Am testat o nouă periuță electrică de dinți, care-ți spune dacă te-ai spălat bine și unde să mai insiști: Oclean X Pro Smart (p)

periuță electrică de dinți miruna ioaniSalut, eu sunt Miruna, sunt dentist și partea preferată din corpul meu sunt dinții. De câteva zile mi-am schimbat periuța electrică de dinți și vreau să vă povestesc despre asta.

Înainte de a cheltui o grămadă de bani pe tot felul de gadget-uri pentru sănătatea orală, care promit marea cu sarea, ar trebui să știți următoarele lucruri pe care nu vi le spune nimeni:

 • cu o periuță manuală puteți face același lucru pe care-l face una electrică
 • secretul la o periuță de dinți e s-o folosești! Și s-o folosești corect.
 • nu există cea mai bună periuță de dinți, ci există tehnici și durată de periaj
 • nicio periuță electrică de dinți nu te spală singură, asta e un truc de marketing menit să vândă

Dacă tu te speli pe dinți cu o tehnică corectă (de la roșu la alb), timp de cel puțin două minute de două ori pe zi, ești super tare. Nu mai ai nevoie de nimic. Poate de niște ață dentară. Dacă tu știi să nu apeși prea tare, să nu freci de jos în sus și de la stânga la dreapta, dacă ești pe fază și concentrat când faci asta, nu mai ai nevoie de nimic. Ești perfect practic, nicio carie.

Însă în realitate, două minute sunt un timp foarte lung când e vorba de spălat pe dinți. Iar de tehnica periajului nu mai zic, că oamenilor li s-a pus în mână o periuță și li s-a spus: spălați-vă. E ca și când li s-ar fi pus în mână o bicicletă și li s-ar fi spus: pedalați. Fără să le arate cineva mai întâi cum se face.

Acum vreo lună am primit propunerea de a testa periuța electrică inteligentă Oclean X Pro Smart. I-am citit descrierea, am văzut că are cele două lucruri esențiale pe care orice periuță electrică de dinți ar trebui să le aibă: cronometru și senzor de presiune. Mi-a plăcut la ea și prețul, deci de aici curiozitatea mea și mai mare.

Cum o fi o periuță de dinți cu inteligență artificială?

Care îți spune dacă te-ai spălat bine și unde ar trebui să mai dai o tură? Mă simțeam provocată! Abia am așteptat să ajungă la mine.

Periuța are un display color, care îți afișează următoarele chestii:

După fiecare periaj!

Și se conectează la o aplicație unde am făcut următoarele lucruri:

am completat un chestionar, ca să îmi recomande ce tip de periaj mi se potrivește

Eu am ales normal și cafea. Mi-a recomandat asta:

E o variantă medie ca timp, probabil din cauza cafelei. Alte opțiuni sunt, de exemplu:

Mai sunt strong whitening, super whitening, sensitive cleaning, gentle teeth spa, gum care cleaning și altele. Ce face periuța la fiecare e o combinație de presiune și durată.

Sigur că aceste programe pot fi și personalizate, cum am făcut eu. L-am denumit Expert cleaning și i-am pus 4 minute, deși am nevoie în realitate de 5:

După fiecare periaj, periuța îți dă un raport de eficiență. Pe care îl găsești și în aplicație. Practic, îți zice

 • unde ai apăsat prea tare (deși ea se oprește când apeși),
 • unde ai frecat ca obsedatul,
 • unde te-ai grăbit,
 • unde doar ai mângâiat dinții
 • și unde ai ratat.

Pentru că mereu depășesc cele 4 minute, adesea periuța mi-a dat nota 4, stai jos:

Altădată mi-a arătat așa, când m-am încadrat cât de cât fără să depășesc:

Nota 10 pentru dinții de sus! Aici îmi zice că am frecat prea mult la arcada inferioară. Dar am senzația că doar am schimbat tiparul de periaj, de fapt. Că tot atâta timp am petrecut, doar că m-am tot dus și am revenit. Oricum, fain să vezi că te descurci binișor, nu? Nu știu dacă e fiindcă sunt obsedată, dar e foarte fain să mă verific de fiecare dată!

Cât ține bateria?

Încărcarea din fabricație m-a ținut fix 5 zile, după cum puteți vedea. Aici era deja în priză.

Încărcarea durează 2 ore și ține 30 de zile. Nu am testat durata încă, dar tind să cred.

Are motor Maglev cu 42,000 rotații pe minut, ceea ce dă o eficiență la periere.

Ce îmi place la periuța de dinți electrică inteligentă Oclean X Pro Smart?

Că are capătul în stil clasic, asemănător cu o periuță de dinți manuală. Dacă ați urmărit blogul meu, mereu am spus că le evit pe cele cu capătul rotund. Sunt prea agresive cu gingiile.

Că are timer și senzor de presiune.

Are giroscopul pe 6 axe încorporat, ca să detecteze mișcarea în spațiu și zonele pe unde te-ai periat.

