Președintele în tricou și hanorac, mesaj puternic: Nu chiloții peste pantaloni îl fac erou pe Superman

Zelensky tocmai a postat un clip de la o întâlnire cu presa. E arătat cum intră în încăpere și dă mâna cu toată lumea. Poartă un hanorac verde cu glugă. Și mi-a sărit în ochi cât de firesc e să nu fie altfel îmbrăcat.

Bărbatul care a făcut celebru tricoul verde-oliv e întruchiparea proverbului că nu haina îl face pe om, dar e criticat aspru pentru asta. Stilul său vestimentar e relaxat într-o perioadă de bombardamente și împușcături efective. Probabil că singura fibră relaxată la Zelensky e a tricoului său. De asta transmite niște mesaje sănătoase, exact ce ne învățăm copiii că e mai important în viață, maică: esența, nu aparența. Fondul, nu forma.

Imaginați-vă cum ar fi fost să arate pozele de ieri îmbrăcat la patru ace, aranjat și parfumat. Uitați-vă la câți purtători de sacouri perfecte sunt goi de conținut și plini de promisiuni.

Imaginați-vă discuția din noaptea atacului:

-Domnule președinte, treziți-vă, rușii ne-au atacat.
-Stai așa, să văd cu ce mă îmbrac. Oare cravata asta se potrivește la costum? Și cum îmi stă părul???

Niciun om normal nu gândește așa. Nu e firesc, e împotriva legilor omenești.

Zelensky se îmbracă simplu și la fel, pentru că are lucruri mai importante de făcut decât să-și asorteze cravata la costum.

În loc, se asortează la armata lui și la soldați, la cei care luptă în teren. E mesajul că duce și președintele o luptă, doar la un alt nivel. Că e alături de ei. Nu e mesajul că președintelui îi e bine și cald, mănâncă sturion și caviar. Tricoul și hanoracul lui marchează revenirea la valori. La ce e mai important acum. Țara lui e în război, oamenii îi mor. E un semn de respect față de ucrainieni să nu iasă la microfon ferchezuit. A, că nu s-a dichisit când a apărut în congresul american? Păi e alegerea aia: cine e mai important să NU se supere, ai mei sau ceilalți?

Plus că, la cum l-au aplaudat ”ceilalți”, mă îndoiesc că cineva s-a supărat.

Indiferent dacă Zelensky a fost învățat să poarte tricou și hanorac (precis au existat pregătiri pentru situația de război), mesajul acestui stil vestimentar în era tik tok și instagram e unul extrem de important. Sper că se uită și fete, și băieți la el. Nu haina îl face pe om. Nu chiloții peste pantaloni îl fac erou pe Superman. Dar noi știm deja că nu sacoul îți dă superputeri, avem exemple prea multe în acest sens.

Așa că, fetițe și băieței, poți fi liniștit președinte în tricou și hanorac. Important e ce aveți în cap. Și câți prieteni vă sar în ajutor, când vecinul se bagă neinvitat peste voi.

 

Articolul anterior

Discursul lui Zelensky, o romaneasca

Articolul următor

17 greșeli ușor de evitat când te speli pe dinți

1 Comentariu

  1. Mă bucur că mai sunt femei care apreciază conținutul și nu doar ambalajul. De apreciat!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 154 queries in 0.188 s