Când răscrucile te ajung din urmă

Parcă-n toate legile-omeneşti era altfel, şi omul ajungea la răscurce, nu invers.

Şi-atunci, permiteţi-mi o foarte obiectivă întrebare, de ce? Sunt un suflet micuţ într-un trup de copilă, ataşată la o minte prea lucidă pentru a nega şi a nu recunoaşte. Însă când propriile experimente eşuează, când acele operaţii pe cord deschis dau rezultate nefavorabile… Când prognozele sunt slabe, dar tu continui să crezi…. Când e mai aproape luna de stele decât simţirea ta de realitate…

Când nu te-ntrebi ce-a fost în capul tău, fiindcă ştii precis cine-ţi era în inimă. Când accepţi cu resemnare. Când te doare o maturitazare, pe care prea ai jucat-o la noroc. Şi când ştii că şirul deciziilor înţelepte, luate cu preţul sufletului tău nu s-a oprit la ultimul băiat pe care l-ai lăsat iubindu-l alteia. Când ştii că de fiecare dată când pleci, ceva din tine tot rămâne…Şi când ai certitudinea că el n-a priceput nimic. Deşi, poate lecţiile care se tot repetă-n viaţa ta şi nu-n a altora sunt mai greu de învăţat decât orice matematică fără de infinituri.

Fată dragă, nu fi tristă, fiindcă e păcat. Fără preţuri nu există înţelept adevărat. Şi, de se-arată nori în soare, surâsul întotdeauna reapare. Uşor,

la sfârşit de refren,

cald şi-nfloritor.

Nu aşa era cântecul?

*Sunt mai tristă decât ar avea mama voie să ştie vreodată, mai neputincioasă decât m-ar înţelege el în vreun fel, dar mai deşteaptă decât m-aţi crede oricare dintre dumneavoastră. Cunoscându-mă copilă care respiră, gândeşte şi simte.

foto

Articolul anterior

Preşedinţii se schimbă, dar prietenii rămân

Articolul următor

Credeţi în semne?

11 Comentarii

 1. Copila blonda, citesc, citesc, citesc si ma chinui sa-nteleg de unde tristetea sau melancolia sau ce e. Totusi horoscopul tau nu poate fi atat de similar cu al meu 😀 Insa sper ca esti pe drumul cel bun:)

 2. Ina

  Trec toate, la sfarsit ramane bucuria de a fi cunoscut, de a fi invatat, si felul in care ajungi, treptat, sa percepi viata.

 3. Iulia, cât să mai aşteptăm să se alinieze astrele???

  Ina, bucuria unei alegeri se duce, Ina, după ce-ţi dai seama că poate n-a fost cea mai potrivită. Însă eu tot mai cred că cele mai proaste decizii sunt acelea pe care nu le iei, deci cumva mă consolez cu asta.
  Şi da, treptat, îţi schimbi modul de a percepe viaţa, dar păcatul e că nimeni nu te întreabă dacă vrei. Fiindcă uneori părea mult mai simplu acum 3 luni, acum 2 ani sau acum 25.

 4. 🙁 eu de multe ori nu pot citi printre randurile tale si de multe ori inteleg exact pe dos. sper din suflet ca si de data asta sa fie la fel.

 5. Iustina

  Cantam asta cand eram mica(era cantecelul meu drag),iar acum,cand dau de greu imi repet in gand pana cand ma conving “fiindca e pacat…”,toate trec iar timpul vindeca…

 6. Tomata, la fel sper şi eu 🙂

  Iustina, dar păcatele rămân.

 7. no matter what, try to pass by. smile and trust yourself even more than now, it will be a request for the days that will come.
  be fine! 🙂

 8. Andreea

  Tocmai sunt la o rascruce, parca numa ce am trecut de una. Oh dar ce anevoios e drumul! Vreau sa o evit dar nu exista cale de intoarcere, merg agale fredonand aceasi melodie…macar de ar exista indicatoare

 9. Copila blonda, am crezut mult ca se aliniasera la tine, dupa o perioada cand empatizai cu mine, si tot asteptam si eu sa vad ce si cum… deci n-am raspuns. Cica trebuie sa credem ca se vor:)

 10. Sunt dureroase rascrucile dar cred ca fiecare fiinta umana trece si prin asta. Eu cred ca e pacat sa ne para rau pentru decizii alegeri pe care le-am facut candva. Daca le-am facut atunci cu sinceritate si am fost fidele sufletului nostru, am facut bine. Suferinta e omeneasca si face parte din viata.

 11. BoBy

  rascrucile sunt facute pentru a face omul mai puternic, pentru a-l face sa gindeasca inainte de a lua decizia finala, dar ,uneori,obtiunile sunt luate nu cu mintea ci cu sufletul.Hai sa fim cinstiti si el mai greseste uneori, poate nu din cauza noastra, ci din cauza altora.Asta inseamna ca nu a fost sa fie, ca nu te-a meritat, ca nu ati fost facuti unul pentru celalalt.Vremea le va lamurii pe toate.Pina la urma, numele doctor Miruna Siminel este atirnat pe usa unui cabinet stomatologic ,ca esti multumita de ceea ce faci si ca ceva din sufletul tau, este acolo printre litere.Poate o iubire pentru o viata.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.383 s