Povestea geamurilor noastre

Poveste cu meșteri și peripeții.

Când am auzit-o pe aia cu zugravii care au vopsit în jurul unei vaze, fără să o mute, am crezut că-i banc. Unul foarte prost de altfel.

Când maică-mea mi-a povestit cum meșterii ei au pus geamurile de la bucătărie la dormitor și le-au schimbat până să le nimerească…de trei ori, am zis că precis și-a luat niște începători.

Când m-am apucat eu de renovări, am fost încântată de plimbările împreună cu soțul, la ales de chiuvete și vasuri WC, pfoa, visez la momentul ăsta de când s-a inventat Ikea. Eram leșinată de fericire, când ne plimbam toți trei printre căzi strălucitoare. Mai băgam câte o privire în oglinzile alea mari și luminoase, oglinzi pe care nu avem unde le pune deocamdată, ele fac parte din următorul nivel de vis. Îmi plăcea tabloul ăsta: noi trei și-un cuibușor de nebunii și multe scutece. Deci cam asta a fost cu renovarea pentru mine; cu un copil atârnat de-o țâță, nu ești chiar șef de șantier.

Sărim peste desfășurarea acțiunii, că am fost ca-n Greuceanu, cu diverse probe de trecut, pentru armonie și renovare, bineînțeles. Ele ne-au făcut mai trainici și mai frumoși, vorba cântecului. Arătați-mi mie oameni care împart un șantier și care nu s-au certat niciodată. Mai dăm o raită prin Ikea, aruncăm o privire în oglinzile cele frumoase și ne mai scade pulsul, mai cheltuim un ban, mai schimbăm o pernă. Era să zic canapea, dar ne mai descurcăm și cu aia veche vreo câțiva ani.

Și să vedeți, printre multe altele, am cerut geamuri noi la casă. Și am primit geamuri, doar că unul nu se deschide. E fix, cum ar veni. Adică, e un fel de perete de sticlă. Deși, noi am comandat ferestre. Nu pereți. NU ÎMI VENEA SĂ CRED!!! De fapt, nici acum nu îmi vine să cred. Și nu știu dacă faptul că e între sufragerie și balcon e relevant. Mi-a crescut tensiunea, credeam că nu văd bine. Adică, dacă îți comanzi geamuri, trebuie specificat că vrei să se deschidă? Dacă vrei zugrăvit, să nu dea contur la vază? Mi-a crescut tensiunea: Îi spunem să-l dea jos. (Mă mai cert și cu bărbatu-mio acuma, nu numai cu meșterul. Fiindcă și el, soțul, iubirea vieții mele (în momente din astea, e important să-ți amintești), e sătul de șantiere prin telefon, discuții și negocieri. Vrea să terminăm, să terminăm, să terminăm.

Am întrebat pe facebook. Multă lume are geam care (nu) se deschide într-un balcon închis. Parcă m-am mai calmat deja. Adică, oamenii au mai pățit și au supraviețuit. Însă, dacă vreodată vă puneți geamuri și nimeni nu vă întreabă de care, spuneți că din alea care să se deschidă. Și pâine de care se mănâncă.

Și încă ceva, că poate problema geamurilor vă macină la fel de tare: mi-a spus cineva care are tot geam fix și aerisește camera prin ușa de la balcon, că e complicat dacă ai copii mici. Când vrei să aerisești, cei mici au acces pe balcon și fac boacăne. Ori răcesc de la gresia cea rece. Ori își trag vreo cutie în cap sau își scot ochii cu trusa de scule.

Da, domnule. Mi-am pus geam care nu se deschide.

shutterstock_351400514

imagine via Shutterstock, față disperată

 

Articolul anterior

Aceeași Mărie, altă pălărie

Articolul următor

De ce ne-am întors în România. De tot.

16 Comentarii

 1. ai doua solutii, schimba-l sau sparge-l 🙂 si pentru ca ma simt bine, iti zic si a treia solutie: indeplineste-ti visul urmator!

