Tastatura, mai murdară decât buda!

Nu rimează, dar e de impact şi în felul ăsta veţi ţine minte.

Ştiu, pe tastaturile des folosite, nici nu e nevoie să ştergi praful. Eu de obicei mă îngrozesc ce praf îmi zace pe monitor, când transport laptopul de la Cluj la Sibiu sau invers. Probabil cade lumina diferit şi pune în valoare…diversele şi multiplele mele proprietăţi gospodăreşti. Glumesc.
Puţin Pronto şi cică ceva spirt se cer pentru o igienă corespunzătoare. E logic să fie mai murdară tastatura decât vasul de toaletă. Pe degetele noastre convieţuiesc tot felul de crocobacili care sunt transportaţi în funcţie de igiena personală. Sau lipsa ei.

Tot aşa, cum gura, respectiv cavitatea noastră bucală, este cel mai murdar loc al organismului. Da, dragilor, mai murdar chiar şi decât fundicul vostru bucălat. Cel din urmă e ferit de chiloţei, pantalonaşi, fustiţe. (că doar în zilele astea nu mai poţi considera chiloţii un standard în ţinuta tuturor; rămânem la “ferit”, că oamenii în cucu gol ajung la zdup, nicidecum în exemplele noastre)
În schimb, cavitatea orală este în contact permanent cu exteriorul, ba alimentele ajunse aici suferă procese de fermentaţie, plus există o floră locală, plus alţi crocobacili… şi uite-aşa, treaba se împute. La propriu.

Deci, nu uitaţi să vă spălaţi pe dinţi şi pe tastaturi! 😀

(sursa imaginilor: flickr)

Articolul anterior

De ziua ta, Tânără Speranţă!

Articolul următor

Hotii de inimi

3 Comentarii

 1. cojedkaia

  nu numai ca o sa tin minte..dar exista ceva sanse sa raman traumatizata :))..am tras din intamplare cu okiul si pe tastatura mea dupa ce am citit articolul…anunt:situatia nu este infloritoare, probabil gandacii si alte gonghite(ca sa nu recunosc-ditamai goanga) misuna pe/sub/prin ea…:)) promit sa iau masuri data viitoare–si nu ma refer la instrumente de masura! 😛 apropo—-nu stiam de crocobacilii din guritza noastra :)) ar trebui sa o tragem de urechi pe profa de la microbiologie, noua nu ne`a spus..a tinut numai pt ea!;) inainte de somnic, un ultim inventar: pe dintisori m`am spalat, gandaceii dorm pe tastatura(unu` parca da si din picioare-probabil are vreun cosmar;))-capul il am cu mine..a da..si sufar pt printul William..in rest ok…nanic miru mic!

 2. o blonda cazuta... pe ganduri

  hehe… buna dimineata, tie si tuturor crocobaurilor de sub tastatura 😉
  microbiologie ziceai? paih.. streptococul mutans e ala vinovat de cariile noastre. dar nu numai el, evident. ca nici omul care papa zahar si uita sa se spele cu zilele nu-i tocmai absolvit de orice vina 😉

 3. Radu Gaspar

  am vazut şi eu la ştiri ieri chestia asta şi am rămas uimit că doar acum şi-au dat seama că tastaturile sunt infecte… adică D`OH logic că-s murdare… unii şi mănâncă la calculator… eu personal mi-o curăţ cu spirt cam odată la 2 săptămâni, deşi e doar plină de praf, fără alte surprize 😀

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 120 queries in 0.120 s