Drama de război a ucrainiencelor care își pierd bărbații, într-o scenă din ”Encanto”, cel mai recent film Disney

N-am văzut încă nicio știre cum că Disney a prevăzut războiul și totul e o făcătură, nici nu vreau să fiu cea de la care începe, așa că spun de la început că nu e nicio conspirație.

În cel mai recent film Disney, Encanto, apare o scenă care m-a emoționat mai mult decât ar fi făcut-o în contexte obișnuite. E vorba despre un moment în care ni se arată un episod din tinerețea bunicii. E ilustrată povestea ei cu bunicul și ne arată doi tineri care se văd pentru prima dată, se îndrăgostesc. Se căsătoresc. Au o casă, ea rămâne însărcinată. Așteaptă tripleți, el leșină când află.

După care ea naște și nimic n-ar fi trebuit să le curme fericirea vreodată.

Doar că începe războiul.

De frică, tânăra mamă își ia în brațe toți trei bebelușii, soțul de mână și toți fug să se adăpostească. Trec printr-un râu în căutare de siguranță.

Trei bebeluși în brațe. Sărutul. Sacrificiul lui. Prăbușirea ei. Țipătul pe care nu-l auzim, dar îl simțim direct cu inima. Drama miilor de femei ucrainience de azi, în 2 minute.

Habar n-avea Disney câtă actualitate o să fie în scena asta. M-a impresionat. Am ascultat de multe ori melodia. Mi se pare că acest clip ne pune într-o perspectivă nouă. Câte povești de viață încep în aceste momente, în brațele unor femei prăbușite de durere, care n-au încotro decât să se adune după ce-au fost praf făcute.

Filmul e fain, l-am văzut la cinema săptămâna trecută cu Tudor. Într-o zi, l-am luat mai devreme de la grădiniță și ne-am dus la prânz la film. Ca boierii. A fost cea mai frumoasă după-masă a mea de multă vreme.

Cred că e potrivit pentru copii mai mari totuși. Tudor (6 ani) nu a înțeles prea bine. Mie însă mi-a mers la suflet metafora asta a prefăcătoriei mai ales în familie. Mergeți să-l vedeți, merită.

 

Articolul anterior

Olena Zelensky, mesaj pe Insta: “Vă mulțumim că acceptați ucrainienii ca fiind ai voștri”

Articolul următor

Bogați și sănătoși: 3 trucuri să gătim cu numai 3 sticle de ulei pe an

1 Comentariu

  1. Si mie mi-a placut Encanto, dar mi-a mers la suflet mai tare un alt film similar, Coco. E tot in acelasi stil clasic latin, cu familii si vise mari, mi-a placut tare mult. Si cred ca e bun si pt copii de 6 ani, caci personajul principal este chiar un baietel de varsta asta. Uite-te la trailer, poate va place! 😀

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 123 queries in 0.132 s