Când tata îţi urează la mulţi ani de 8 martie

…şi nu ştie cum să zică. Un moment Kodak. Absolut! Cred că puţine lucruri bat la capitolul drăgălăşenie … un tată pus în situaţia de a-şi vedea fetiţa că nu mai are… 12 ani.

Cumva, cred că eu pentru el cam pe-acolo am rămas. Prin clasa a 5a. Ultima dată când am fost acasă, mi-a spus pe un ton foarte serios: “Tu eşi mică, tu nu înţelegi lucrurile astea! N-ai nici măcar 30 de ani.”

:))) Iar eu mă mărit anul ăsta.

Alte momente Kodak:

  • Figura lui când mi-am luat prima pereche de chiloţi tanga şi i-a văzut puşi la uscat în baie. Trei fire sucite-ntr-un ghem dantelat, de nu ştiai ce-s. Atunci mi-a zis o glumă, că pe vremea lui, trebuia să dai chiloţii la o parte ca să vezi bucile, acum trebuie să dai bucile la o parte ca să vezi chiloţii. Iar pe mine m-a distrat mai mult cum suna “bucile” din gura lui tata decât ideea bancului propriu-zis. Şi m-am simţit “mare” nu fiindcă aveam chiloţi tanga, ci fiindcă deja ne spuneam cuvinte deocheate. (Tata e un domn şi nu vorbeşte urât nici în gând, probabil.)
  • Mamaia, clasa a 4a. Primul costum de baie din două piese, că la topless renunţasem deja de pe la 6 ani. De parcă io eram Pamela Anderson în devenire. (Nimeni nu credea asta în afară de mine. Între timp, nici măcar nu mai sper) Adică, tot aşteptam… Şi mă simţeam obligată să domolesc dezamăgirea (sau mila?) celor din jur sub o pereche de bureţi mici, care nu se uscau nici cu slujbe după ce ieşeam din apă. Bureţii la costumele de baie sunt cea mai cretină invenţie dintotdeauna! Sfârcurile sunt sexy, dar asta am aflat-o mult mai târziu. Dar să revenim la tata. Niciodată n-o să-i uit faţa când m-a văzut în 2 piese. Tocmai ieşise din baie şi i s-a pus un nod în gât de ziceai că tună afară şi rămâne înnorat pe-ntreg concediul, deci putem pleca acasă.
  • Când primul meu iubit mă conducea până la poartă, iar tata l-a prins într-o seară de l-a invitat la o ţuică şi-un Davidoff auriu. Iar eu mă minunam mai tare de cât e de şod el, adică tata, care ziceai că-i bucuros ca atunci când primeşti un pumn în stomac. În seara aia, cred că m-a şi pupat băiatul în sfârşit! prima dată, pesemne-a ştiut el, tata, de ce l-a servit cu ţuică şi nu apă de la robinet.
  • Când i-am spus că mă mărit, nu l-am văzut, că era la telefon. Dar îmi imaginez o faţă de eliberare, în sfârşit o ia cineva şi pe fii-sa, că la cât de “bine” şi de mult găteşte, prognosticul era nefavorabil, vântul bătea în contră şi speranţele aveau deja puse parastase.

Ieri, de 8 martie, la telefon. Începe tata cu mare veselie, de-i auzeai zâmbetul prin glas:

Copile! La mulţi ani de ziua…

———

şi începe pauza. Iniţial, am crezut că e de respiraţie, deşi el a fost cel care m-a învăţat la grădiniţă să şi RESPIR când spun poezii la serbări şi să nu turui primul vers ca o stricată, iar rima s-o trag pe nas în loc aer. Deci eram la faza de

LA MULŢI ANI DE ZIUA… î …î …î

———

pauza deja devenea de gândire. A cui zi o fi astăzi, o fi uitat? De ce s-o fi complicat cu atribute-n genitiv. Doar primeam şi-un lamulţiani simplu.

L-am mai lăsat niţel, deşi vorbeam în roaming.

———

 

îîî… deja devenea distractiv şi momentul Kodak devenea video.

