Fiecare zi e o alegere nouă

Nu cred în alegeri pe viaţă, nu cred în imposibil şi nici în jurăminte. Nici atunci când sunt ale mele.

Schimbările nu sunt păcate. Păcăt e felul în care oamenii-şi neagă schimbările şi se duc seara la culcare sperând că, până dimineaţă trece.

De asta i-am spus lui nu demult, că, de fapt, în fiecare zi facem o nouă alegere. (Ca atunci când îţi alegi prânzul. E stupid să crezi că vei putea mânca doar piept de pui cu salată o viaţă întreagă, oricât de bine ţi-ar face. O dragoste frumoasă se păstrează exact ca un colesterol în limite normale: cu alegeri sănătoase, în fiecare zi.)

 Deci, în fiecare zi, o nouă alegere. Că mi-ar plăcea să fie aceeaşi, asta-i altă poveste…

foto 1,

Articolul anterior

Noile nonsensuri ale Sibiului: giratorii

Articolul următor

Experienţa interviurilor în Anglia

12 Comentarii

 1. Di

  Si eu cred ca schimbarile nu sunt pacate, ci compromisurile care nu duc nicaieri (de fapt ignorarea problemei)…insa este de preferat sa nu avem langa noi un caracter rapid schimbator, care este mai degraba imatur..

  felicitari ca iubesti, esti iubita…poate parea cliseic sa ai o relatie sanatoasa, dar unora nu li se intampla indiferent de cat de frumosi, destepti, buni, samd, sunt…

  • Di, Iti raspund cu un citat, si iti recomand sa citesti primul eseu, explica foarte frumos acolo: “Alegerile noastre exprima ceea ce suntem la un moment dat. O vrabie isi va alege intotdeauna ca pereche in viata o alta vrabie!”

 2. pana faci alegerile, asigura-te din timp si ca sunt ale tale si ca oricum ar fi nu vor disona ca sa fie echilibru, da?
  toate bune! 🙂

 3. ion

  eu cred că omul nu se schimbă. conştientizează, într-adevăr, unele chestii şi încearcă să ţină cont de ele.

  • Ion, ar fi prea simplu sa fie asa. Reactiile la lucrurile exterioare lasa urme in noi, oamenii, desi noi alegem CUM reactionam la ele. Urmele nu le putem controla.

 4. alegerile-s esentiale. de aceea urmarile traite dupa orice fel de alegeri trebuie sa priveasca si subiectul ce le traieste, altfel nu mai e ok!
  orice-ar fi de ales, e deci de nelasat sa se-ntample la voia intamplarii cata vreme suntem vizati ulterior ss suportam urmarile.
  nu stiu daca m-am facut inteles, in orice caz zi faina cu alegeri inspirate! 🙂

 5. si cand spun alegeri nu ma gandesc la chintesenta intamplarilor elective la scrutinurile politice. acelea-s hazard dirijat. spun doar despre cotidian individualizat, orice ai de tras de pe urma unor decizii neluate la timp, sau luate in timp dar nu foarte inspirat se suporta. de aceea poate ca aceasta lectie a erorilor perfectioneaza step by step faptul de a face alegeri firesti de zi cu zi, cu o capacitate mai mare de a contempla ori de a anticipa cursul evenimentelor astfel incat sa fie ok.

  • Ch, si uneori am senzatia ca de aceea unele lectii se tot repeta in viata joastra, pentru a avea ocazia sa facem alegerile corecte. Iar cand vine vorba de poporul roman, parca se potriveste chiar si politic. Desi eu mi-am pierdut speranta ca am putea intelege CEVA ca popor in viitorul apropiat. Ca au trecut douajde ani degeaba.

 6. Di

  Am citit eseul lui Roxin…in mod cert, viata nu ti-o schimba o lectura sau un dialog, dar sunt anumite momente cheie care pun in miscare schimbarea interioara, si fiind intr-un asemenea moment, iti multumesc… 🙂

 7. Excesul a ceva anume poate insemna neglijarea altor lucruri motiv pentru care cred ca prea multe alegere se rezuma doar prin o viata plina de neclaritati.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 144 queries in 0.461 s