Review jucării Fisher Price, gama ”Râdem și Învățăm” (p)

Review jucării Fisher Price, gama Râdem și Învățăm miruna ioani

Momentul suprem când viața mi-a dat peste nas cu teoriile mele logice împrumutate după ce am citit ”într-un loc” a fost ăsta: unul dintre primele cuvinte pe care le-a spus Tudor a fost “albastru”. Bine, nu fix așa, mai degrabă un fel de “abaatu”, dar oricum era impresionant, pe vremea când toate cuvintele pe care le zicea erau mama, tata, da și nu.

Nu l-a învățat nimeni acest cuvânt, deși nu știu dacă e ceva cu care să ne mândrim. L-a învățat de la o jucărie care spunea “albastru” într-un fel așa de nostim, eu mă strâmbam, el se prăpădea de râs, și tot așa, a ajuns să spună albastru 🙂
În acest articol, vă arăt care este acea jucărie, fac unboxing la un cadou de la Fisher Price și un review al jucăriilor din punctul meu de vedere, al copilului și al bunicii lui :p

Review jucăria ”Rime din cartea cu povești” Fisher Price

Review jucării Fisher Price, gama Râdem și Învățăm miruna ioani

 • Cui se adresează? – copiilor între 6 luni și 3 ani. Părerea mea este că va fi mult mai interesantă pentru bebeluși, până la  1 an și jumătate. Li se potrivește bebelușilor pentru că e o cărticică ce poate fi ronțăită, mâncată, fără să se strice. Nu poate fi ruptă, îndoită. Plus că are butoane și cărui bebeluș nu îi plac butoanele? J
 • Ce te învață? Literele, cifrele, culorile și formele (vedeți butoanele din lateral)
 • Ce stimulează? Dezvoltarea vocabularului și memoria. (Memoria e o chestie foarte importantă pentru oameni, știu mulți pe care o memorie bună îi ajută, nu știu pe nimeni pe care o memorie bună să-l încurce și nu cred că este o greșeală să stimulăm memoria, e funcționează ca un mușchi. Dar să o facem prin joacă, atunci când copilului nu îi este greu, va învăța cu plăcere.)
 • Ce îmi place: Sunetele sunt clare și plăcute, nu genul urlătoare, nu genul stridente. La Fisher Price toate melodiile jucăriilor sunt plăcute, nu te zgârie pe urechi.
 • Cât costă? 79.99 lei- 129.00 lei (în funcție de promoții)

Review jucăria cu cățel Fisher Price

 • Cui se adresează? Tot vârstei 6-36 luni teoretic, însă practic cred că va fi mult mai interesantă pentru începutul acestui segment. Aș zice că Tudor, la un an și jumătate deja nu s-ar mai fi uitat la ea, dar pe la 9 luni ar fi ronțăit-o și pipăit-o pe toate părțile.
 • Ce te învață? Cifrele, culorile și formele, dar mai ales ronțăitul J
 • Ce stimulează? Jucăria e făcută din texturi diferite, ceea ce cred că stimulează și partea asta tactilă. Când apeși pe burta cățelușului, cântă și vorbește, i se aprinde nasul.
 • Ce îmi place: E o jucărie care nu înlocuiește părintele, nefiind o zornăitoare clasică (mă enervează la culme și mi se pare o jignire să îi pui unui bebeluș o zdrăngănea în mână și să ai pretenția să îl țină ocupat), ci îi oferă suportul sau pretextul de a povesti despre cifre, litere, căței, purcei și ce-i mai trece unui părinte prin cap.
 • Cât costă? de la 75 la 100 lei și poate fi găsită aici.

Review smartphone Fisher Price

Review jucării Fisher Price, gama Râdem și Învățăm miruna ioani

 • Cui se adresează? Copii de 18 luni până la 3 ani, iar de data asta, știu sigur că va fi mai interesant pentru copiii mai mari, peste 2 ani poate. Mai ales dacă sunt copii cu acces restricționat sau deloc la ecrane normale, dar cu părinți mai puțin restricționați J
 • Ce te învață? Cifre și emoticoane (foarte importante pentru tinerii din ziua de astăzi și părinții lor, mai ales pentru părinții lor, să țină pasul cu vorbitul ăsta prin smileyface-uri care nu întotdeauna zâmbesc :p ). Te mai învață zilele săptămânii, diverse saluturi.
 • Ce stimulează? Îmi place să cred că o astfel de jucărie îi potolește copilului dorința de a avea și el ce are adultul, adică un smartphone pentru vârsta lui. Poate răspunde și închide, sunetele smartphone-ului sunt foarte reale.
 • Ce îmi place: Partea de emoticoane mi se pare un prilej bun să vorbești despre emoții, chestii care oricum nu se prea întâmplă în general. Și îmi mai place faptul că e mare. Semănăt cu un smartphone adevărat.
 • Cât costă? între 100 și 170 lei

Și…. jucăria despre care vă vorbeam, ”creioanele cu emoții”

Review jucării Fisher Price, gama Râdem și Învățăm miruna ioani

Era acest set de creioane, primit cadou de la bunica lui. Creioane cu emoții, le zic eu. Mama le-a luat după ce i-am spus că nu vreau să învețe băiatul meu doar să pună soldații pe câmpul de luptă sau să se dea cu mașinile peste cap. Nici să învețe matematică nu vreau la 2 ani, nu am căutat niciodată să îi predau cifrele sau să știe pe de rost literele. Mi s-ar părea ceva foarte greșit, ca și când i-aș fura ceva băiatului meu; simt că el e destul de bogat acum, încât să nu îi sărăcesc eu spiritul cu toate convențiile noastre lumești. Astea sunt literele și cifrele, un limbaj pe care va ajunge să-l cunoască și atunci când va fi uitat să se joace. Uitați-vă la noi. Vi se pare că suntem mai fericiți pentru că-l știm deosebi pe doi de cinci?

