Accidente simulate pe şoselele din România

Dacă aveţi maşină şi obişnuiţi să o folosiţi naţional, interjudeţean şi autostradăţean, acest post (LE:) precum şi comentariile vă interesează. Observaţii de pe traseul Sibiu – Bucureşti sau invers. Via Valea Oltului.

Acest drum l-am efectuat de foarte multe ori în ultimii 3 ani. (Mama n-ar fi de aceeaşi părere, dar să trecem peste asta.) Ideea e că pe drumul ăsta, prezenţa prostituatelor şi poliţiştilor puşi pe agăţat e o chestie la fel de sigură precum prezenţa Oltului cel frumos curgător. Fiecare cu locurile lor prestabilite şi la fel de previzibile precum bărbatul în poziţia misionarului. Aproape că nu mai trebuie să fii atent la semnalele luminoase ale colegilor de trafic din sens opus, nici la semnalizarea tiriştilor opritori în parcările dotate cu vagine de-mprumut, ceea ce nu e rău pentru tine şi, cine ştie, poate nici pentru ei…

Pe Valea Oltului, fix la graniţa între judeţe – Vâlcea şi Sibiu – , pe teritoriu neutru, trece un pod, drumul se bifurcă şi ia o curbă; linia e continuă şi viteza limitată, deşi nu e nici o localitate. Dar imediat sub pod şi-n inima curbei, de-o parte şi alta a drumului, există ca un spaţiu de refugiu, parcă anume asfaltat cât să aibă maşina poliţiei loc. Fiindcă, altfel, nu-mi imaginez ce-o fi fost în capul oamenilor care-au proiectat asfaltul taman acolo. Nu e locul în care te-ai încumeta să opreşti, oricât de tare te-ar înteţi treburile, chiar şi cele mari. Însă e locul ideal pentru poliţişti să stea la agăţat şoferi nevinovaţi decât de patima acceleraţiei. Să zicem că cei 50km/h -limită de viteză sunt justificaţi (există probabil măsurători, statistici şi nişte argumente rutiere ori inginereşti pentru ei), însă pânda poliţiei române, nu prea. Trecând peste asta, ceea ce vreau să înţelegeţi e că acela e loc al poliţiei, la fel cum Valea e a Oltului.

Cât am circulat vara asta pe-acolo, am observat o schimbare: Pe sistemul “Cine pleacă la plimbare pierde locul de onoare”, în locul poliţiei din curba de sub podul neutru de la graniţa interjudeţeană, de fiecare dată (dar DE FIECARE DATĂ!) vedeam un acelaşi individ mai robust aşa, îmbrăcat la 4 ace, cu un BMW semivechi, cu numere de străinezia (ceva negru pe galben), care flutura din toate avariile şi mâinile din dotare, către tine, şoferul cel prea nevinovat, să opreşti musai, că “arde”. Uneori stătea cu un bidon gol de Cola şi cerşea benzină, alteori doar dădea nevrotic din mâini. Maşina era astfel parcată, de ziceai că tocmai i s-a întâmplat omului vreo nenorocire şi, ce noroc că, uite, te-ai nimerit tu, un bun creştin cu rezervorul plin şi portmoneul full de carduri, prin preajmă. Aţi reţinut partea cu “de fiecare dată”, da?

În afară de faptul că-s convinsă că era un prieten bun de-al poliţiştilor plecaţi la Eforie Sud cu pruncii în vacanţă (nu de alta, dar probabil îi rămăsese şi lui din bronzul de anul trecut), sunt convinsă că s-au găsit şi buni români care-au oprit. Şi mi-e ciudă de numa’, fiindcă se poate întâmpla să trec vreodată pe lângă cineva care are chiar nevoie de ajutor, iar eu am ajutorul de dat, doar că nu opresc, fiindcă mi-e frică. Iar ajutoarele n-au aripi să le proiectezi pe geam, nici măcar la viteză legală de rulare pe şosea.

p.s. Morala: niciodată nu opriţi. Nici măcar la accidente. Avem nişte prieteni de familie, care-au păţit-o rău. Au văzut o maşină răsturnată şi oprită pe o latură aşa, cu 2 roţi în vânt. Alături, o familie disperată. Scos cuţit, golit maşina de lucruri şi de bani, pus pe-a lor pe toate cele 4 roţi şi, vum-vrum, duşi au fost. Faptul că asta se întâmpla mai demult nu constituie o garanţie pentru eradicarea obiceiurilor de simulare. Ca dovadă, prietenul de pe Valea Oltului. Care, apropo, ieri nu mai era. Semn că nici afacerile murdare nu mai merg în România. Mă întreb, oare n-a mai plătit chiria?

