O rezervare, vă rog! La “locul meu pe lume”

Experienţe cu olimpiade am multe înregistrate. Am diplome şi tricouri. Şi un gust amar. Motivele nu le repet, iar numele persoanelor care mi-au negat recunoaşterea sunt oricum prea neînsemnate pentru a fi menţionate. O directoare de şcoală de cartier şi două profesoare frustrate nu fac nici măcar cât un subiect de blog.


Doar că mi-am amintit de olimpiade.
Şi, mai ales, de cea dintr-a şaptea, de la Miercurea Ciuc. Naţionala la Română.
A fost o experienţă.

La început, mă simţeam umilită.
Mi-e dor de sentimentul ăla. De teama că deschizi gura şi zboară porumbelul. De bucuria de a atinge minţi luminate. De înţelepciunea căpătată de la celălalt. De un banc bun spus cu efervescenţă.

Vreau alte poveşti. Şi alte conjugări ale lui “a fi”. Mintea mea intuieşte că ar mai fi ceva, dar toate valorile de care singură m-am convins că sunt cele corecte, mă contrazic.
Ce să fac cu ele? Să le pun într-o bagaj frumos, pe un dulap înalt, unde să nu le ajungă nici frigul, nici soarele, nici mucegaiul.
Dar pentru vieţi de oameni nu am inventat stabilizatori chimici. Nici conservanţi temporali.

Le-aş duce cu mine, dar mi-e teamă că le pierd pe drum. Şi, când mă voi întoarce ca un fiu risipitor, mă va întâmpina golul şi dorul de ele.

Fii risipitori există mulţi în realitate, însă taţi pe care să-i găseşti acasă -mai mult în pilde.
Şi-atunci,nu vreau nici prea hoinar, nici prea domestic. Vreau doar un loc al meu pe lume.

Articolul anterior

Porque se que me espera algo mejor

Articolul următor

A treia putere a lumii

3 Comentarii

  1. aikisan

    Pai vrei cam mult!

  2. o blonda cazuta... pe ganduri

    Si crezi ca ar trebui sa-mi cobor asteptarile doar pentru garantia implinirii lor? chiar daca asta ar presupune o condamnare la anonimat? nu prea…

  3. Rox

    cine viseaza mult.. primeste putin, iar cine viseaza putin.. nu primeste nimic! si intr-un exces de entuziasm as mai spune ca cine viseaza totul.. primeste mult;), nu poti afla daca am dreptate decat incercand:)

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 124 queries in 0.158 s