Poate mama și-a făcut griji că nu-l învăț nimic pe fiul meu sau poate doar i-a plăcut setul de creioane cu cifre, culori și emoții foarte mult.

A fost însă un cadou minunat. Cu adevărat educativ, fără ca acesta să fie scopul mamei sale.

Și atunci mi-am dat seama că bateriile pot fi ceva util, dacă jucăria e una deșteaptă. Dacă jucăria e însoțită de un părinte care se strâmbă cum ați văzut în clipul de mai sus. Dv nu v-ați prăpădiți de râs, eventual doar de râs de mine, dar nu mă supăr; dv știți să pronunțați albastru deja 🙂

 • Cui se adresează? Aș zice între 12 luni și 2 ani și jumătate
 • Ce te învață? Cifrele, culori, asocierile dintre ele (asocierile mi se par ceva esențial de învățat într-o lume în care orice informație e la un click distanță).
 • Ce stimulează? Exact puterea asocierii. Dacă pui creionul în locul greșit, nu cântă.
 • Ce îmi place: Tot. E o jucărie ca o poveste, iar cântecelele sunt minunate, atât de plăcute, încât răsună în capul tău și după ce nu te mai joci cu ele. V-o recomand, e aprobată de fiul meu și de bunica lui, doi jucători de nădejde.
 • Cât costă? Între 50 de lei și 126 lei am văzut, căutați cea mai bună ofertă.

Aveți încredere în copiii voștri. Vor învăța să numere, vor recunoaște care-i A mare și care-i a mic. Vor face la oliță, la wc, din picioare, de pe colac și turcește. Vor vorbi cel puțin o limbă străină, vor butona telefoanele mai bine decât voi. Niciun copil nu va ține minte că l-ai învățat să țină lingura-n mână, ci felul în care-l distrează cuvântul ”albastru” fără să știe de ce.

Articolul anterior

Un cadou nu e o pereche de pantofi, ci cinci minute din timpul tău pentru ea

Articolul următor

Creștini care stați la bloc, voi deschideți ușa la colindători?

16 Comentarii

 1. Cricket

  Avem si noi cateva jucarii de lla Fisher! Mie mi plac mult. Nu stiam ca daca nu pui creioanele unde trebuie nu canta :). Ms de pont!

  0
 2. Gabriela

  Smartphone-ul i l-am luat finuței mele de Crăciun. Sunt tare curioasă dacă o să-i placă.

  0
 3. Irina A

  Mie imi mai place la Fisher Price ca se desfac f usor din ambalaj jucariile. N-ai nevoie de surubelnite sau scoli inalte..

  0
 4. Ioana

  Carticica o avem si noi. Tine foarte bine la drum cu masina.

  0
 5. Alina

  Am avut si noi jucarii de la Fisher Price, mai avem si acum un măr misto si melodios atunci cand il misti, nu l-am mai vazut pe la noi de mult timp. Happy Apple ii zice. 🙂
  Dar am vrut sa iti scriu pentru ca mi-am amintit, apropo de faptul ca ai scris ca “albastru” il amuza pe copil. Cuvantul preferat al baiatului meu a fost, care-l facea sa rada tare, pentru muuuulte luni, de la 1.5 ani pana pe la 2 ani: caca! 😅 si-l spunea cu patos: cacaaa, cu accent pe al 2-alea a si pe un ton mai inalt a 2-a silaba. :))))

  0
 6. Roxana

  Chiar si noi am avut jucarii Fisher Price acum 10 ani. Sunt absolut minunate. Mai avem si acum catelul pe care Irina nu a vrut sa il daruim altui copilas. Si ea a invatat multe de la el, eu imi amintesc cuvantul burtica.
  Tot de la ei am comandat eu pe un site de afara, la jumatate de pret,un carusel,care a fost absolut fabulos. Avea muzica clasica si proiecta stelute pe tavan. De asemenea, am avut scaun de masa.

  0
 7. Alina

  A mai vazut cineva 69 ala de pe perete? 😂

  1+
  • 😂😂😂 i-a desenat H lui Tudor un 6 si un 9 sa ii explice diferenta, ca unul e cu codita in sus si unul cu codita in jos :)) si asa a ramas 🤫🤫🤫
   Da, stiu, pe perete :))
   Dar se duce carioca aia, am sters, intre timp :)))

   0
 8. Bună,
  Cele mai multe dintre jucăriile pe care fiul meu le deține în prezent sunt Fisher Price. Au o gamă largă de jucării pentru diferite etape de dezvoltare.
  Îmi place gama de jucării mici, deoarece pot începe să se joace cu ele de la o vârstă fragedă și există potențialul de a continua să se joace cu ele de ani de zile (și de a le folosi pentru jocul imaginativ care este atât de important).
  Sărbători Fericite!

  0

Leave a Reply

© 2007-2017 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 174 queries in 0.418 s