Micile bucurii ale zilei

Cred în puterea cuvântului şi în reuşita bazată pe motivaţie. Vorbesc mult, analizez atent, critic acid şi mă decid greu. Sunt gemeni.
Într-o zi voi scrie o carte, care va deschide ochi şi va unge inimi
.”

(Aşa suna o descriere a mea ce mi-a fost solicitată zilele astea. Mintea mea a întâmpinat dificultăţi, oarecum, în inventarea unui discurs creativ şi real, totodată. Mai ales că aveam limită de 300 caractere. Şi nici nu cred că le-am folosit pe toate :D)


Dar până să ajung la înţelepciunea de a o putea scrie efectiv, m-am gândit ca în locul unei liste cu blonde care gândesc, să inventăm o listă cu micile bucurii ale zilei. Chiar şi din cele mai negre zile ale existenţei noastre, să extragem printr-o sforţare creativă un mic fragment cu semn pozitiv.

(Iniţial, mă tenta o lista gen “mă enervează…” , dar important e să ne concentrăm pe afirmativ, pe pozitiv, pe sentimente de bucurie şi iubire. Pentru că astfel le amplificăm, şi avem tot interesul să investim în acestea şi nu în celelalte. De care am hotărât deja să ne debarasăm.)

O să încep eu:

Azi am găsit pe parbriz, prinsă de ştergătoarele maşinii o lalea. Galbenă.
Fără bilet, fără vreo informaţie despre destinatar ori expeditor. O fi uitat-o careva acolo… Şi fiindcă necesita urgent primul ajutor, am luat-o degrabă acasă. Doar când am ajuns, starea sănătăţii era jalnică.
Am aşezat-o cu drag în apă rece, am proptit-o cu grijă pe noptiera mea şi am rugat-o frumos să se trezească…

Ataşez o poză cu laleaua misterioasă, acum, la ora 12.08 am. TRĂIEŞTE!


Concluzie: Mi-a încolţit, la un moment dat, un gând referitor la un posibil astfel de gest rupt din vremurile cu domniţe şi cavaleri … Dar nu mi-a încolţit nimic în legătură cu vreun posibil cavaler iniţiator al gestului. Uneori e bine să te înşeli!

Articolul anterior

Madonna. Loredana Groza

Articolul următor

It’s a kind of magic

11 Comentarii

 1. DeA

  Ce gest simpatic.Deci se pare ca sunt si persoane de sex masculin care stiu ca iti plac lalelele, iar faptul ca era si galbena spune si mai multe 🙂
  Ma bucur pentru sclipirea din ochii tai cand ai vazut-o.
  pusi!

  0
 2. dorina

  asa ceva li se intimpla doar printeselor si tu esti una dintre ele ! Si ce putine mai sunt!Printule fii atent!

  0
 3. Nitz

  c gest frumos…mai rar vezi asa cva in zilele noastre :))poate azi mai gasesti una, si inca una…sa faci un buchet maaare mare…si poate apare si “inculpatul” impreuna cu lalelele, k p mine ma roade curiozitatea :D:D:D

  alte mici bucurii…cafea de dimineata sau o ciocolata calda cu fetele in piata mica

  puuuup

  0
 4. o blonda cazuta... pe ganduri

  @dea: unii sunt, uneori, atenti si la detalii. dar asta stiam deja 😉 pacat ca uita sa se semneze. sau poate asta sporeste farmecul..

  @dorina: mi se pare mie sau tu stii ceva mai mult decat spui… :))

  @nitz: cafeaua de dimineata! DADADA!!! iar ciocolata calda din Pta Mica nu face parte din micile bucurii , ci din cele mai mari. Vezi, odata era o rutina, acum a devenit un lux.
  miss ya, blondo 😉

  0
 5. aikisan

  Si eu zic ca a fost un gest premeditat. Auzi, dar galben nu inseamna gelozie?!

  0
 6. o blonda cazuta... pe ganduri

  mie imi place galbenul. totul a pornit de la laleaua hotelului in care am stat in Budapesta. Uite asa le-am combinat. Lalele galbene. Inseamna lumina.

  Simbolizeaza si gelozie, dar nu cred ca la asta s-a gandit…

  0
 7. Chris

  Nice.

  Dar m-a derutat faza cu 12:08 AM… Nici acum nu stiu cand ai gasit laleaua :((

  0
 8. Anonymous

  cine zice ca tre sa fie de la un baiat..? poate-i de la o fata haha 🙂 ca se poarta mai nou si asa ;)))

  0
 9. o blonda cazuta... pe ganduri

  sa stii k imi banuiesc colega de camera. e singura careia i-am spus ca vreau sa cumpar lalele [se poate sa ma fi auzit cineva vorbind la telefon] si ea a fost prima care a coborat si a vazut floarea pe masina. si mi-a trimis msg. :)) si stiu ca ma iubeste mult

  0
 10. o "blonda" din blog:D

  oi fi eu?!sau nu?!:-/. vreau sa cred ca oricat de mult te iubesc eu, tot un printisor “e de vina”, dandu-ne si motive de “meditatie”….adica motive gasim noi pt multe daca vrem….inclusiv pt operatiunea “filaj”:P.numai ocaziile sa ni se iveasca:d.Restul cometariului, il lasam pe mai tarziu, pe cand stingem becul, asta in cazul in care vrei sa nu mai te uiti la desene acuma ca mie mi se face somn asa:)) (sa nu ma bati pls):-*

  0
 11. o blonda cazuta... pe ganduri

  :))) ok, da puteai sa-mi zici cu gura… sau nu mai are rost sa ne obosim dak tot exista net si bloguri si semeseuri :)))

  (asta mica de mai sus era colega mea de cam 😛 )

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 168 queries in 0.161 s