Simţ al umorului la cote scăzute

Intrate la apă, la murat sau în conserve, că tot se poartă obiceiurile astea la ceas de toamnă.

Cert e că weekendul a fost un fel de “gizăz craist” în ceea ce priveşte propriul simţ al umorului şi amabilităţii, ieşit din comun. Dar dintr-un comun nesimţit de obişnuit, căci conculzia e asta: oamenii obişnuiţi nu răspund la stimuli care nu intră în simţurile lor explicate de fiziologie. Asta înţeleg. Că nu-i nimeni de vină că eşti tu prost. Da’ când eşti şi nesuferit, eşti. Foarte de vină.

Însă ceea ce nu pot înţelege este de ce unii simt nevoia să se arate urâcioşi în mod gratuit. Mai ales, când încearcă omul să fie amabil, haios sau să umple un moment stânjenitor de penibil cu vreo remarcă neutră.

Să mă explic: Îl rog pe un ameţit să ne facă poză. Până se aşează lumea în poziţia “rânjiţi frumos”, camera foto intră în stand-by -chestie care i se întâmplă până şi aparatului meu de dimensiunea unui pachet de unt şi greutatea a vreo 5 asemenea pachete. Bine, ăsta de care e vorba în propoziţie e unul mai şmecher (nu îmi aparţine), cu 2 cifre la pixeli şi zoom mega-ultra-giga-terra. Bun, ne aşezăm cu toţii şi urlă omu’ de la aparat că s-a stricat minunea. Nu mai merge. Nu se mai vede nimic. Bănuind că nu e dracu’ chiar aşa de negru, mă duc să rezolv problema (mai apeşi o dată pe el buton -oricare, ca să plece stand-by-ul). Moment penibil, toţi cu rânjetul de “trage-mă în poză”, bărbatul cu tehnologia în pioneze şi mă trezesc eu vorbind: “Şi mai zic unii că femeile nu se înţeleg cu tehnica“. Lumea râde, la individ îi cade faţa şi începe să se scuze că el de unde să ştie, că el are nu-ştiu-ce ce aparat simandicos, că aia, că aialaltă. Fă, domne, poza aia, că înţepenesc cei de la 50 în sus. În fine, trece momentul, dar nu şi simpatia pe care mi-am câştigat-o. Evident, am specificat ulterior că glumisem. Dar, se pare, vorbesc străineşte.

M-a asigurat cineva că era vorba de un retardat, dar am crezut că exagerează. Nu, a doua zi, individul a avut grijă să-mi confirme că m-am înşelat. E într-adevăr un retardat. Şi mai are şi grijă s-o arate.

Plus, vânzătoare care îţi oferă sictir în locul răspunsului la orice întrebare. Cu cât înaintezi spre sud, cu atât mai accentuată e greaţa angajaţilor OMV. Săriţi cu Metoclopramidul!

Mi-am spus că aşa îmi şi trebuie, dacă mă lansez în glume şi poveşti cu vânzători, fotografi şi retardaţi. Mai am poveşti, dar nu mai am puteri. Mă duc iar la culcare.

Articolul anterior

Love is in the air

Articolul următor

Buna dimineata de septembrie

13 Comentarii

 1. Eu ignor prostia 🙂

 2. aaa…pai asta e ceva normal:-J
  eu inca raman tampit la o faza de saptamana trecuta cand la posta mi s-a spus ca nu au sa imi vanda plicuri, ca trebuie sa ma duc sa cumpar de altundeva

 3. Desi nu e frumos sa generalizam, ai dreptate cu sudul/sudistii, la noi e putintel mai bine :). Prostia n-ar trebui sa ne supere, mie mi se pare ca e un dar de la natura pentru impricinatii cu pricina 🙂

 4. Cristian

  Gluma e misto, doar ca nu si pentru el 🙂 El a fost totusi cel vizat de gluma. Si a vrut sa-si spele asa-zisa rusine, lucru normal de altfel. Doar ca din cate inteleg eu nu a facut-o cum trebuie.

