Nu-i nimic dacă vin Paștile și ție nici de curățenie nu-ți arde

Mă tot străduiesc să îmi amintesc din alți ani, de când eram mică sau de când eram mai puțin mică despre cum era de Paști, că vreau să fie și acuma. Cred că viața în străinătate m-a stricat de tot, zici că sunt defectă la capitolul simțire.

Mi-am întrebat prietenele dacă ele simt că vin Paștile? Și nu mă refeream nici la partea aia strict religioasă, nici la cea strict mâncăcioasă. Nici nu știu la ce mă refeream…

Eu doar de joi încolo, când vopsim ouăle, încep să simt că vin Paștile 🙂 – Liana B

Eu de obicei simt mai bine atmosfera de Crăciun decât de Paște. O să simt în zilele alea doar, când mă întâlnesc cu frații, nașii. – Sorina N.

Nu simt absolut nimic. De fapt, de 7 ani de când am plecat din România, numai anul trecut nu am lucrat de Paște că eram.în maternitate. Anul ăsta am chiar duminica de Paște gardă și lunea lucreaz incă 4 ore. -Zoica C

Ia mergi puțin pe Magheru, să vezi ce atmosferă de Crăciun, pardon, Paște! ți-a făcut madam Firea! :)) nu se mai văd semafoarele de atâtea luminițe și iepuri! -Adina A.

Mâine o să postez o poză care ilustrează mai bine cum simt eu că vin Pastile, anul trecut pe vremea asta am început să descopăr niște chestii banale care mă fac să plutesc de fericire…mersul cu bicicleta prin natura care tocmai înverzește și înflorește, anul ăsta se adaugă grădinăritul… mi-am plantat petunii și gheranii și mă delectez privind cum înfloresc narcisele, zambilele, lalele și the best of all of them …magnolia! – Ioana M

Sincer, nu am simțit niciodată că vin Pastile! Doar slujba din noaptea Învierii, mă emoționează! În rest, mi se pare că e prea multă muncă: cozonaci, drob, sarmale, ouă roșii, pască și alte asemenea! – Corina I.

Noi avem o comunitate mică de ortodocși și mergem la Biserică de când Ioana avea vreo 40 de săptămâni. Se joacă, patrulează, mai și vorbește pe limba ei și nimeni nu se supără. Din contra, preotul iubește copiii. Ca și comunitate pregătim și o masă după slujba de Înviere…cam așa sunt Sărbătorile la noi. – Irina V.

Nici eu nu simt. Și de când m-am mutat în alt oraș, cu atât mai puțin. – Alina D.

Eu anul ăsta chiar simt, pentru că și ortodocșii și catolicii sărbătoresc în aceeași zi așa că ne bucurăm și noi de ce au pregătit englezii. Plus că în ultima săptămână la școală s-au făcut numai activități care aveau ca tematică Paștele, competiții de decorat ouă (și nu ratez ocazia să mă laud din nou că fiu-meu a câștigat la grădiniță 😁). Plus, cel mai important dintre toate, vacanța de Paște! 😀 -Laura P.

Habar nu am cum o să fie, însă presiunea e mare să fie perfect. Fiindcă noi acum scriem amintirile cuiva mic, așa cum or să fie Paștile pentru el. Voi simțiți că vin Paștile?

foto via Shutterstock, ouă de Paști

Articolul anterior

Au fost odată trei căței și-un sac de rafie…

Articolul următor

Simt că nimănui nu îi e milă de mine

16 Comentarii

  1. Alta Miruna

    Fix la asta ma gandeam eu zilele astea. Parca trebuie sa ma fortez, cumva, sa simt si eu ceva… ca vin niste sarbatori… si mi-e ciuda ca nu vine natural toata bucuria sarbatorii.

  2. bunica cu bundita

    Pregatirile,asa cum stim,ne fac sa simtim ca avem ceva in plus fata de restul anului! Asa cum natura renaste,si noi ne primenim pentru o noua etapa de viata!!!E despre cum pastram aceste ritualuri care nu sunt despre mancare sau curatenie,dar care ne aduc aminte ca vin sarbatorile!

