Suflet în strai de sărbătoare

Mă pregătesc de nuntă. La sfârşitul verii.

Nu, nu a mea. Şi nici n-o să vorbesc în simboluri despre nuntiri ideatice şi alte cele. Căci eu mi-am pierdut credinţa demult. Şi am învăţat să îmi culeg bucuriile din micile rahaturi cotidiene. Culmea e că, tocmai când sistemul ăsta pare să mă asimileze, apare câte ceva care îmi clatină puternic teoriile. Dar nici unul din puţinele câte ceva-uri n-a reuşit să le demoleze definitiv.
Pe asta o trec la capitolul imposibil. Şi, nu uitaţi, vorbea copila care crede în Moş Crăciun.

Asemenea ateilor prezenţi la înmormântări şi botezuri din obligaţie socială, voi participa şi eu la eveniment. Ca domnişoară de onoare. Căci mi se măreşte familia. Capăt fratele mai mare pe care mi l-am dorit dintotdeauna. (Dar să încerc să nu transform şi postul ăsta în despre mine.)

O să îmbrac cea mai frumoasă rochiţă pe care v-o puteţi imagina. Să fie într-o culoare, lungă şi prinsă pe mijloc. Simplă, dar veselă. Şi accesorizată doar cu zâmbetul meu înlăcrimat de fericire pentru mireasă. Care o să fie cea mai frumoasă mireasă pe care v-o puteţi imagina.
Pe care şi eu mi-o pot imagina, pentru că ştiu că, nici să mă încoroneze ca regina Angliei, tot nu aş avea vreodată ochii ei mari, sânii rotunzi ori degetele subţiri.

Şi da, o să fiu fericită pentru ea. Căci, chiar dacă nu cred în “şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi“, cred în puterea rugăciunilor unor mame pentru visul unui copil. Iar ea e norocoasă, s-a pricopsit cu două bucăţi. O dată am şi întrebat-o pe a mea, pe care din noi o iubeşte mai mult. S-a supărat pe mine.

Şi mai cred că Doamne Doamne are o lucrare pentru fiecare. Iar până îmi pregăteşte şi mie ceva, o să Îl rog să binecuvânteze poveştile altora de iubire.

Articolul anterior

Brizbrizuri de plastic

Articolul următor

Haaaaapciu!

7 Comentarii

 1. LittleMissHappy

  congratz for your sister 🙂 sper sa fie fericita muuuuuuuult timp de acum incolo :p

 2. o blonda cazuta... pe ganduri

  ms frumos.
  p.s. eu nu mai am frati sau surori, biologic mireasa e doar singura verisoara primara din evidenta

 3. Radu Gaspar

  Ochii mari, sâni rotunzi… de parcă ăstea fac căsnicie bună :)). Dacă nu crezi în “au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”, n-ai căutat destul. Lăsând poveştile deoparte, felicitări mirilor, casă de piatră şi ţie distracţie plăcută. Pentru o zi nu o să mai fi “domnişoara doctor” şi o să ocupi postul de “donişoară de onoare”, o schimbare plăcută de la rutina cotidiană stresantă 😛

 4. Ciprian

  Casa de piatra si Dumnezeu sa le daruiasca sanatae si fericire impreuna , pe noul drum care l-au ales.

 5. nicdan

  Ei, aici chiar m-ai facut curios cine se marita, dar mi-e teama ca nu cunosc! 😛
  Dar oricum, sa incep ziua curios si nelamurit………..! Am scenarii mai fericite in cap pentru un inceput de zi buna!

 6. PuCcaliciu.

  Botez,gemeni,sfarsit de saptamana,fara haine,zambete prostesti,babe care te barfesc cand te intorci cu spatele.Abia astept!

  Oricum sper sa te simti bine si casa de piatra.

 7. o blonda cazuta... pe ganduri

  @puccaliciu: iui! unele babe de barfesc si cand stai cu fata, ca, dak ele nu vad si nu aud bine, au impresia ca toata lumea e asa… :p

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 137 queries in 0.156 s