Post de interes local. Nu vreau să urle nimeni că-şi consumă nervul optic degeaba.

Cluj-Napoca: Acum două săptămâni m-am parcat pe marginea lacului din Parcul Central, pe strada aia cu sens dublu, da’ nu ştiu cum o strigă şi nici n-are rost să caut hărţi pe google, că oricum n-o să ţin minte.

Şi ca un cetăţean responsabil şi cu multă grijă faţă posesiunile economice ale altora (ale părinţilor personali, că de mama-patrie se ocupă alţii) caut să plătesc parcarea. Mai ales că vedeam multe panouri cocoţate pe stâlpi, urlând: Te paşte amenda, fată, nu te zgârci la 2 lei. Pe unul l-am tras în poză, nu criticaţi arta fotografică, din ţara piticilor altfel se vede lumea, DAAAAAH?!?!?!

Tichete de parcare- ciuciu, că nu le-oi purta la mine ca pe icoane.

Şi din păcate, aparatura de taxare –ciuciu! Important era că s-a lucrat la “awareness”-ul stâlpilor vedetă şi m-am enervat încă o dată pe cretina asta de ţară unde şi într-o nenorocită de parcare autorităţile promit una şi fac… nimic. Bine, nu vă imaginaţi acuma că episodul cu pricina mi-a tăiat pofta de îngheţată de ciocolată cu extra-porţie de frişcă şi topping de caramel, cu bagheta de napolitană şic înfiptă într-o parte 😉

Fără amenzi în ziua respectivă, whew! De data asta hoţu’ neprins, negustor cinstit. Şi cetăţeanul neprins, potenţial parlamentar.

Dar, ce să vezi, săptămâna trecută, apare în parcarea din faţa căminului meu şi în cea din telenovela de mai sus o minune din asta:
Preţurile rămân în concordanţă cu cele de pe stâlp, nu comentăm. Să vă explic acum modalitatea de plată, că poate n-aţi înţeles:
cică acceptă monede de 5, 10 şi 50 bani.
Deci, de acum înainte o să am o şi mai mare dilemă dimineaţa, în afară de alegerea hainelor din dulap -plata parcării (9 ron pentru toată ziua) în:

  • 50 bani x 18
  • sau 10 bani x 90
  • sau 5 bani x 180

sau oricare alte combinări, luate câte una, două, trei … după cap.
Dar mă tem că de prea mult cap n-au dat dovadă ăştia, marii inventatori de aparate de taxat şi tocat nervii nesimţiţilor care nu vor să scoată din portofel nici măcar câteva zeci de monede. Pentru o parcare de doi lei!