Articolul anterior

Îi vară

Articolul următor

Diferenţa între fake şi real, la parfumuri

42 Comentarii

  1. Bnie faci ca nu opresti. Altfel cine mai scrie aici. Poate auzim de tine pe la nush-ce stiri. Ai de grija 😀

  2. Nunu, nici vorbă să ajung la ştiri. Sau, cine ştie…dacă mă străduiesc puţin… 😛

  3. Razvan

    E de 2 ani deja acolo asta. Am fost unul din boii care au oprit. Last time. EVER!

  4. Auuuuleeeeeeeu, şi ce ţi-a zis???

  5. Mi se pare prea radical sfatul sa nu oprim. Adica poate chiar exista un accident pe bune in zona respectiva si noi am fi putut sa salvam victimele. Eu nu pot sa trec prin zona si sa nu opresc. Asta cu toate riscurile aferente…

  6. Sincer, am fost si eu in postura asta de mai multe ori dar de frica nu am oprit. Nu poti sa sti daca omul ala chiar are nevoie de ajutor sau vrea sa te “ajute” sa scapi de niste bani.

  7. Razvan

    Erau 2 tigani, povestea ca nu mai au benzina. De idiot am deschis si portiera dreapta sa ii aud povestea. M-am prins destul de repede (fiind din VL stiam teapa de mic) si am apucat sa accelerez rapid. Presupun ca de vreme ce dureaza de atata timp povestea, altii nu apuca. Probl nasoala e ca dupa ce am luat distanta am sunat la 112. Aparent degeaba

  8. Gerhald, poftim? În primul rând, cu mâinile goale nu prea poţi salva vieţi. Maximul pe care îl poţi face e să suni la ambulanţă şi poliţie. Asta poţi face din mers.
    Adică, riscurile chiar sunt foarte mari. Foarte mari.

    Andreea, exact. Vezi ce zice Răzvan… Şi pe facebook mi-a mai scris cineva că l-a văzut pe fix individul ăsta. Ceva asemănător i s-a întâmplat şi lu’ tata mai demult. Era în maşină cu mama şi încă o tipă, el singur, ţiganii erau 5, cu gâtu’ gros şi ceafa lată. Noroc doar că, în loc de 1l de benzină cât îi ceruse, i-a luat o canistră întreagă (pe vremea comunismului). Noroc că nu i-a luat gâtul sau femeile, zic.

  9. Răzvan, Când a fost asta? Că poate din cauza asta a dispărut omul din peisaj. Sau poate din cauză că duminica nici infractorii nu lucrează? 😛
    Sau poate sunt eu atât de naivă.

  10. Razvan

    Anul trecut in august

  11. ok, deci varianta C.
    M-am lămurit şi cu blonda asta. 😛

    p.s. Data viitoare să nu mai opreşti.

  12. Liora

    Infiorator. Astia iti sterg pur si simplu omenia din tine.

    Astia sunt chiar mana in mana cu politia? Doamne, scandal de proportii! Nu se poate asa ceva!

    Am mai auzit de accidente simulate, uneori ´´victima´´ se intinde pe jos pe marginea drumului si in cazurile astea sigur se gaseste un suflet de o sa opreasca.