———

Mi s-a pus un mare mare rânjet pe moacă (ştiam că urmează ceva memorabil 😉 ), iar tata şi-a luat avânt, o gură de aer şi-a turuit în receptor:

de ziua… FETIŢELOR!

#:-S

am râs amândoi cu-nţelepciune şi am ştiut că eu niciodată n-o să am mai mult de doisprezece ani.

images (1)

foto

Articolul anterior

Serialele dăunează grav sănătăţii

Articolul următor

Mesaj catre abonatii la reader

19 Comentarii

  1. Ana-Maria

    Ma regasesc in ceea ce ai scris. Daca ar fi dupa tata, ar vrea sa fiu doar fetita lui si nu iubita sau sotia cuiva, dar ii surade ideea ca o sa fiu mama la un moment dat si vrea sa isi creasca nepotii. Am avut si noi tot felul de momente amuzante si inca mai avem, ma bucur ca inca ne mai alergam prin casa si ne jucam.
    P.S: si tata e ingrijorat in privinta mea pt ca nu le am cu gatitul :))

  2. morbo

    ce legatura are maritatul? unii se casatoresc la 20 ani, nu inseamna ca se compara la cate stiu cu unii de 30 de ani, casatoriti sau nu 🙂

  3. parintii intotdeauna ne vor considera copii 😀

  4. BabyRacy

    Minunat tatal! Minunata fiica! Minunat postul! Te pup cu mare, mare drag!

  5. Cea mai frumoasa sarbatoare, venirea primaverii, reinvierea naturii….minunat!

  6. Dan

    Super! De-aia ești tu printre blondele mele favorite! M-am distrat de numa’.

  7. Sandra

    Foarte sod postul asta. Fiind fata lu’ tata l-am citit cu zambetul larg pe buze.

    Off topic: m-am ingrozit cand am vazut video-ul cu copilul din Sibiu care era palmuit de mama lui la dentist si filmat de Dr. Silviu Nicolae.

    • Sandra, nu vrei să ştii părerea mea despre acel copil isteric. Plus, medicul care a filmat şi a postat. Nu ştiu în România, dar în UK ştiu precis că e ilegal.

  8. Memorabil moment! 🙂
    Si fain relatat, desigur.

  9. foarte frumos!…deosebit!

  10. Frumos articolul. Frumoase amintiri din copilarie.

  11. Și mai frumos este când afli că tata, cel nu foarte expansiv și pe alocuri rece, cel puțin aparent, s-a întrebat seară de seară, până în ziua nunții fetiței sale, vreme de aproape un an, dacă chiar se întâmplă evenimentul ori ba (”Deci se mărită pe bune?”), nevenindu-i să creadă că, iată, s-a ajuns și la asta. Sunt construiți după tipar, carevasăzică. 🙂

  12. Frumos articol, intr-adevar. Eu n-am fost “fata tatii”, dar e frumos sa-mi imaginez. 🙂

  13. Frumos articolul..iar tu ai crescut. Sa ii transmiti baiatului care te ia de sotie..ca e un norocos. .si sa aibe grija cu tine si de tine. Sa fiti fericiti si casa de piatra!

  14. Monica

    Tata la al doilea inel de logodna primit.. “E pe bune de data asta??!”….

  15. Laura V

    Momente frumoase, de ținut minte. Eu le urmaresc la soțul meu și fiica mea. Pe tata l-am pierdut demult, inainte de a putea să-l aud cum îmi spune “La multi ani” de 8 martie.

  16. Cristina O

    Cat de dragut! Si tatal meu mi-a spun “La multi ani, fetita tatii” desi am 31 si sunt casatorita de aproape 2 ani 🙂 Aseara le-am dat si o veste foarte emotionanta, i-am anuntat ca vor fi bunici! ☺️

  17. Cristina

    Tata a condus azi 6 ore dus-intors. I-a oferit mamei o mica excursie, s-a bucurat si el ca a petrecut 5 ore cu nepotul, iar mie un pupic, o floare si clasicul
    “La multi ani, pispirica!”
    Deci, da. La 32 de ani, sunt inca fata lui tata.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 168 queries in 0.477 s