Scandalul Atrium, din Sibiu

Nu știu care cum sunteți la curent, mie-mi place de nu mai pot acasă în Sibiu, dar sunt unele lucruri care mă enervează de-mi vine să vomez. Fumul de țigară lână cafea, de exemplu. Așa că, unul dintre locurile mele preferate este salonul de nefumători de la Atrium Cafe, singurul astfel din Sibiu. Se promovează drept cafenea, nu restaurant exclusiv. Iar locul e frumos, personalul prietenos, copiii cuminți (este foarte frecventat de grupa mică însoțită de adulți, din motive evidente). Restul citiți pe facebook, s-a întâmplat luni seara:

fb (2)

 

M-am enervat groaznic, fiindcă tipa din poveste era foarte prețioasă și importantă, cunoașteți tipul importanța-razelor-de-lun-asupra-galoșilor-de-gumă. Iar eu foarte afumată în timp ce spiritele se încingeau pe facebook: au dat share Arhi, Denisuca și Mihaela, au comentat Ruxa și Nebuloasa. Uimirea mea a venit din faptul că lumea nu era deloc surprinsă de treaba asta care se întâmplă în prea-lăudatul nostru Sibiu.

fb (3)

Iar poveștile continuau. Trist, domnule, trist.

Le-am scris și celor de la Atrium, fiindcă e totuși un local de suflet și de renume în Sibiu. Pe vremea când eram tinere și în liceu, stăteam acolo și ne imaginam cum o să fim babe și-o să ne uităm cum ninge de sub bolta lor de sticlă, în timp ce ne bem cafeaua în acorduri de pian. Na, locul e frumos, oamenii mai greșesc, deci le-am scris: Vedeți că-i o nebună care vă înjură pe facebook.

Răspunsul primit de la Atrium:

Buna ziua,

in primul rand ne cerem scuze pentru experienta neplacuta.

Atrium probabil nu este singurul local civilizat din Sibiu, dar ne place sa credem ca se afla printre cele – din pacate – putine locuri decente, si tinem foarte mult la acest lucru. De aceea luam orice reclamatie (in cazul dumneavoastra dezamagire) foarte in serios.

Tinem foarte mult sa oferim servicii de calitate, de fapt acesta este un lucru care ne diferentiaza de majoritatea localurilor din Sibiu. Din pacate se pare ca in ciuda dorintei noastre nu reusim intotdeauna.

La subiect: spatiul pentru nefumatori NU este rezervat doar clientilor care mananca, si acest lucru ar fi trebuit sa-l cunoasca si persoana care v-a refuzat accesul. Din cate intelegem, s-a mai intamplat si cu alte ocazii, ceea ce este cu atat mai regretabil. Pentru a afla exact ce s-a intamplat ieri va rugam sa ne mai acordati un timp.

In legatura cu feedback-ul negativ, nu reusim sa-l vedem la dumneavoastra pe profil (din cauza setarilor, probabil).

Va multumim pentru feedback. Consideram ca orice fel de comentarii, si mai ales cele negative, ne ajuta sa intelegem greselile pe carele facem si, in consecinta, sa ne imbunatatim serviciile.

Marius Georgescu, administrator

Și o zi mai târziu, Atrium a oferit 10 vouchere în valoare 50 lei fiecare, din următoarele motive:

Nu vrem sa ramana nimeni cu ideea (gresita, zicem) ca la Atrium clientii sunt neglijati. Este foarte greu sa castigi clienti si foarte usor sa ii pierzi. De aceea sunt foarte importante feedback-urile de acest gen.

In urma acestui incident am hotarat sa avem – incepand din acest week-end – pe fiecare masa cate un formular de comentarii, care sa ne ajute sa remediem mai rapid deficientele.

Eu zic că mai există o șansă. Pentru speranță, asta zic.

p.s. Cadoul de ziua mamei mele a fost c-am amânat plecarea. Să-i dea Dumnezeu sănătate celui care mi-a dat ideea!

p.p.s. Cele zece vouchere le-am împărțit eu între cei care au comentat la postarea respectivă.

Articolul anterior

Cel mai oribil cadou din istoria cadourilor

Articolul următor

Regina gafelor mulţumeşte pentru aplauze

 1. george

  Deci iată cum blonda / ‘I mai tare ca Epaminonda 🙂 .
  Keep walking ! 🙂

  0
 2. De, clientul nostru, stapanul nostru…

  0
 3. Feelicitari pentru articol, din multi cei patiti ai fost singura care s-a facut auzita si care a luat atitudine 😉

  0
 4. Wow, sunt plăcut surprinsă, după cum începuse mă aşteptam la ce-i mai rău.
  Da, cu asemenea reacţie din partea conducerii unui local care-a dezamăgit un client, mai există speranţă. Nu e totul pierdut. În special mi-a plăcut fraza asta: “Este foarte greu sa castigi clienti si foarte usor sa ii pierzi”. Foarte de apreciat şi ideea formularului de feedback.
  Da, jos pălăria pentru reacţie, se poate spera că lucrurile se vor îmbunătăţi şi vei putea să te simţi în continuare bine acolo, când mai ajungi la Sibiu.

  0
 5. morbo

  ”asa intelege sibianul…” de cand atrium e reprezentativ pentru restul sibiului? din primul paragraf se intelege ca n-ar fi.
  apoi vine raspunsul celor de la atrium, care, elegant, da de pamant cu restul localurilor din sibiu.
  deci in articol toata lumea da de pamant cu sibiul/sibienii/barurile dn sibiu, cand numele orasului nici n-ar fi fost necesar sa fie mentionat mai mult decat o data: atrium, din sibiu.
  oricum, eu nu calc pe acolo, prea hipsteresc. ceea ce spune multe, avand in vedere ca eu ma cam duc oriunde se da bere. dar nu arunc cu pietre, motivul pt care te duci acolo e foarte bun.

  0
 6. Bianca

  @Morbo: “Prea hipsteresc”?! Ultima data cand am fost acolo era un nenea scarbos si libidinos la varsta a treia,care desi era cu familia la o masa, le-a abordat si pe cele trei fete de langa el, incercand sa le agate pe toate, nu doar pe una 🙂 Mai are rost sa mentionez ca radea cu gura plina? Scarboasa scena. Ma opresc aici.

  In alta ordine de idei, Atrium nu e reprezentativ pentru Sibiu. Absolut deloc. De ce ar fi? Cu se diferentiaza de concurenta?

  0
 7. Misto, inseamna ca esti cu un pas mai aproape de a bea acea cafea in acorduri de pian 🙂

  0
 8. La Atrium prinzi mereu câte o chelneriță mai… ciufută. E bine măcar că s-au sesizat cumva și încearcă să repare lucrurile.

  Într-o altă ordine de idei, pe strada Arhivelor se află “Arhiva de cafea și ceai”. Au o cafea genială (de care vrei, făcută cum vrei), ceaiul e de asemenea foarte bun, plus alte bunătăți. Nu se fumează deloc înăuntru. E micuț, într-adevăr, dar foarte cochet. Data viitoare când vii acasă, dă o fugă acolo, garantez că o să îți placă. Eu acolo îmi beau cafeaua în fiecare zi. 🙂

  0
 9. Delia

  Si de Revelion organizarea a fost sub orice critica!!!! Ne-am asteptat la mancare de calitate, dar a fost groaznica …. prajiturile erau niste cosulete cu crema … Nici macar tacamuri si farfurii nu prea erau, trebuia sa ceri de n ori, asta in cazul in care aveai norocul sa treaca vre-o chelnarita! Bataie de joc la adresa clientilor!

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 170 queries in 0.242 s