  13. Haidi breee. Nu opresc daca-s bruneti, au geamuri fumurii si sunt multi!

  14. Am citit si eu postul tau, incredibil si foarte adevarat.Sunt perfect de acord ca nu ar trebui sa oprim in asemenea conditii….si as mai adauga ceva, pentru cei cu suflet mare care cred ca vazand un accident si oprind, vor salva ceva vieti:este total inutil sa acorzi primul ajutor cu mainile goale si fara experienta;s-ar putea mai rau sa faceti (o stiu din experienta,caci sunt medic)
    Asa ca aviz amatorilor de adrenalina salvatoare de vieti: puneti mana si sunati la 112 daca tot vreti sa faceti ceva

  15. Valeriu

    Pentru cioroiul ăla “nejutorat” ar fi bun un sofer beat, fumat și sinucigaș să îl ajute cu un branci peste parapet.
    Păcat că nu îi organizează poliția un flagrant mic… dar vorba ta, sigur au si polițienii parte probabil. Promit că nu opresc. 😀

    În altă ordine de idei să vă povestesc ce am pățit în București.

    Mergeam liniștit și debusolat pe Calea Calarași aproape de Muncii când mă abordează o domnișorică super alarmată cu ceva lăcrămioare în ochi și un “du iu spik ingliș” cu un accent de recuperator bulgar.
    Că i-au spart hoții mașina în parcare la hotel și i-au furat toate actele și ce mai avea prin mașină. Ea cică era de din Serbia și lucra la ceva organizație nonprofit pentru protecția femeilor și copiilor abuzați, fiind în drum spre Iași. Zic ok, bun fain, pare rău, ia zii cu ce te pot ajuta?
    Pai “ghiv mi tuenti iuro tu put gas mai car iz hir in di petrol steișăn, i nid gas to go to Iași” :)) ok hai că îți dau, dar nu am cash așa hai că mergem punem benzină și plătesc pe card. “Oh no no no, pliz ghiv mi cheș bicăz ai nid mor den tuenti iuros…” :))
    Opaaa stai așa că nu-i așa, că bate la ochi, apoi văd ca are telefon și poșetă… poi dacă are poșetă clar trebuie să aiba și actele, daca are actele are și cardurile și banii. 😀
    Hai să ne jucăm un pic, îi zic bine, hai că mă duc până unde am treabă 15 min. las rucsacul scot caș și te sun să ții dau. Da-mi numărul de telefon.
    “Oh no no, leț go neau bicăz im leit to meik mai insulin injekșăn” pai tu meri de îți faci insulina eu mă duc să îmi rezolv treaba și ne întâlnim in 15-20 min. Cu greu cedează cu lacrimi în ochi, “iu uil never căll bec :((”
    În fine, ajung unde am treabă, termin. Sun înapoi, pauză nici un răspuns. Am mai încercat de două ori, nimic. O las baltă.
    Peste două zile iarăși trec prin zona aia, iar dau de ea, dar pe partea cealaltă. Stătea liniștită la umbră cu un țigănuș, “regizorul” probabil.

    Eh și uite așa ne transformăm în sălbatici, că odată țeapa luată, altă dată nu mai oprești, nu mai asculți și e mare păcat. 🙁

    Multă multă atenție la oamenii ce par în situații limită.

  16. Bre si cum facem diferenta intre aia de au cu adevarat nevoie de ajutor si astia trimisi de aghiuta? Tre sa ne faca cu mana unul tarandu-se si cu mana lipsa? Ma rog, ideea e ca primii la un accident ar trebui sa fie politia si salvarea si nu vulturii.

    Deci indiferenta poate salva vieti. Buuun.

    Cat despre alte comentarii sunt curios daca si in viata reala faptele v-ar sta unde va sunt vorbele. Ei?

  17. Gabi Udrescu

    păi în cazul ăsta, nu-ţi doresc să-ţi crape radiatorul în mijlocul pustietăţii, noaptea şi nimeni să nu oprească pentru a-ţi da câţiva litri de apă ca să poţi ajunge până la prima benzinărie.

  18. Valeriu

    @ Gabi Udrescu, pentru situațiile de genul expus de tine există Dacia asistență. Asta este un serviciu accesibil la numarul de telefon 0248 500 500, 24/24, 7 zile pe săptămână, 365 zile pe an, pentru automobilele aflate în pană imobilizantă pe teritoriul României.
    http://www.dacia.ro/servicii-pentru-clienti/dacia-asistenta.html

    Civilizat și elegant, nu deranjezi pe nimeni, nu te milogești de nimeni. Suni și vin repejor că e vorba de bani. 🙂

    P.S. Eu nu am nici mașină nici permis, dar am numărul în telefon, just in case…

  19. Liora, dacă ăia îşi răsturnaseră maşina!!!!

    Ernest, ba să nu opreşti deloc.

