Mulţumesc

Am revenit dintr-un concediu în România, doar că, de data asta, am şi rămas în România apoi, ceea ce e MINUNAT. Mă bucur de fiecare clipă pe care o petrec acasă, mă încarc cu iubire şi optimism când îi văd cum ne aşteaptă-n poartă, cum ne umplu portbagajul cu de toate, cum îi cântă fiului meu şi el chiuie de fiecare dată. Tehnologia a avansat mult, avem skype şi facebook, internet mobil şi roaming gratuit şi, cu toate astea, probabil lecţia vieţii mele e că iubirea nu are nevoie de conexiuni. Oricum aţi interpreta asta.

miruna ioani

Pentru cine nu a fost online weekend-ul ăsta, vă invit să citiţi aici o poveste frumoasă, spusă pentru Bogdan Buburuz, Vocea Transilvaniei.

Ziua mea de naştere a fost mai minunată decât altă dată, fiindcă am fost mai înţeleaptă şi mai adevărată decât în orice alţi ani. EU parcă abia încep să-mi dau voie să fiu eu. Tot mai des şi doar cu oamenii care mi-s dragi. De parcă am trăit într-un fel de amorţeală şi inerţie până de curând.

Ştiţi, viaţa departe de ţară şi de aşa cum o ştiam eu m-a învăţat nişte chestii şi mi-a dat ocazia să-mi exprim nişte principii, la care aderasem fără curajul de a le manifesta.

Viaţa e uşoară când e simplă

Vedeţi, parcă trăim într-o lume în care femeile încep să arate toate la fel. Pe mine mă sperie îngrozitor aspectul ăsta general de aderare la buze injectate şi sprâncene tatuate (serios, vom ajunge să ne identificăm după numărul de telefon, atât de tare vom semăna între noi). Eu mi-am pus machiaj pe faţă de 3 ori de la revelion încoace. Iubesc baia mea când o văd atât de aerisită: doar chestii esenţiale!

Ce-i prea mult strică

Atunci când te străduieşti prea mult să fii într-un fel, să vorbeşti cumva, să mergi mai nu-ştiu-cum, să te împrieteneşti cu ce-ştio-cine, eşti fals. Şi oboseşti. Contează foarte mult să fii autentic, fiindcă e singura bază solidă pentru orice. Relaţii interumane, de prietenie sau amiciţie. Nu ai nevoie de aprobarea celor care apreciază poleiala. Crede-mă pe cuvânt.

Respectul nu e ceva subiectiv

Şi nu cunoaşte abateri. Concesii. Nu arunci nimic pe jos, nici dacă următorul coş de gunoi e peste 2 km. Nu îi dai o palmă copilului tău, nici dacă urlă de jumătate de oră. (oricum n-am înţeles niciodată de ce unii părinţi au impresia că palmele pot avea efect calmant asupra unui prunc isteric). Lucruri din astea.

Mereu aproape

Aici am 2 chestii de zis: iubire şi minte-n cap. Fac o casă atât de bună, încât oricine se mută rămâne o veşnicie. Exact ca în poveşti.

multumesc

Vă mulţumesc pentru mesajele cele multe încă o dată (deşi am mulţumit fiecăruia în parte). Am sorbit fiecare literă şi am primit toate gândurile bune. A fost un 30 frumos, mai vreau!

imagine via shutterstock, mulţumesc

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

Articolul anterior

30

Articolul următor

Iubitul meu de patru luni

16 Comentarii

 1. Hai ca iti mai zic inca o data: La multi ani, fata frumoasa! Si talentata si inteleapta. Frumos le-ai zis, adica le-ai scris!

 2. Mi-a mers la suflet si postarea de azi si articolul din Vocea Transilvaniei. Sper sa aveti dreptate si lucrurile chiar sa evolueze in bine in Romania, mai ales in sistemul medical. Am doua surori, ambele medici si imi doresc sa nu se mai confrunte cu sumedenia de probleme existente, unele din ele parand a fi smulse din filmele science fiction 😀

 3. Anonim

  Cucoana, vezi sa nu se supere barbatu-tau ca il publici prin ziare pentru megapovestea telenovelistica de dragoste. De cand ne intereseaza viata privata a oamenilor de cariera, coana mare? Jurnalismul e pentru mancatorii de rahat, de asta ti-o fi placut asa mult ca probabil te-ai saturat de invatat, si in afara de asta nu ai talent la scris, vezi-ti de meseria dumitale si lasa-i pe altii sa fie poeti. Mai si scrii ca barbatul invata zeci de carti, bravos, logica lui Tugui.

  • uite cum te roade pe tine grija ca se supara barbatu-meu ori ba, dar tu nu esti in stare sa iti asumi un comentariu pe un blog. Te pricepi doar la imprastiat cu rahat, frumos asa.
   Nu te-am obligat eu sa citesti telenovele prin ziare, hai, fa pasi rapizi si lasa-ne in pace.

 4. Oh vezi ce frumos ne spui?!

 5. la multi ani, domnitza blonda! Sa ne fii la fel de frumoasa fizic si sufleteste!

 6. cata

  Ma bucur ca exista tineri si familii ca voi care nu doar ca dau o sansa Romaniei, dar se si implica in realizarea ei. Felicitari si Dumnezeu sa va calauzeasca! PS: urmaresc de cativa ani blogul tau, desi nu te cunosc personal,dar acum am simtit cu adevarat nevoia sa scriu si sa te, va felicit. Sunteti oameni frumosi si aveti o familie binecuvantata!

 7. cata

  Si am uitat: La multi ani binecuvantati de Dumnezeu!

 8. Georgeta Proteasa

  Savurez tot ce scrii. La mulți ani! Să mergi mai departe pe drumul tău și ignoră răutățile ipocriților . Te știu de când aveai 3 ani! Încă de atunci aveai o mulțime de calități. Finețe,rafinament si inteligență! De atunci nu mai știu nimic de tine,dar mă bucur imens că te-am regăsit. N-aș fi crezut că vei fi stomatolog. Te vedeam tot medic,dar în altă ramură a medicinei. Dar dacă ești fata lui tăticu’…Din păcate nu pot scrie acum prea mult. Dar te îmbrățișez cu toată dragostea si sper ca intr-o zi să te și revăd. Mi-e tare dor de Dorina si de Siminel(așa -i spuneam noi tatălui tău). Mă chinui de vreo trei săptămâni să -i scriu Dorinei. Si nu reușesc. Dar,cu siguranță va veni si ziua aceea. Încă o dată ”La mulți ani” si “Bun venit în România”. Cu afecțiune, Georgeta Proteasa(o cvasinecunoscuta care te admiră si te iubește necondiționat).

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 165 queries in 0.177 s