Forgot your password?

Aşa cum ai încredere în popa când te spovedeşti, în doctor când îţi cască gura, tot aşa iţi trebuie “persoana” de încredere când vine vorba de siguranţa conturilot de pe net. Nu că aş avea eu mari secrete de stat, nici vorbă, ci numai secrete de blondă. La care ţin, de altfel.

Dar am avut noroc de oameni cinstiţi, să le dea Dumnezeu sănătate! Azi mi-am făcut cont pe friendfeed, am auzit că e ultimu’ răcnet. Şi cum ultimu’ răcnet, la mine ajunge de regulă ultimul, am zis, hai să fie asta excepţia. Bun. Dar când să mă reloghez, îmi tot interzice intrarea. Şi că forgot your password ori user incorect. Care user era slash adresa de email, deci, dacă în legătură cu parola mai am dubii, emailul şi blogul le ştiu şi la 4 a.m. de mă trezeşti (asta, dacă dorm atunci).

Bun, imediat mi-am dat seama unde-i hiba şi am remediat situaţia. Am resetat tastatura pe limba în care am parola şi gata, a mers. Ăsta e un defect de Firefox (proaspăt achiziţionat la îndrumarea “persoanei” mele de încredere), modificările de limbă se păstrează de la o filă la alta. Bine că m-a luminat ideea, că de nu, dădeam în bâlbâială de la căutarea de parole şamd.

Dar m-am gândit: oare e bine să-ţi încredinţezi parola (care-o fi aceeaşi la toate conturile de haicinci şi yahoo) cuiva pentru situaţii de urgenţă? Ştiu şi acum că îmi făcusem cont la dacos(autocare) cu o parolă banală, tocmai pentru a-mi putea ruga prietenii să facă rezervarea online (pe vremea aia :p nu aveam netul legat de gât). Şi îmi mai amintesc de o prietenă care considera schimbul de parole o dovadă de maximă încredere între ea şi iubitul ei. Chiar aşa să fie?

Pe mine mă enervează tentativele astea de control, că nici când m-a rugat să-i arăt mesajele de pe haicinci -care i se păreau lui într-un fel- n-am vrut. Pentru că nici în telefonul meu, nici în emailul şi cu atât mai puţin în sufletul meu nu se intră. Cu forţa.

Articolul anterior

Cum te cheamă? -Zor de zeamă!

Articolul următor

Femeile se emancipează în blogRosferă

13 Comentarii

 1. Eh, subiect complicat si de dezbatut. Daca faceti schimb de parole, simbolizati faptul ca nu aveti nimic de ascuns unul altuia. Daca te opui, s-ar putea sa ridici intrebari.

  Nici tu nu trebuie sa sari in sus cand iti spune ca vrea sa-ti citeasca mesajele, dar nici el nu o face fara sa te intrebe/de mai multe ori pe zi 🙂

 2. da nu sar in sus. zic nu si gata. uite de ce:
  1. daca vreau sa nu afle ceva, sunt atat de isteata incat sa nu las urme in format sms sau haicinci.

  2. nu tre sa ma verifice ca la politie. Oricum daca nu vreau nu-ti spun. daca e destept ma lucreaza mai subtil

  3. daca ar fi ceva “de ascuns” as zice singura, ca de multe ori vorbesc neintrebata…

 3. plus. faza asta cu nimic de ascuns mi se pare reteta sigura catre plictiseala. Vrei sa-ti ingropi fluturasii pe apa sambetei cat mai curand? incearca sa aflii totul despre celalalt, in cel mai scurt timp. duce la intoxicare si greturi. care se pot finaliza cu semeseuri ascunse si parole schimbate 😉

 4. Alexia

  Ăsta e un defect în Firefox?! E normal să ţi se păstreze limba de la o filă la alta.
  Ştiu că încă nu mă încadrez la capitolul “persoane de încredere”, dar intră pe http://www.diacritice.ro să afli despre o metodă mai bună de a scrie cu diacritice. Adică fără să îţi lipsească semne de pe tastatură, nu se va schimba absolut nimic şi nu vei mai avea probleme cu parolele.
  Este şi un filmuleţ demonstrativ, dar dacă ai nelămuriri, poţi să mă întrebi orice.

 5. Alexia, sa-ti dea Dumnezeu sanatate! 🙂

 6. Alexia

  Am uitat să menţionez că merge pe orice sistem de operare (meniul din stânga sus).

 7. Alexia

  Dacă erai o oarecare, nu-mi răceam gura degeaba, dar eşti prea inteligentă şi e păcat să nu foloseşti cele mai utile metode 😉
  Ştiam că de la tine nu voi auzi scuze de genul “n-am chef să mă uit acum”, “la ce folos”, “dă-o încolo de limba română…”.

 8. va fi greu sa ma obisnuiesc cu sistemul asta de combinatie cu ALT. nu vrei sa stii ca, la inceput cand am scris cu diacritice, la articolele pentru ziarul studentesc… mai intai scriam textul si abia apoi puneam caciulite si virgulite. era o distractie maxima!

 9. da’ nu ma las, alexia!

 10. Alexia

  E mai uşor decât pare. În două-trei zile devine dependenţă.
  Numai că există o problemă cu Yahoo Messenger. Dacă scrii ceva într-o fereastră de yahoo messenger şi apoi vrei să scrii ă adică alt+a, ţi se va şterge tot, pentru că în yahoo comanda alt+a înseamnă “clear”. Pentru yahoo messenger trebuie să foloseşti alt+w=ă. Poţi să încerci să te obişnuieşti aşa de la început şi atunci nu vei avea probleme.
  Bine, asta e valabil doar dacă începi să foloseşti diacritice peste tot. Inclusiv în comentariile de aici 😀

 11. păih, trebuia să-mi spui de la început toate datele problemei 😀

 12. Alexia

  🙂

 13. Victor

  Cat a costat “achizitionarea” Firefox? Sunt tare curios 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 143 queries in 0.156 s