    Mara, foarte bine punctat! Această dezbatere o port frecvent, fiindcă oamenii nu înţeleg că, uneori, nici ca medic nu poţi face mare lucru cu mâinile goale. Iar dacă se întâmplă ceva rău, ai mari şanse de a fi învinovăţit ulterior.

    Valeriu, 🙂 bine măcar că te-ai prins. Eram la liceu când un nene bătrân m-a păcălit cu un text asemănător, doar că rostit în română. Deh, hoţii din ziua de astăzi au şi ei pretenţii, domne. Dar chiar aşa… Oare se pot numi hoţi?

    zoologika, ce parte din “tata a fost ameninţat” n-ai înţeles? Sau “maşină răsturnată” ? Mai citeşte o dată, poate e câştigător 😛

    Gabi, mulţumesc de urare. Sper totuşi că nu încurajezi infracţionalitatea de genul ăsta. Plus, mă pregăteam să răspund ceva în genul lui Valeriu, dar acum nu mai e cazul.
    Am păţit şi eu probleme cu maşina, iar ajutorul primit a fost unul specializat şi contra cost.

  20. Valeriu

    Nu, nu sunt hoți. Sunt milogi de lux. Și cum milog fără beteșug nu poate fi, eu zic să li se aplice câte unul și bun.
    Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană. :))

  21. Valeriu, exact. Deci, totuşi, dacă nu te ameninţă (să zicem), ci doar te vrăjesc (precum tanti asta cu lacrimi de crocodil şi accent de baltă)…dar de dat, le dai de bunăvoie. Deci, ziceam.

  22. Liora

    Trebuie sa recunosc ca sarlatanii astia dau dovada de multa imaginatie.
    Am dat nas in nas cu ei in doua cazuri, la circa 2000 de km de Bucuresti.
    Primul caz este cel cu inelul de aur. Il stiti, nu? Vine spre tine pe trotuar, cand ajunge la 2 m in fatza ta se opreste si se apleaca surpins, cica tocmai a gasit un inel de aur pe jos. Tu vezi faza, el vede ca o vezi si iti zice asa in gura mare:´´ia uite, un inel de aur, oau, are multe grame, ia uitati-va´´ Apoi iti zice ca ti-l vinde tie la pret fff mic, ca vorba aia, mai era un pic si dadeai tu peste inel. In fine…multi cumpara deci tinicheaua.

    Mi s-a intamplat asadar. Omul mi s-a adresat in limba tarii respective iar eu i-am zis in romana cat de putin convingator e :))

    A doua faza, usor comica, tot departe de Romania. Stateam la semafor in masina,(nu cu nr de ro), langa noi o masina cu doi gelati romani care ascultau manele. Da geamul jos si ma intreaba intr-o germano-turca-franceza daca nu vreau sa le vand masina, imi dau pe ea doua covoare persane editie limitata :)) Pe loc :))
    S-au tinut dupa noi pana mi-am calcat pe educatie si i-am injurat in romaneste. Nu, nu-s mandra dar asa am facut. Si nu e nici amuzant….stiu.

  23. :))) ba da, intr-un fel e amuzant. In toate celelalte feluri e trist. Foarte trist.

  24. Si mai e trist ca noi descoperim chestiile astea in locul politiei, iar organul nu reactioneaza nici retroactiv.

  25. AlexR

    Parcari proiectate pentru politisti sunt si pe rutele: Timisora – Arad (la prima limita de 70 imediat dupa curba), Timisoara – Resita (limita de 70, stau in varful dealului), centura Lugojului (prima limita de 50 dinspre Caransebes), Lugoj-Caransebes (limita de 70 la intersectia spre Lugojel, limita de 70 spre Gavojdia)

    Cine face multi kilometri invata cum sa se fereasca si de politisti si de diferiti smecheri.