  Poate ca nici tu nu ai zis gluma cum trebuie; sa nu fi fost tonul si mimica fetei cele potrivite? Sau poate ca o fi el uracios. Am avut si eu portia mea de persoane uracioase si fara simtul umorului si mai ca as spune ca le urasc sau cel putin ca ma enerveaza.

 5. da’ si tu… ce exclamatie ai tras. gandeste-te cum s-a fi simtit tipul cu aparatul ca toata lumea rade de el (ba il mai fac si retardat).

 6. Mai greu pentru unii. Lasa, ca mai dai peste un om care te face sa uimeste asa placut incat uiti de retardati de-astia 🙂

 7. da, dar stai să vezi. intru cu nişte prieteni la o parfumerie de prin polus, ceva mai mare. eu mă opresc la primul raft că văzusem ceva nou.la un minut după, intră doi cocalari-jmecheraşi-manelişti. buuun. precizez că purtam camuflaj şi tricoul cu metallica, ăla vintage (din pricina căruia m-a urmărit cu privirea paznicul prin tot magazinul). ca să ştim în ce termeni discutăm. se opresc şi ăia la acelaşi raft. între ei: “tu cu care te dai?”, “io cu ăsta, io cu ăla” pune mâna fiecare pe un tester şi se “dau”. fâs-fâs primul şi iese. al doilea, mai dornic să impresioneze piţipoance, fâs-fâs-fâs pe gât pe piept, fâs-fâs la subraţ fâs şi iese. am rămas perplex. în secundele ce au marcat evenimentul i-am căutat cu privirea pe ai mei (“ia mă, ce fac ăştia!”), în schimb am găsit-o pe vânzătoare la vreo zece metri. am început să râdem în neştire amândoi. păcat că nu am scos telefonul, prea surprins fiind de situaţie, era un moment marca youtube.
  o să mai trec pe acolo, pe jumătate m-a convins să iau un CK.

 8. offtopic, ştiu, dar trebnuia să ţi-o zic, a fost prea tare

 9. uuuuuuuuuuufffffffffffff. cand esti nervoasa trebuie sa te citesc de doua ori. mereu am impresia ca spui altceva…

 10. funny, eu ma feresc de ea. Din pacate, uneori o detectez prea tarziu. sunt si eu blonda, nu savant.

  Marius, ti s-a mai spus ca esti prea pretentios?! (eu am mers la posta cu banii de amenda in mana si speranta sa plec de acolo cu o chitanta. dar nu s-a putut, mi-au zis ca ele nu au mai vazut asa ceva. )

  Lucian, nu generalizam, ca nu e nici corect. Doar “ne radem” 😉

  Cristian, e mare lucru sa fii capabil sa faci misto pe seama ta. In general, cei care reusesc chestia asta au numai de castigat 🙂

  tudor, faza cu retardat era “pe la spate” :p

  Ligia, cum spuneam, nu generalizam. Si uneori, gluma e retardata, nu ala care nu o pricepe. Si de multe ori e gluma mea 😀

  shmirtzic, te iert, ca mi-am imaginat faza si m-am distrat. Apaih si tu, cum sa te duci, draga, la mall in camuflaj si tricouri negre?? jeeez..

  Valentina, mi se intampla des: eu sa zic una, da’ sa se priceapa alta. Fii linistita, problema nu e la tine :p

 11. unde dai si unde crapa. ce-ai fi vrut draga, sa ma duc undercover? daca asa veneam de la notar.. subliniez totusi ca era tricou vintage.
  tot raul spre bine, am alcatuit o rubrica de 10 lucruri ce tre sa le faca un coca pt a lasa impresia ca are bani. o sa vorbesc maine cu bubu sa o publice la el, ca e in stilul lui. sau o vrei tu?

 12. shmirtzic, we are a team, hei-hei-hei 🙂
  pune la bubu, eu azi n-am timp, ma calatoresc de zor. dar vin sa rad si eu de coca :p
  am prins poanta cu fis-fisul, dar am dus-o mai departe putin.

 13. Cristian

  @blonda: ala se cheama haz de necaz 😀

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 150 queries in 0.388 s