Când ţara arde, blonda se plimbă

La Amsterdam. Săptămâna viitoare plec pentru 3 zile. Ştiu că ar trebui să scriu probabil despre câte griji îmi fac pentru ceea ce se întâmplă în ţară, despre presa manipulatoare şi mişcările politice sau cretinice, despre jandarmii prinşi la mijloc (mi-e sincer milă de oamenii ăia, care merg la serviciu). Adevărul e că nici măcar ştirile nu le urmăresc, ce ştiu e de pe twitter, în rest, noi să fim sănătoşi! Deşi, după cum stau lucrurile…nici sănătatea nu mai e o chestie de drept (aud că pruncii de până la 18 ani nu vor mai beneficia de asigurare de sănătate decât cu condiţii. Asta mi se pare strigător la cer!)

Până una-alta, vedeţi, eu plec 3 zile. Şi voiam să vă rog pe cei care-aţi mai fost şi ştiţi cam ce e de făcut în Amsterdam, de văzut, de mâncat şi de fumat şi, mai ales, pe unde, să împărtăşiţi din înţelepciune. Că, dacă tot sunt doar 3 zile, măcar să fie pe cinste! Şi scuzaţi-mi lipsa de subiect “la subiect”.

Din lumea mea,

de-i unde cald şi bine 🙂

p.s. Aceeaşi atitudine aş fi avut-o şi dacă aş fi fost în România, prezentă la datorie. Reality show-urile de producţie autohtonă nu m-au fascinat niciodată. Acesta este un post numai şi numai despre mine. Care -ghici unde- plec!

Articolul anterior

Vă trimit la Muppets

Articolul următor

Aş vrea să fiu acolo, cu voi

20 Comentarii

  1. atitudinea detasata fata de ce se intampla in tara si in general e mana cereasca in timpurile pe care le traim. Distractie placuta in Olanda

  2. Cristian

    De vazut si de mancat… Nu are sens sa-ti fie indicat “Unde?” si “Ce?”. De fiecare data, e bine sa descoperi singur/a. Dar cu fumatul, fata, ai grija mare…Nicaieri in lume “iarba” nu creste mai “ametitor” de inalta. Atat de inalta ca poti pica nashpa daca te cocoti in varful ei…si poti apoi sa cazi lejer in cealalta “atractie” a orasului : libertinajul sexos.

  3. N-am fost, nu stiu, dar iti doresc “Distractie placuta!” si astept sa scrii un ghid pentru atunci cand voi merge si eu intr-acolo 🙂
    Mersi! :*

    ps: ma bucur ca nu scrii despre prostii, dar sa stii ca eu n-am auzit inca de minunea privitoare la copiii de pana-n 18 ani 😐

  4. Cristian

    3. Vopseste-te neaparat. Ca blonda esti victima sigura !
    4. Nu folosi carduri clonate. N-am inteles exact de ce, dar se pare ca chestia asta ii enerveaza la culme pe bastinasi. Natalia Mateut poate sa iti confirme.
    5. Nu te intoarce fara sa cumperi o pereche de saboti de lemn si fara sa-ti faci poze langa morile de vant si campurile de lalele. E ca si cum te-ai duce in Egipt, la piramide si, la intoarcere, ai spune ca n-ai sesizat mirosul intepator de urina.
    6. Da-te cu vaporasul pe Kaizersgracht sau Prinsengracht.Cand treci pe cate sub un pod, minuneaza-te. Asa fac toti.
    7. Nu ai ce cauta in Amsterdam Sud sau Amsterdam Vest, mai ales dupa lasarea intunericului, decat daca ti-ai inclus in program sa fii jefuita sau, dupa noroc violata. Mai vrei?, ca mai am…

  5. Oana

    3 zile in Amsterdam sunt suficiente pentru a “gusta” specificul locului.

    Obligatoriu, o plimbare in Red Light District ziua si noaptea, pentru a intelege specificul. Neaparat, uita-te si mai sus de vitrine, e fascinant cum la parter sunt spectacole erotice si la etajul unu, o batrana isi pregateste linistita ceaiul. Apoi o vizita la Piata de Flori in orice anotimp este o adevarata delectare. Tot in zona o sa gasesti si magazine de sticlarie, cu milioane de globuri si decoratiuni unicate.

    Pentru o privire de ansamblu a Amsterdam-ului, du-te la Biblioteca Centrala si urca pana la ultimul etaj: o sa-ti placa garantat. Si e gratis. Poti lua si masa acolo.

    Din spectrul muzeelor, as alege doar Van Gogh, mi se pare destul de aerisit si spatios. (Si poti face poze apoi la Museumplain – I AMsterdam).

    Fereste-te de bicicletele galbene – sunt cele pe care turistii le pot inchiria si nu sunt toti chiar indemanatici.

    Mananca un hot-dog de la Hema (supermarket), sosul face toti banii. Mancarea chinezeasca de la Wok Away este delicioasa, incearca sandwichurile din buticurile centrale si stroopwafels.