    Daca tipul a ramas fara benzina te poti oferi sa ii aduci de la benzinarie contra cost. Dar niciodata sa nu dai gratis ceva (nici bani). Cine pleaca de acasa fara 10-50 lei? Si cei mai infocati adepti ai banilor pe card ar trebui sa aiba cash. Nu?

  26. Valeriu

    Organu’ legii știe și a luat măsuri, pentru sicrie. =))

  27. zoologika, Oho, dacă organul ar reacţiona retroactiv, multă lume fericită ar face 😛

    AlexR, ideea e că poate nu mai pleci de acolo, dacă opreşti! Ăştia pot avea cuţite, pistoale, furculiţe, mai ştiu eu ce arme… sau doar gâtu’ gros e suficient să se sperie chiar şi o brunetă 😛

    Merci pentru informaţiile poliţio-rutiere. Bune de ştiut!

    Valeriule, au, ce rău eşti. Îţi dai seama că, împreună cu organul, moare şi speranţa,da? Deci mai bine să nu luăm măsuri şi să profităm de el, organ, care cum ne pricepem.

  28. Am și eu după întâmplări bune de scris aici: 🙂
    Prima e o variantă la “inelul de aur”. Un BMW roșu cu numere de Bulgaria ocupat de doi tuciurii cu ceafa lată care se chinuiau să vorbească cu accent bulgar îmi fac semne disperate, și eu ca un bun cetățean, opresc.
    Se chinuiau să-mi explice că au venit la prietena unuia dintre ei și aia i-a lăsat fără bani și încercau să-mi vândă un inel de aur, cică la vreo câteva sute de euro, să aibă bani să ajungă acasă. Când am observat că unu a vrut să-mi deschidă portiera din dreapta (prietena mea rămăsese în mașină, doar eu am coborât fără să am nici o bănuială) am sărit imediat la volan și am plecat în câteva secunde. Se întâmpla undeva la nici 50 de metri de E85… în zona Tișița – Mărășești.

    A doua întâmplare: pe la 2 noaptea pe un drum pustiu (într-o pădure) mă întâlnesc cu o dubă cu avariile puse, oprită fix în mijlocul drumului, așa încât să blocheze ambele sensuri. Atunci mi-am zis, chit că-mi fac praf mașina, dar nu opresc. Am avut noroc că m-am strecurat printre dubă și șanț. Habar n-am ce se întâmplase acolo… nu m-am uitat în spate.
    Până să citesc articolul ăsta mă gândeam că poate sunt eu prea paranoic … dar acum nu mai cred asta 🙂

  29. ex silentio, acum tocmai ce-ai trecut în contul conştiinţei mele tot ce-nseamnă om nevinovat, într-o situaţie reală de cerere de ajutor. 😛
    Acestea fiind spus, ueeeeee, cred că ai fost ca-n the fast and the furios prin pădurea aia. Bine că nu ai oprit.

  30. Valeriu

    Tâlharii la drumu’ mare, unde ești tu Țepeș doamne. :))
    Dar sigur în pădurea aia nici poliția nu oprea. 😛

  31. Sau mai stii? Poate la un pahar de tuica…

  32. Gabi Udrescu

    @Miruna: într-adevăr, ai dreptate, fiecare serviciu trebuie făcut de un specialist. ţi se strică maşina, suni la asistenţă, chemi mecanicul şi se rezolvă. plăteşti, că doar aşa e normal şi pleci liniştit înapoi unde ai treabă.

    păi în cazul ăsta de ce nu ne angajăm cu toţii acasă nişte ospătari sau nişte bucătari, că doar de-aia e bine să avem experţi care să facă totul pentru noi, în timp ce noi la rândul nostru suntem doar experţi pe domeniul nostru. sau mai rău, ne luăm şi nişte asistente care să ne şteargă la fund, că doar o fac într-un mod profesionist, aşa cum noi n-o să fim niciodată în stare.

    lucrez în industria serviciilor şi ştiu ce înseamnă un profesionist. să fim serioşi, niciodată n-o să fiu de acord să-mi vopsesc eu singur apartamentul sau să-mi construiesc o casă doar pentru că ştiu că se poate şi vreau să economisesc bani. dar sunt anumite chestii pentru care mi se pare strigător la cer să plăteşti bani. e păcat să transformăm alegerile simple din viaţa de zi cu zi în momente parcă desprinse din Idiocracy.

