Boala Întrebărilor fără Răspuns

boala intrebărilor fără răspuns miruna ioani

Am avut liste întregi de da și de nu, tabele cu avantaje și dezavantaje, motive pentru care urăsc matematica și iubesc cuvântul, am intrat la facultatea pe care mi-am dorit-o, doar ca s-o abandonez fiindcă nu era nici pomeneală ce îmi imaginam, ce îmi doream, ce mi-ar fi făcut mie inima să vibreze, pleoapele să se dezlipească una de pe alta dimineața, picioarele să nu se despartă cu greu de plapuma de moală și caldă.

N-am avut o adolescență grea, în sensul că n-am spart niciun pahar, nu am frânt nicio inimă, însă mi-am făcut eu creierii țăndări încercând să găsesc răspunsuri la foarte multe întrebări și, printre altele, mi-au rupt mie alții inima în bucăți fără să înțeleagă ce fac. Mi-am învățat lecția și am crezut că am ieșit din perioada aia mai înțeleaptă, mai echilibrată, mai așezată ca never before. Iar când am început să lucrez la oameni în gură și să îmi placă atât de tare de copii, am zis, perfect, sunt vindecată de Boala Întrebărilor fără Răspuns. Probabil ăsta e avantajul de a fi om mare, în afară de acela că nu mai ai examene de dat.

Doar că, ghici ce. Nu e deloc așa. Te așezi la casa ta, faci un copil, după care încep alte dileme. Dacă tu credeai, Miruno-naivo, că întrebările se opresc la 18 ani, află că ori ești o veșnică adolescentă, ori că viața nu e ceea ce credeai.

Uneori mi-ar plăcea să lucrez la McDonald’s, să știu exact câte felii de carne prăjită am de întins pe o chiflă împărțită. Poate acolo e cu mai puține întrebări.

Articolul anterior

După ce ai copil, nu mai mănânci așezat pe un scaun și bei cafeaua alergând (p)

Articolul următor

N-are rost să lăsăm bucuriile s-aștepte. Un text cu multă iubire și un pic de ciocolată, la final (p)

19 Comentarii

  1. Hm.. Sper sa gasesti cele mai bune raspunsuri la intrebarile tale.

  2. Gabriela F.

    După prima luna de lucru i.am trimis mesaj mamei și i.am spus că nu îmi place viața de om mare…chirie , facturi si împărțit bani, făcut mancare,odihnit
    …ajuns banii de la o luna la alta ( eu sunt fara educație financiară din păcate…mi.a făcut.o soțul 😐)..am stiu din clasa 9a ce mă fac când o să fiu mare…măritată cu copii nu m.am văzut că vedeam totul un chin…care acum văd că nu e…de fapt…dacă ai oameni ( a se citi Miruna) care sa te ajute când au chestii de rezolvat care nu le.ai vorbit cu nimeni. Doamne cât sunt de bine de la mesajul ăla al tau. Am sa îți fiu recunoscătoare o viata!

    • Mă bucur cum nu îți închipui și mă gândesc des la tine! Cred că ar trebui să ne cunoaștem într-o zi. Sau mai bine nu? :*

      • Gabriela F.

        Asta i.am spus mamei și soțului! Eu zic că trebuie! La vară in Maramureș cum suna?

        • De ce tocmai in Maramures? Suna too good to be true.

          • Gabriela F.

            Pai eu intru la tine in casa in fiecare zi…deci…macar o data la 10 ani și la mine 😎…că dacă nu mi.am pierdut mințile cu totul te citesc din anul 3…deci sunt 10 :-)!

  3. Roxana

    Asa vei fi toata viata!!! Nu vreau sa te indispun, spunand acest lucru,dar esti o fata desteapta. Si intrebarile au si ele rolul lor…stimularea cognitiva,zic eu.

  4. În sfârșitul articolului, când ai spus că poate ar fi fost mai bine să lucrezi la mec, mi-a venit în minte acest citat: „Problema omenirii este că oamenii inteligenţi sunt plini de îndoieli, în timp ce oamenii proşti sunt plini de încredere.”-Charles Bukowski
    Mă regăsesc în textul tău, dintotdeauna mi s-a părut natural să-mi pun (atâtea) întrebări. Iar atunci când nu găsesc răspunsurile necesare, în mintea mea se nasc gânduri pe care nu le pot evita și care mă pot consuma o zi sau un an..
    Totuși, îmi place să cred că răspunsurile vor apărea la timpul potrivit.

  5. Ai grija la ce-ți doresti 😉.
    Nu-i rău sa rămâi cu sufletul tânăr si sa-ti pui întrebări. Mai aiurea-mi pare invers. Esti bine asa cum esti, Miruna! Ai o familie super, oameni care te apreciază, esti o tipa faina.. Bafta la găsit răspunsuri 😊☘️

  6. CristinaM

    Mereu am crezut ca prostii sunt fericiti… din cand un cand ii si invidiez

  7. Ei, pai nu toate intrebarile trebuie sa aiba raspuns, ce farmec ar mai avea fara putin mister? ☺ bucuria e ca iti pui intrebarile respective si in cautarea radpunsurilor, it’s about the journey, not the destination ☺

  8. Pe mine m-ai facut curioasa la ce fel de intrebari te referi. 🙂

  9. Oricat de obositoare sunt intrebarile fara raspuns, cred ca mai bine traim cu ele decat fara el. Cred ca prin capul meu ar bate vantul daca as renunta la a-mi pune intrebari si la a piguli fiecare intamplare.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 174 queries in 0.158 s