 2. Cred ca se poate modifica sau schimba la firma respectiva ,dar intamplarea in sine e hazlie. 😀 PS : Imi place cum scrii . Felicitari pentru blog . 🙂

 3. Se poate, rad ca nebuna prin metrou! Am ajuns sa dam indicatii precise pentru orice lucru care trebuie facut. Aia cu ‘paine care se mananca’ a fost geniala! Deci, avem nevoie de proiect manager pana si la pus un geam. Bun asa! Sa imi fac o lista si un grafic daca ma apuc de zugravit.

 4. Metallicat

  On a related note (ca sa vezi ca nu doar mesterii fac “bucurii” din astea) azi am fost foarte fericita pentru ca mi-au instalat internet si cablu la noua “locatie”, dupa doar 48 de ore de la confirmarea contractului. Mboon. Zapez eu linistita, cand vad ca nu am HBO HD. Sun, mi se spune ca nu am specificat ca vreau pachetul HBO HD, care este separat. Ii spun maimutei vorbitoare ca eu atunci cand am facut comanda de servicii (prin telefon) am zis ma autocitez: “Vreau sa am toate canalele tv pe care le aveti, inclusiv pe toate cele HD, inclusiv HBO, nu ma intereseaza pret etc” la care mi s-a raspuns “da, da, cum sa nu, aveti HBO gratuit bla bla”. Asta imi zice ca nu am fost destul de clara. Ma mai si certa. Ca de unde sa stie ei? Ca doar omul cand spune “tot ce aveti” se refera la “o parte, dupa cum aveti voi chef”, sau nu ma prind care e logica. Daca exista vreuna.

  • Înțeleg. Adică na, nu prea înțeleg. Dar soluția?

   • Metallicat

    Adaugarea pachetului la contract si plangere impotriva operatorului pentru atitudine necorespunzatoare (mai mult pentru calmarea nervilor mei, ca ma indoiesc ca vor lua vreo masura, dar nah).

 5. Anonim

  Si eu am fereastra dubla fara deschidere intre balcon si sufragerie, usa dintre balcon si sufragerie e langa fereastra si e doar cu un 1 canat batant, nu are deschidere de sus la 15-20 de grade ci se deschide doar in lateral.
  Poti ceri fereastra cu doua ochiuri cu un ochi oscilobatant cu deschidere atat in lateral cat si sus la 15-20 de grade, sau fereastra cu doua ochiuri cu 1 canat batant cu deschidere doar in lateral (daca ai ferestre termopan). De altfel sunt si usi oscilobatante.

 6. Eu aveam geam care se deschidea, desi tot familionul ma batea la cap sa iau fix ca nu o sa il deschid niciodata din moment ce am usa care da spre balcon, si sa stii ca intr-adevar putea sa fie fix. Nu il deschideam. Lasam usa deschisa. Deci nu dispera. Intre timp, eu m-am mutat de acolo, geamul a ramas. 🙂

 7. M-a binedispus teribil aceasta povestioara :)))

 8. o femeie

  atunci eu sunt o norocoasa, monsieur entrepreneur nea Costel a facut totul ca pentru el. Ce era simplu ne-am facut singuri, de restul echipa s-a descurcat f. bine.

 9. Adriana C.

  Trec si eu pe aici dupa aproape 3 ani. M-am amuzat de numa’ (desi nu-s in toane bune deloc, dar m-ai binedispus). Acuma intreb si eu: s-a rezolvat? Se deschide geamul sau ba? Si la ce nivel esti cu visatul? :))

  • Ei, s-a rezolvat. Avem în continuare un geam care nu se deschide. Noroc că a crescut copilul între timp, noroc că a terminat de explorat balconul, să zicem că pericolul a trecut. Iar m-am enervat că mi-am adus aminte! Dar ce bucurie că ți-ai amintit de mine după 3 ani! Sau ai dat peste acest articol întâmplător, căutând niște meșteri pricepuți pe google? Ar merge perfect cu toanele not so good.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 164 queries in 0.393 s