    Da, mi se pare o idioţenie absolută faptul că trebuie să iei în considerare Dacia asistenţă pentru simplul fapt că ai o problemă cu maşina şi vrei nişte apă cu care să completezi în radiator. Parcă te-ar durea puţin portofelul să ştii că ai plătit 1,8 ron pt fiecare KM pentru deplasarea celor de la asistenţă doar ca să-ţi pună 2L de apă într-un vas de expansiune.

    ok, poate m-am concentrat eu prea mult pe chestia asta care mi s-a întâmplat mie, dar reluând articolul rând cu rând, îmi dau seama de greşeala din „să nu opreşti”. eu identific asta cu „să nu-ţi pese”. ori dacă ne uităm mai la vest, să zicem la poporul prieten german, e tocmai invers.

    am un prieten care a fost anul trecut timp de 8 luni şofer pe TIR, cursă regulată Sibiu – Munchen. l-au oprit poliţiştii de 3 ori în aceeaşi zi pentru că alţi participanţi în trafic au sesizat la numărul de urgenţă 112 că are probleme cu farurile şi că nu este destul de vizibil pe şosea. un TIR de zeci de tone are becurile de avarie arse şi nu e destul de vizibil, în plină zi, pe şosea. şi a scăpat şi de amendă, dovedindu-se faptul că problema era de natură tehnică şi nu din vina lui (când ţi se ard 3 seturi de becuri de faţă cu poliţiştii, nu prea li se dă mâna procopsească).

    cu altă ocazie, într-o noapte de viscol, în Bavaria, a rămas omul fără frâne la remorca tirului. a oprit regulamentar pe dreapta, a pus triunghiurile şi s-a apucat să vadă ce s-a întâmplat. mi-a povestit că nu au trecut mai mult de 10 minute până când 3 maşini de poliţie s-au înfiinţat la faţa locului, împreună cu un plug, pentru că fuseseră anunţaţi la 112 că un TIR blochează, atenţie!, banda de urgenţă de pe autostradă.

    aşadar, părerea mea umilă: când vezi un accident pe şosea, simulat sau nu, pune mâna şi sună la 112. oamenii sunt obligaţi să facă follow-up la dispeceratul naţional pentru apelul tău şi chiar dacă poliţiştii locali sunt pe mână cu “accidentaţii”, intervenţiile continue îi vor descuraja. sau poate sunt doar eu naiv, influenţat de poveştile vestice şi de dorinţa de a vedea o atitudine similară şi la noi.

  33. Valeriu

    @Gabi, de acord cu tine, pentru situațiile de urgență este recomandat să apelăm la 112.

    Dar mi se pare o idioțenie să stai pe marginea drumului făcând cu mâna “la mașini” fiind conștient de următoarele:
    1. 9 din 10 soferi nu vor avea apă distilată pentru a completa în radiatorul tău.
    2. Noaptea în pustiu șansele de a opri cineva care să aibe și apă de orice fel sunt aproape 0.

    Decât aștepți să oprească unul cu apă, merge mai repede să faci dansul ploii în jurul mașinii cântând “Cărămidă nouă dă doamne să plouă” :))

    Acuma serios vorbind serviciile de asistentă rutieră sunt soluția cea mai civilizată și eficientă.
    Iar un sofer responsabil cu o mașină întreținută corect nu va rămâne în pană.

  34. Confirm. Ii stiu de 2 ani si locuiesc in zona. Nu va chinuiti. Politia nu sta acolo cand au ei “treaba”.
    Sfat: nu opriti sub nicio forma!

  35. Bună
    E Foarte interesant atât articolul căt și părerile.
    Eu sunt din MM și pot să spun că în ultimul an de zile am făcut Maramureș-București de cel puțin zece ori cu mașină mică și pe Valea Oltului și pe Valea Prahovei.În general am un noroc nebun în a mă afla la locul potrivit,de fiecare dată(nu exagerez)am văzut pe drum cel puțin un accident rutier în cei 1300 de km parcurși dus-întors iar de vreo 4 ori am oprit,fără a-mi face cineva semn.Am scos mașină din șanț,am chemat 112 sau chestii asemănătoare,chiar am dat un cric unui domn.Nici măcar o dată nu mi-a fost frică să mă opresc,acum cred că am să mă gândesc de două ori înainte de a o face.

