Poți să ai tone de ventilatoare, că fără medici, te scarpini cu ele în cap. Testați personalul medical!

testați medicii miruna ioani 1

Soțul meu are o vorbă: poți învăța și o maimuță să opereze, dar nu o poți învăța CÂND. Sau DE CE. Exact în această situație suntem. Putem avea tona de ventilatoare, oamenii s-au mobilizat, au inventat, au printat, au donat, doar că, ghici ce? Degeaba le avem, dacă nu vom ști ce să facem cu ele. N-a fost suficient că a dat virusul peste noi, ne-a și lovit unde era cel mai important să nu ne lovească: în apărare. Nici milioanele de euro nu ne mai salvează acum. În acest moment, nu mai există POTENȚIAL sau PERSPECTIVE. Ce poți face cu banii tăi e egal cu zero. Nu poți mânca bani, trebuie să mergi la alimentară și să riști, dacă vrei să mănânci. Nu îți poți cumpăra medicamente, pentru că ori nu mai sunt, ori nu știi pe care. Nu poți produce un medic peste noapte, cu toți banii din lume, așa ceva nu e posibil pur și simplu.

Oamenii au mințit, unii nu au știut că-s infectați, medicii nu au echipamente. Nu au echipamente nici în alte zone din lume, să nu ne amăgim că-i de căcat situația doar la noi.

Dr. Alain Colombie, un medic din Franța, a postat o poză dezbrăcat, doar cu stetoscopul agățat la gât ca să arate lumii cam cum sunt trimiși medicii în această luptă.

E final de săptămână, lucrurile merg prost. Săptămâna viitoare o să bubuie, când toți ieșiții pe la pădure vor începe să apară prin spitale, ca ciupercile după ploaie. Avem nevoie de medici ca de aer. Ei sunt ultima noastră șansă înainte de ”scapă cine poate”. Vă dați seama că nu ne putem trata între noi, după tutoriale? Vă dați seama că degeaba avem tona de ventilatoare?

Trebuie să-i echipăm și să-i testăm.

Circulă o petiție legată de testarea personalul medical cu prioritate, știu că n-are nicio valoare legală, dar eu am semnat.

foto Shutterstock și Newsflash/@alain.colombie

Articolul anterior

Chec Geli, cu 7 ouă, mai mult bun decat bezea

Articolul următor

Sibiul poate fi noua Suceavă. Stăm bine în statistici pentru că răul nu se vede, dacă nu se testează

14 Comentarii

 1. Gabriela F

  Eu sunt supărată de nu mai pot. Pe un grup local cineva a ieșit că cică sa ne aplaude la 10 seara…nu avem nevoie de aplauze. Când am început să citesc comentariile am înlemnit. Să arunce cu bani fosforescenți că noi numai așa facem ceva….sunt așa de supărată!!! Ok! Da s.a luat șpagă…dar hai sa nu generalizam…. Suntem medici tineri care nu au cerut in veci nimic! Opriți.va că poți să ai toți banii din lume și să vrei sa ii dai și să nu îți pară rău dar sa nu aibă cine te intuba…sau seta ventilatorul…sau să îți pună medicație injectomat. Nu mai pot! Îmi vine să îmi iau copilul ai să plec cat vad cu ochii. Avem niste guvernanți sub orice critică și nici o regulă stabilită de ei respectată! Nu mai pot!

  • Cred, Gabriela. Cred. Am văzut și eu postări din astea și am comentat doar atât: Nu e momentul. Nu vrei să te cerți cu ăla care o să te salveze. Cu ăla de care ai nevoie să respiri, chiar așa.

   Vă iubim și avem nevoie de voi acolo, dar protejați și sănătoși. Și curajoși.

  • io

   …aminteste-ti ce-ai votat la “europarlamentare” si la “prezidentiale” …

 2. Roxana

  Cred totuși ca, trebuie testate și asistentele și Infirmierele și bineînțeles rezidenții, în egala măsură cu doctorii. Oricine lucrează în spital trebuie testat și sa aibă echipament de protecție! Degeaba e doctorul sănătos dacă asistenta sau infirmiera sau rezidentul lui e infectat și invers desigur. Toate cadrele medicale trebuie testate și echipate corespunzător!

  • Gabriela F

   Nu se crede nimeni superior nimeni ni sistem! Noi medici de pe secția noastră am asigurat echipamente și lucruri de baza asistentelor până spitalul se va aproviziona. Noi suntem 9, fetele sunt 70- infirmiere și asistente. Dacă vreuna dintre ele intră în contact o să poată sta acasă 14 zile! După cum vezi afirmația ministrului sănătății e că noi ca medici cu simptome ușoare trebuie sa tratam in continuare. Nu vrea nimeni să facă nici o diferență! Avem asistenta a cărui soț e cu transplant medular ! Nici unul din medici nu o vrem pe secție…sa meargă acasă să stea langa soțul ei sa nu ii duca vreo ciudățenie.

   • Gabriela F

    Și petiția e pentru tot personalul medical. Nu e cu dedicație…

    • Dada, am scris eu la final “testarea medicilor”, am modificat acum. In titlu e personalul medical. Trebuie testati toti, bineinteles.

 3. Violeta

  Asta e o eroare fatala. In Italia aceeasi situatie. Azi avem 39 medici morti. Si nici nu se stie cand or decide sa verifice intai personalul medical.
  Am semnat si eu, distribuit la toti ai mei.

 4. Silvia R

  Ieri am fost pana la spital la Victor Gomoiu si tocmai spuneau doamnele de la receptie ca astazi o sa vina sa ii testeze. Cred ca este un inceput. Sper sa se intample asta in toate spitalele din tara. Am semnat petitia.

  • Eu nu mai cred nimic pana nu vad. Cum nu am crezut nici stirea ca vor fi testati toti bucurestenii.

   • Gabriela F

    Ești singura. Nu mă pricep la politica…dar Orban l.a crezut… L.a demis…hai sa vedem în criza asta câți o să fie demiși…iar noi o sa așteptăm echipamente, aparte de făcut teste și surpriza…teste… Îs așa de pornită că numa dacă mă blochezi nu mai comentez…

 5. Ionela F.

  Bravo d-na doctor. Vă pup și suntem alături de dv.

 6. Sly

  Haosul este prezent doar că nu se vede.Încă.
  Minciuni peste minciuni pentru a acoperi alte minciuni.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 154 queries in 0.145 s