Tristeţile sunt păcate

Exact aşa cum nu merită să înjuri, doar pentru că ştii să combini cuvintele. Suntele sunt vibraţii, iar unele pot face stricăciuni.

Exact aşa cum nu merită să o iei pe un drum necunoscut, când te grăbeşti. Succesul de a ajunge la timp ar trebui să fie suficient, alternativa fiind eşecul întârzierii şi drama rătăcirii contra cronometru.

Exact aşa cum n-are rost să-l întrebi de ce nu te-a sunat ieri toată ziua, când ştii precis că n-a studiat fizică cuantică sâmbătă seara.

Exact aşa cum n-are rost să mănânci pizza şi-apoi să te plângi că eşti grasă. Şi mai am multe păcate. Pardon, exemple voiam să zic. Dar au tastat gândurile fără mine.

În seara asta, din două schimburi de fraze pe facebook, am ajuns la concluzia. Că şi tristeţile sunt alegeri. La fel ca şi pizza, doar că mult mai dăunătoare.

Cu

drag,

Crede-mă-pe-cuvânt.

Articolul anterior

Întrebare despre filtrele de apă

Articolul următor

Iubitul meu se însoară

10 Comentarii

 1. As comenta, dar nu pot sa zic decat ca te felicit pentru modul in care privesti lucrurile. E nevoie de curaj, de o maturitate reala, nu abstracta si de o forta… Cred ca se cheama stapanire de sine.

  Miruna, you’re a model! Imbratisari cu soare cald de la mine.

 2. Ernest

  Fiindca stii sa potrivesti cuvintele, poti alege sa mergi si pe un drum necunoscut, caci daca te va suna si-o sa-ti afle pasul ratacit, va renunta la pizza si la tot ce-l stapaneste, cunoscand ca tristetea ce-l va urmari intrece orice povestire scrisa cu mana de om si intelepciune divina. 😛

 3. Atat de simplu si atat de frumos !!! 😀

 4. deci, relativ repejor ai concluzionat! a durut inainte sa ajungi aici?

 5. Normal si foarte bine exprimat. Dar uneori ne ia asa de mult sa intelegem ca noi alegem fiecare zi, fiecare pas, fiecare stare…

 6. Frumoase vorbe si sincere ganduri exprimi prin acest articol! Felicitari!

 7. Sau sa te vaiti ca n-ai bani scotand o tigara din pachet. Cand vorbim de costul a minim 11 ron a unul pachet de tigari (dintre cele mai ieftine).

 8. ivore

  Oamenii astia toti pare ca inteleg , ei? eu nu pot sa inteleg asa bine incat sa dau un comentariu de genul^, la posturile tale despre tine; ar trebui sa inteleg chiar tot din ce scrii? sunt gresita:(
  Nu, n-ar trebui! dar probabil sunt si comentariile bune la ceva.. Ai grija ce citesti! (imi spun mie..)

 9. Andi

  Ai dreptate.
  Nu poti sa iti controlezi emotiile direct, dar emotiile sunt generate de ganduri, iar gandurile poti sa ti le controlezi.

  Esti trist/trista ? Exista o gramada de lucruri care iti pot schimba dispozitia.
  Incepand cu un MP3 salvat in telefon sau o poza.

 10. Ai dreptate. Frumoase vorbe!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 145 queries in 0.550 s