  3. Simo

    Asa e, la anul o sa simt altfel Pastile! <3 P.S. Anul asta am si o scuza buna sa "sar" peste smotru.

  4. Mihaela Grigoras

    Eu am un ”secret” pentru a introduce familia in atmosfera de Paste! In Saptamana Mare mergem, de ani de zile , la Denii. Este o experienta placuta si speciala, se explica insemnatatea fiecarei zile si parcusul evenimentelor acestei saptamani si … e cea mai buna lectie de religie . Copiii deja cunosc traditia familiei si li se pare fireasca pentru ca au crescut cu ea.

  5. Recunosc ca eu sunt mai mare fana Pasti decat Craciun si incep sa fiu ca un Duracell cam cu o luna inainte de sarbatoare 🙂 Imi place semnificatia ei si faptul ca e sarbatoare de primavara, cu soare si caldura daca avem un pic de noroc. Mai mult de atat, ficatul meu are sanse mai mari sa supravietuiasca meselor festive :))))

  6. Bon, eu anul asta am cam sarit multe legate de Pasti. De obicei tin postul (anul asta abia la final m-am trezit), fac curat in gradina si am semanat si astept sa iasa una alta (asta e inceput dar netreminat…). In casa … fac in weekend, ca in ultima perioada am lucrat extra ore si sunt deja obosila, de mancare fac oricum in orisice weekend pt saptamana urlatoare.
    Sper macar sa ajung la biserica, de multi ani nu am mai reusit.

  7. maddy

    Nicicum, nu sunt credincioasa, asa ca doar gastronomic ma bucur de Paste pentru ca mananc drob. In rest ma gandesc ce cadouri sa iau copiiilor si cam atat. Nu ma entuziasmeaza nici o sarbatoare in mod deosebit dar vreau sa fie toate reusite pentru ca si eu am amintiri frumoase legate de sarbatori in copilarie si vreau sa ofer acelasi lucru urmasilor mei.

  8. Cris

    Nu se simt sarbatorile cand esti departe, asa cum se simt cand esti acasa cu familia extinsa. Dar pt noi e important ca suntem toti 4 impreuna, voi incerca sa fac cozonac si oua vopsite si putin miel.
    Nu avem “traditia” cu iepurasul, desi aici este, vom imparti ceva mancare celor din jur care au mai putin ca noi si cam atat.

  9. De gatit nu gatesc, curatenie…doar cand mi se pune pata (o chestie absolut random), la biserica nu merg, inainte sa am copiii, de fapt, de pe vermea cand eram eu copil, mergeam la slujba de inviere si la cimitir noaptea cu lumina, de cand am copii, cred ca am mai mers o singura data la slujba.
    Multe sarbatori de Paste le-am petrecut in concedii, asa ca nu prea pot sa spun ca am simtit cine stie ce, anul trecut eram la Barcelona si am fiert oua pe care am scris Rosu, Galben… 🙂
    In alti ani am fost prin tari catolice unde nu era Pastele, anul asta este si Pastele catolic, dar nu cred ca vom simti mare diferenta, fata de o zi de weekend.
    Incet, incet, incepem sa aplicam aceeasi reteta si pentru Craciun, plecat d-acasa 🙂

  10. Sa stii ca ai dreptate! La mama pregatirile si discutiile incepeau cu vreo luna inainte, de aia simteam ca vine pastele sau alta sarbatoare. Acum daca nu vedeam lumea gramada la standul cu vopsea de oua cred ca nici vopsea nu luam. Si ca m-a intrebat al meu daca fac si eu pasca!

  11. M-a delectat articolul, intr-adevar si eu incerc din rasputeri sa intru in atmosfera de sarbatoare de Pasti. Cand ai copii e mai simplu, ca asteapta cu nerabdare Egg Hunt :).

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 166 queries in 0.171 s