fie bine in Romania.

  • Tu, e foarte intensa trairea. Am vazut totul cu un fel de aspiratie, gandindu-ne cumva “cat de misto trebuie sa fie sa traiesti aici”, cam cum ma uitam la nemti cand eram mica. Doar ca imediat imi aminteam, hey, eu am trait aici si nu mi-a placut! How funny is that? Dar sa te intorci in Scotia ca turist, vei gasi si o parte din tine pe-acolo.

 9. alcoolul izopropilic este foarte toxic. daca spali interiorul cu el, neaparat sa aerisesti foarte bine. eu nu sunt fumator, dar tot am acea pelicula depusa pe interiorul geamului. o sterg si dupa ceva timp e la loc. n-am idee ce o produce. nu folosesc ventilatia pe parbriz

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 160 queries in 0.369 s