Cu biciul la doctor

Dragă Nina,

să-ţi povestesc exact cum s-a întâmplat: Era mama la cabinet. Lume multă, nimic neobişnuit. Intră pacientul în cauză, solicită prescripţia medicală, mama îi cere documentele. Omul îi arată buletinul. Care el, buletinul, e un act foarte important de avut asupra-ţi, însă el te ajută când mergi la poliţie, nu la doctor. Pentru a-i putea face reţeta cerută, mama avea nevoie de o documentaţie medicală, fiindcă omul tocmai ieşise din spital şi etc. Adică, nu îi poţi da pacientului cam ce îţi imaginezi tu aşa că i s-a întâmplat în spital, că, de-ar fi astfel, l-ai fi putut scuti de tot episodul internării şi i-ai fi dat direct ce voia muşchiul tău degeţesc. Dar nu, de la Evul Mediu încoace, de când s-au ridicat spitale şi s-au inventat specializările medicale, e bine să ţinem cont de ele. De oricare parte a parafei ne-am afla. Omul din poveste n-a prea înţeles exact (chiar dacă i s-a explicat) de ce îi trebuie biletul de ieşire din spital şi alte cele, când el avea buletinul cu el. Dar, într-un final a lăsat actul de identitate şi s-a dus acasă după celelalte documente solicitate.

Când s-a întors, n-a mai stat la coadă, că , deh, mai stătuse o dată. (Iar , la doctor, când spui “multă lume” e de obicei mult mai multă decât îţi imaginezi) A bătut la uşă, mama i-a zis să aştepte puţin că era în mijlocul unei consultaţii. Poate mai erau şi alţii- în afara eroului nostru- cu fundu-n sus pe-acolo, la propriu, vreau să zic. Atunci, s-a enervat ăsta, a dat buzna-n cabinet, pocnind cu biciul lui din curea de piele, cu mâner aurit. Exact ca-n filme, mi-a zis mama. Cică s-au speriat de numa’: şi ea şi asistenta şi pacientul din toiul consultaţiei şi toţi cei din sala de aşteptare. Pocnicnd cu biciul şi răcnind nişte înjurături (pe care mama ca o femeie fină ce este nu le-a reprodus în faţa copilului ei) şi-a cerut buletinul înapoi şi-a zis că lui nu-i mai trebuie nimic altceva.

Evident, eu vă povestesc povestea second-hand, de fapt, third-hand, că am pescuit-o de la tata, care s-a scăpat într-o conversaţie despre episodul cu pricina. Mama cică “uitase” să îmi povestească… Iar pacientul care era în cabinet, s-a nimerit a fi chiar un prieten de-a lu’ tata. Cică ăla a rămas şocat şi tot ce a putut zice a fost că “era, într-adevăr lume multă…” . Ca-n filmele alea psihologice, pe care nimeni nu le înţelege, dar toată lumea le urmăreşte cu speranţă până la capăt.

Ştiţi care e treaba, că eu pe unul ca ăsta l-aş fi trimis la mă-sa cu taxă inversă, dar mama mea e prea doamnă să facă din astea. “Unele cazuri sunt pierdute din start” zice ea .”N-are rost să îţi pui mintea..”. Şi nu vă gândiţi că face referire la starea lor de sănătate fizică. Tocmai de aia, eu cred că unora trebuie să le vorbeşti pe limba lor, dacă ei n-o pricep pe a ta. Iar eu pe aşa unul nici că l-aş mai primi la mine-n cabinet. Doar că legea nu-ţi permite ţie ca medic să refuzi nici un pacient. 😀

Dragă Nina, poftim cultură. Bine că ţi-ai dat fetele la limba germană.

sursa

Articolul anterior

De ce avem nevoie ca să muncim bine

Articolul următor

Dacă vă place, nu ştiţi de la mine!

27 Comentarii

 1. E… incredibil. Dar cred ca s-ar putea face o reclamatie la politie, pentru a-l educa. Poate data viitoare lasa biciul acasa.

 2. Nu ştiu dacă mai poţi face educaţie cu omul la 50 de ani. Sau câţi o fi avut el..

 3. Eu cred ca niste amenzi si cateva drumuri pe la politie ar educa pe oricine, numai sa nu sufere de ceva boala ce cauzeaza pierderi de memorie. Insa din moment ce pocnea din bici intr-un cabinet medical, deduc ca nu-i cu toate la mansarda…

 4. Miruna, dincolo de situatia delicata cu a carei concluzie sunt foarte de acord, tin sa-ti spun ca la tine lucrurile suna foarte bine chiar si 3rd hand:)

 5. Esti foarte tanara, dar mama ta are dreptate 😉 – de multe ori chiar ”N-are rost să îţi pui mintea…” si nici sa te enervezi din cale-afara.
  Eh, ai sa vezi tu, mai incolo 😉

 6. Mama ta a lucrat la dispensar la Baicoi ? 🙂 Asa reiese pentru mine.

 7. Sabotor, un din ăsta care vine cu biciul e capabil să te aştepte seara, când ajungi acasă şi să te facă să regreţi acel telefon la poliţie.

  Iulia, :))

  lattina, ok, sunt şi eu de acord, dar nu vreau să-mi închipui ce tare s-au speriat!