    Intra in magazinele de branzeturi care se afla in centru, pe arterele principale, pentru degustare de branza.

    Daca nu cunosti pe nimeni care sa locuiasca in Amsterdam, nu intra in primul coffeeshop. Mergi pe recomandarile din ghidurile turistice. Sunt unii care trag efectiv de tine pe strada sa gusti their brownies, este nerecomandabil.

    Tot prin centru, in special in zona pietelor de antichitati poti beneficia de street shows, spectacole de teatru, dans sau concerte.

    Pentru o petrecere de neuitat, marca Amsterdam, cumpara din aeroport Time Out. There are all the good stuff.

    Daca iti place sa citesti, neaparat intra la American Book Center – foarte multe carti din diferite domenii la preturi mai mult decat accesibile.

    Si pentru o relaxare perfecta, un masaj chinezesc la picioare, tot prin centru gasesti astfel de locatii.

    I hope you will enjoy Amsterdam by day and by night.

  6. Ada

    Uita de fumat. Nu mai poti. 🙂 In rest mergi la Rijksmuseum ca sa am de ce sa te invidiez.

  7. Valeriu

    Heeeei, super faină așa excursie. Mai ales că din UK e mai ieftin zborul. Ce să zic, încearcă niște cookies și pornește la plimbare. Sigur îți va fi totul pe plac, vorba aia, e oraș mare și sunt multe de văzut. :))
    Așteptăm să ne povestești cum a fost și pe unde te-ai rătacit. 🙂

    La noi e calm și bine, iar eu m-am apucat de turism local.

    Vând bilete VIP la manifestații. Poziționare premium, în primul rând lângă jandarmi. Access backstage la dube, tratament preferențial și sesiune exclusivă de autografe la secție. Rezervă acum, ofertă limitată. :))

  8. Eu cand am fost la Amsterdam am fost la curve dar tie chiar n-as putea sa-ti recomand asa ceva 🙂

    Oricum, pentru mine a fost o experienta de neuitat 😛

  9. O, da ce drăguţi sunteţi cu sfaturile! 🙂

    Iulian, e chiar aşa serios?

    Cristiane, nu mă certa, amu. Vreau şi eu să ating cerul cu mâna. Sau, hm, e exagerat? Vreau să ştiu despre ce-i vorba. Preţ de-o excursie. Nu e rost să-şi faci griji, în rest. Să zicem că sunt pe mâini bune. Merci oricum.

    Ioana, mie mi-a zis mama.

    Oaaaaaa-naaa, ue, ce de ai scris! 🙂 Merci mult de tot. De cunoscut, nu cunosc pe nimeni acolo. Deci, ori mă împrietenesc rapid cu cineva, ori îmi faci tu o recomandare cinstită. 😉

    Ada, nu vreau să mă invidiezi, hai şi tu! Or avea ăia papanaşi acolo? 😛
    p.s. De ce “nu mai poţi”?

    Valeriu, scriu negreşit. Sper să nu mă “rătăcesc prea tare” sau să nu-mi placă prea mult. Că nici la ciocolată nu rezist!
    Văd că te-ai apucat de afaceri. Ăsta e avantajul de a sta în centru. Eşti în miezul evenimentelor! Ai numa’ grijă de tine şi închide bine ferestrele, ar fi păcat să te deranjeze cineva.

  10. criserb, da’ ce, crezi că eu nu aş face faţă?! :)))

  11. Valeriu

    Stau chill ca brânza în frigider. Am provizii stau în casă. Geamul e oricum închis că nu am televizor. :))

  12. Valeriu

    Pai ce interes aș avea să îmi cumpăr un isterizor? Pierzi pe toate planurile timp și bani. 😛
    Revenind la subiect… să ne faci și poze. iPhone 4 face poze super faine, ba chiar este si o aplicație de făcut fotografii panoramice. Studiază problema. E păcat să ai ce și cu ce și să nu faci câteva poze. 🙂

  13. Liora

    Suvenir din Amsterdam: o acadea in forma de penis :))
    Dar tu nu te lua dupa mine .

  14. Valeriu, promit.

    Liora, Nu-mi plac acadelele, dar mă sacrific 😛

  15. Viziteaza centura de canale: Singel,Prinsengracht, Keizergracht,Herengracht,cu si fara vaporas.In rest, Oana mi-a luat-o inainte si a spus cam tot ce aveam de spus 😛

  16. Plimbare plăcută 🙂

  17. Dana, nu chiar tot 😛 Merci de sfat, mă duc negreşit!

    Bogdan, merci merci 😀

  18. Ada

    De la 1 ianuarie au bagat lege ca nu mai au voie sa fumeze strainii in locuri publice. Asa ca ciuciu fumat. Doar daca ai cetatenie.
    Ah, as veni. Muzee…tu…tara straina. :X

  19. Eu, muzee, ţară străină! dooooh!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 169 queries in 0.230 s