  36. Ce tragic! Am auzit si eu de asemenea tertipuri; cum vi însepre Sacele (Brasov), acum câţiva ani se întămpla ca o femeie de ţigani să se pună în mijlocul drumului, cu pruncul în braţe şi să facă semne disperate cum că “e pe viaţă şi pe moarte” iar cine oprea o “bulea” cu totul!… din tufişuri apărea gaşca şi adio portofel, şi tot ce găsea în maşină… apoi trăsneau cu blesteme şi ameninţări, că dacă apelează poliţia, bla-bla… şi acesta este un caz real! Mie sincer îmi este teamă să opresc, şi n-aş opri în nicio ipostază, poate aş face excepţie doar dacă aş fi însoţită. Este păcat! pentru că de la astfel de poveşti se creează în noi un sentiment care ne transformă din fiinţe altruiste în impasibili.

  37. Culaie, încă o confirmare! Deja am şi pierdut şirul. Fără număr…

    Rolland, uite, exact chestia asta nu îmi doream să se întâmplă. Fiindcă unii oameni chiar au nevoie de ajutor. Însă e bine întotdeauna să te gândeşti şi ce ai tu de riscat…

    melly, îmi aminteşti de o altă poveste de-a lu’ tata, foarte asemănătoare, doar că era pe ceva drum mai de ţară, pădure, habar n-am, o gloată de ţigani în mijlocul drumului, chipurile în jurul cuiva leşinat sau ceva… când s-a apropiat, tata şi-a dat seama că nu-i rost de oprit şi a călcat-o zdravăn. Cică au scârţîit cauciucurile, ţiganii au zburat ca praful de pe noptieră.
    Noroc că nu i-a lovit.

  38. Valeriu

    Îi mulțumim frumos lu’ domnu’ culae pentru minunatele cuvinte:

    culaie a scris pe 11 Septembrie 2011, 4:04 pm

    @Ionut: Nu ai citit linkurile puse de zoso, nu-i asa? Ca daca citeai sigur vedeai si asta:
    http://siblondelegandesc.ro/2011/09/05/accidente-simulate-pe-soselele-din-romania/#comment-20831
    Ce dracu e inflatia asta de nihilisti?

  39. nihilişti /ne-nihilism… mai bine nu oprim! vrei să ne şi violeze după ce ne prădează? 🙂 Doar pentru că încercăm să facem o faptă bună…Lasa, să oprească cei ca Zmărăndescu şi Oncescu 🙂

  40. donovan

    sunt aceeasi sau urmasii celor aparuti “instant” dupa ’90 cu “alba-neagra” sau “cafea” etc.. (cu aceeasi evidenta “supraveghere” din partea “organelor”.. cind nu sunt ocupati, sau “obositi” sa le duca la TIR-uri..) Se intilneau si prin parcarile autostrazii Pitesti-Bucuresti si probabil prin multe alte locuri.. (posibil sa fi existat chiar o “scoala”, ca in “Germania” nu plecau ei asa usor fara “studii”.. si probabil ca primeau cite un pasaport pentru fiecare “calificare”, ca unii “mai dotati” aveau chiar mai multe.. In fond si Fidel Castro si-a trimis “geniile” in Florida..dar la ei probabil fara “cotizatie”.. d’aia sunt in criza..)

  41. bogdan

    cu riscul de a fi rasist: opriti numai la cine pare curat. nu la tigani. sunt din valcea si stiu ce fac acesti tigani.

  42. bogdan

    rrOMUL A SCHIMBAT MASINA!! NU MAI E bmw ESTE audi A6 TOT NR STRAINE . ACEEASI LOCATIE !! IMEDIAT SUB POD, CURBA PE DIRECTIA SIBIU- VALCEA! NU OPRITI ! EU AM SUNAT LA 112 SI AM SEMNALAT CAZUL .

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 204 queries in 0.208 s