  Dragoş, Băicoi chiar există să ştii, nu e banc.

 8. Am schimbat 3 medici de familie pana acum ca erau prosti, rau intentionati si nesimtiti… insa le-am vorbit frumos de fiecare data si chiar cand am ajuns cu unu dintre ei la politie tot frumos si civilizat i-am vorbit desi el dadea in spume… Cred ca totul se poate rezolva in mod civilizat.

 9. Pai nici asa nu putem sa-i lasam, ca altfel tot asa o sa faca, apoi vor face si altii la fel si asa mai departe. Stiu ca e mai simplu sa comentezi de pe margine, dar trebuie sa luam atitudine. Eu l-am reclamat pe unul la politie acum ceva timp – facea scandal. A venit politia, i-a dat cateva milioane amenda si l-a potolit. N-am avut probleme apoi cu el, desi ma amenintase ca ma asteapta noaptea sa-mi dea in cap.

 10. Vai, tu chiar vorbeai din realitate! M-am ingrozit, chiar ca mama ta are experienta. 🙁

 11. Ninu, dar e evident că nu toată lumea crede la fel…

  Sabotor, :)) pff, vezi, exact la asta mă refer!

  nina, din păcate.

 12. 🙂 Ideea din comentariul meu era ca ma amenintase, dar n-a pus nimic in practica 😉

 13. da, măih, am înţeles. Dar sunt sigură că nu ţi-a fost fix egal vreo câteva zile… chiar dacă nu a pus nimic în practică. Eu la asta mă refeream..

 14. A, am inteles :).

  Totusi, asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam atitudine. Prea inghitim toanele si nebuniile marlanilor si a smecherasilor.

 15. Valeriu

  Se poate și mai rău, la mama au venit toata șatra de țigani urlând “ați omorât-o pe mămica!” care mămică băuse industrial și era deja moartă de când a luat-o salvarea, era un morman de slanină îmbibat cu alcool. Și dăi țipete, urlete și amenințări. Nenea cu biciu’ e amator, e chiar hazliu. :))

  Țărănoi tâmpiți sunt pe toate drumurile dar asta nu înseamnă că oamenii si-au pierdut răbdarea sau că asta este un motiv suficient de bun pentru a renunța și a pleca din țară.

  Trei elemente sunt omniprezente în univers: musca, praful și golanul, oriunde mergi cu siguranță vei lua contact cu versiunea locală, că de prostie nu e scutit nici un popor. :))

 16. repede ai făcut tu legături peste mări, ţări şi articole :))
  ai dreptate, doar că uneori din picături mici se umple un pahar mare.

 17. Legea nu-ti permite sa refuzi un pacient ?

  Cine te poate obliga vreodata sa consulti pe cineva pe care nu vrei sa il consulti ? Nimeni.

 18. Valeriu

  Dacă ți-ai pregătit pahar pentru picăturile amare înseamnă că le aștepți. Dacă le aștepți le accepți, dacă le accepți, înseamnă că îi iei în serios și că le faci jocul.
  Eu l-am vărsat și l-am aruncat, când or veni să poftească dacă au unde. 😛

  Am pregatit însă unul mare și curat pentru cele dulci și multe. :))

  P.S. Eu în locul mamei tale începeam și eu cu “Aho Aho copii și frați…” :))

 19. Darael, nu e aşa. De exemplu, nimeni nu vrea să consulte pacienţii infectaţi cu virusul hepatitelor. Tocmai de aia nu ai voie să refuzi. Fiindcă şi ei au dreptul la un medic.

  Valeriu, dada, şi eu tot aşa :)) Vezi că scrii tare ciudat de 2 comentarii încoace. 😛

 20. Valeriu

  Da, da… pai dacă am reparat calculatorul, acuma se afișează totul în regulă pe ecran. :))

 21. ş-ul. Acolo e problema. La mine se vede hieroglific.

 22. Valeriu

  Nu nu, e de la tine. 🙂 Chestia cu reparatul calculatorului era o metaforă. Dacă îți apar diacriticele incorect, e ceva problemă de la tine, mai precis de la browser.
  La mine apare totul pefect normal. 🙂 oricum nu îți face griji, de la scoală la școală nu e de mers decât două străzi. :))

 23. da, înseamnă că aşa e. Dar e abia de curând. Ce ciudat.

 24. Valeriu

  Numai la comentariile mele sau peste tot? Încearcă și cu alt browser și spune-mi. 🙂

 25. “Dragă Nina, poftim cultură. Bine că ţi-ai dat fetele la limba germană.”…asta n-am inteles-o 😀 …sau care-i legatura?! 😀
  Referitor la articol: de cand lumea si Pamantul(e o vorba),…vor exista astfel de oameni, no matter what. Si buni si rai, si ciudati…si umani:)

 26. Valeriu, astăzi e ok :-??

  Monica, e bine să ştii cât mai multe limbi, cât mai rare şi cât mai bine. Pentru orice eventualitate. Cred că ştie Nina ce zic. Doar de aia şi-a dat fetele acolo.

 27. Valeriu

  Eh atunci e bine, probabil și-a făcut Ș-ul update. :))

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 179 queries in 0.580 s