Spontaneitate. Acţiune, motor!

Îmi place imprevizibilul fiindcă mă provoacă. Să am înţelepciunea aşteptării, să gust din efervescenţa întâmplării, să relaţionez cu el – neprevăzutul, să ies din situaţie, iar apoi să trag concluzia. Să cunoşti e fantastic, dar să cunoşti continuarea e plictisitor.

Back home. La Bucureşti, că încă nu s-a inventat teleportarea.

Toată povestea cu excursia la Iaşi a fost spontană. De la cap până la coadă. Asta doar pentru a reconfirma că viaţa nu se planifică, ci se trăieşte. Cel puţin, viaţa mea. Nici măcar ca eventualitate nu stătea şederea la Iaşi în program, apoi, când a devenit o certitudine, urma să ţină până în weekend. Nici asta nu s-a respectat, că iac-aşa, am încălecat pedala sub talpă şi dusă am fost. De acolo.

Îmi place schimbarea, dar orice angajament cu termen mă sperie. Într-o viziune extremistă, aş spune că e o forma de re-confirmare a libertăţii mele, ca individ. Într-o altă extremă, ar trebui să-mi doresc să mă fac mare. Da’ mai amân, am voie?

Articolul anterior

Am apăsat greşit

Articolul următor

Fluturi, atacaţi!

16 Comentarii

 1. Misto asta cu reconfirmarea LIBERTATII tale, mai ales in conditiile in care unii de pe langa noi striga disperati: VREM LIBERTATE!
  P.S. De facut mare poti sa nu te faci niciodata, intr-un mic colt al sufletului. Si sa fii acolo fetitza mamei cu doua oditze si imbracata scolareste, ca doar asa mai poti scapa de stresul responsabilitatilor… VISAND! ;?)

 2. Vorba lu artistu, visul e cea mai comuna forma a “reconfirmarii libertatii”.Visand,ajungi unde vrei si cand vrei.Spontaneitatea e buna,intre limite.
  P.S. : cel mai misto e ca per moment nimeni nu poate defini limitele 😉 da-i bataie 🙂

 3. Fi asa cum esti si “sa ma fac mare” se va instala de la sine in constiinta ta cand ii va veni vremea.

 4. si daca termenul e nelimitat te sperie?? 😛 😀

 5. Andrei Bugeac

  A fi mare inseamna a te adapta la schimbare nu a gasi voit scuze in asa-zisele angajamente…deci totul e ok…

 6. …ceau, miruna…dacă mai participi la O.C, ai primit o leapşă mai veche pe blogul meu, te rog dă-o şi tu mai departe…P.S. a pornit de la Corina http://vorbacorinei.blogspot.com/2009/04/leapsa-olimpiadelor.html (dacă vrei mai multe detalii)

 7. t3mb3

  si cand aud de schimbari parca mi trece o sageata rece dintr-o tampla in alta..iar *libertatii* ii asociez *placerea* a carei limita superioara este riscul..si nu risc.blonde si blonde..:))

 8. am simtit pe pielea mea cand dupa cateva pahare de vin am plecat la munte direct de la terasa.:)

 9. stai asa, copila blonda, tu exemplul asta de maturitate il dai copilandrelor din lumea-ntreaga? 🙂 eu care credeam ca la 22 iti cauti disperata babalac pe care sa-l storci de banuti si la care sa-i torni 3 plozi in 4 vile diferite…

  ma bucur mult ca ai calatorit. daca senzatia pe care o ai atunci cand fugi de casa se compara cu ceea ce simt si eu atunci cand “vreau departe, ajung departe”, inseamna ca ai fost fericita, si pentru o crampeie, dar ai fost fericita. si daca o blonda a fost fericita, cealalta de acasa se bucura mult pentru ea! 🙂

  pe unde-ti place sa te plimbi in bucuresti, in sibiu, in afara?

 10. pe oriunde, m-as tot duce…

 11. mai ai voie … dar nu prea mult

 12. mi-a placut articolul

 13. Geo

  Dobrovolschi spunea la un moment dat ceva de genul: ““Daca as avea banii, timpul, maşina, fata, libertatea?” referindu-se la spontaneitatea de a pleca la un simplu “hai”. Sunt de acord.

 14. ee, ma, si eu am dat o fuga la Alba, ashe ni

 15. până la urmă ce-i prea mult strică şi cred ca frica asta de angajament izvorăşte din frica de monotonie… să nu mi-o iei în nume de rău dar pare puţin copilăresc, un soi de “nu vreau să cresc” dar ce ştiu eu :))

  “viaţa nu se planifică, ci se trăieşte”… presupun că asta depinde de aşteptările tale de la viaţă, sau mai degrabă de ceea ce vrei să realizezi; o viaţă fără angajamente nu există 😀

  apropo… miss you :*

 16. Deci nu esti buna de nevasta

  Nus ce e in neregula cu fumeile din ziua de azi …

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 164 queries in 0.215 s