Aplicația!!! E foarte ușor de folosit și te poți verifica singur dacă te-ai spălat corect și peste tot. Plus că poți reveni în zonele pe care le-ai ratat și te avertizează câtă baterie mai ai și când trebuie schimbat capătul.

Că e roz (sshhhht!)

Are priză decentă (am avut periuțe care-ți fugeau din palmă)

Prețul! Nu în ultimul rând, deloc în ultimul rând, îmi place prețul! În acest moment, ea costă 195 de lei pe geekmall.

Prețul capetelor de rezervă (întotdeauna să verificați prețul rezervelor, orice ați cumpăra): 6 bucăți – 125 lei aici.

Ce nu îmi place la periua de dinți electrică inteligentă Oclean X Pro Smart?

Că are firul de la încărcător foarte scurt și doar pe USB. Singurul loc unde o pot încărca e pe jos.

Ce mi-ar fi plăcut să aibă

Perii din vârf un pic mai lungi față de restul.

Aplicația îți arată doar eficiența ultimului periaj. Adică mi-ar plăcea să țină minte și cum te-ai spălat pe dinți acum două sau mai multe dăți. Dimineața mai uit să verific, dar seara am mai mult timp și mi-ar plăcea să pot vedea și ce notă am luat data trecută 🙂

Periuța vine cu un capac mic de plastic și mi-ar fi plăcut să aibă un port mai mare de călătorii. Dar asta e o alintătură mai mult. Sigur că aș putea spune că nu îmi place nici că nu știe să gătească cina pentru copii, dar asta este. Nu mâncam, avem mai puțin de scos de printre dinți.

Cum o folosim? Chiar dacă producătorii recomandă doar să o ții la 45 de grade pe dinți, eu o folosesc în stil clasic. Sfânta regulă de la roșu la alb, unde roșu e gingia, alb e dintele. Niciodată cu mișcări continue, vă arăt pe stories exact la ce mă refer.

Și pentru că nu vreau să luați periuța decât pe cea originală, să știți că Black Tech este unicul distribuitor autorizat în România. Canelele oficiale de vânzare sunt: emag.ro, blacktech.ro, geekmall.ro, evomag.ro, pc garage.

Dacă v-ați tot uitat de mult timp la o periuță de dinți electrică, dar nu v-ați permis, acesta e momentul. Avem o periuță inteligentă, premium, cu aplicație mobilă și testată de mine. V-o pot recomanda, fiindcă o cunosc.

Sigur că puteți face același lucru și cu una manuală, toți putem. Doar că în realitate, nu facem. Fiindcă X motive. Tehnologia nu vine să ne vindece lenea, ci să ne sprijine să respectăm ce e nevoie să facem pentru a fi sănătoși. Zâmbete curate și periuțe harnice la toți.

Articolul anterior

(Studiu) O rețetă simplă pentru adaptarea ușoară la grădiniță: peste 10 ore de somn!

Articolul următor

Pentru toate femeile care poartă pantaloni lungi vara și se ascund pe plajă după copii

6 Comentarii

 1. Imi scrie pe fb cineva ca a rezolvat problema cu cablul de la incarcator folosind cablul de la telefon.

  Altcineva confirma ca tine bateria si zice ca o are de un an.

  (Am scris aici, fiindca pe fb se pierde informatia)

 2. Georgiana

  Esti blogger/influencer care primeste chestii moca, nu dentist. Medicul dentist este in cabinet in picioare 8-10 ore.

  • Oana

   Salut, Georgiana. Faptul că temporar nu practici meseria pentru care ai învățat și ești calificat nu îți anulează pregătirea în domeniu. Articolul e semnalat ca fiind publicitar. Mi-amintesc de o replică a lui Carmen Tănase (actrița), care a răspuns celor care comentau că de ce joacă în telenovele: “Păi sunt actriță. Cine ați vrea să joace, inginerii?”

 3. Iulia D.

  Miruna? Ziceai la un moment dat ca trecerea de la OralB la Philips Sonicare e ca trecerea de la bocanci la stiletto (parca). Oclean X cam pe unde se situează? Aveam in gand un upgrade de la Oral B la Sonicare, apoi am citit de Oclean si m-a pus pe ganduri daca sa o iau pe aceasta sau sa raman la planul initial de schimbare… E comparabila cu Sonicare?

  • Mada

   Da, și eu căutam fix același gen de răspuns, sunt tentată să îmi iau un sonicare și eram curioasă de răspuns. Am rămas cu gingii sensibile din sarcină și oricum am senzația că niciodată nu știu să mă spăl cum trebuie deci m-ar ajuta o aplicație care sa îți arate eficienta și presiunea aplicata pe gingii.

  • Da, este. Stiletto si aici, ani lumina fata de OralB ce am
   Testat eu years ago. Recent, nu stiu. Dar Sonicare ca periuta e mai buna la peri.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 144 queries in 0.171 s